Ο Παππάς δεν βλέπει συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι στρατηγική ήττα, χάσαμε δύο περιφέρειες

Ο Παππάς δεν βλέπει συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι στρατηγική ήττα, χάσαμε δύο περιφέρειες

Δεν ήταν ποτέ κόκκινος ο χάρτης, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θέλοντας να μετριάσει το βάρος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομήσει, δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις, είπε για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη - Ο Βενιζέλος μπορεί να πάει στη ΝΔ, εκτίμησε

nikos-pappas-ena
Ότι δεν ήταν και τόσο μεγάλη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον «γαλάζιο» εκλογικό χάρτη της επόμενης ημέρας, επιχείρησε να πείσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κύριος Παππάς δήλωσε πως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών «δεν είναι στρατηγική ήττα» και πρόσθεσε: «Δύσκολο αποτέλεσμα, αλλά ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος. Η ΝΔ διεύρυνε τα αποτελέσματά της, εμείς χάσαμε δύο περιφέρειες, της κ. Δούρου και στα Ιόνια. Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι. Είμαστε ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Όλα θα συζητηθούν».


Δεν δείξαμε πως αντιλαμβανόμαστε πως τα προβλήματα συνεχίζουν

Μιλώντας στο News 247, ο κύριος Παππάς κάλεσε τους πολίτες να «ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ. Όσο περνούν οι μέρες αυτό το δίλημμα θα εντείνεται. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη. Έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη πρόνοια για να δείχνουμε πως αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα συνεχίζονται. Εμείς χαρήκαμε με την αύξηση του μισθού αλλά πρέπει να έχουμε συνείδηση πως ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με τα 586 ούτε με τα 650».

«Μειώσαμε τα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς τις μειώσεις που βάζει ο κ. Μητσοτάκης στο τραπέζι. Δείξαμε πώς πορευτήκαμε. Η ΝΔ υπόσχεται πρόγραμμα μεγάλων περικοπών όμως οι δημόσιες δαπάνες έχουν κοπεί πάρα πολύ και επικουρούνται από επιδόματα. Αυτό να δούμε τι σημαίνει για όλες τις κατηγορίες».


Το πρόγραμμα της ΝΔ συνοδεύεται από πρόγραμμα νόμου και τάξης

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ και το πρόγραμμά της, είπε: «Είναι ένα αντιδραστικό, αποτυχημένο πρόγραμμα της ΝΔ που οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια και συνοδεύεται από πρόγραμμα νόμου και τάξης και αναθεώρησης της ιστορίας. Υποψήφιοι της ΝΔ λένε πως τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν στο Πολυτεχνείο φταίνε που χάσαμε τη μισή Κύπρο.

»Έχουμε ξέπλυμα από τηλεόρασης επιφανών χουντικών που θα παίξουν ρόλο, όπως ο κ. Μαστοράκης. Είχε σε ζωντανή μετάδοση να κάνουν δηλώσεις μετανοίας τα παιδιά που βασανίστηκαν επί χούντας. Η ΝΔ έχει υποψηφίους που εκστομίζουν τέτοια πράγματα και δεν τους τραβάει κανείς το αυτί. Το αντικοινωνικό πρόγραμμα Μητσοτάκη χρειάζεται βραχίωνα νόμου και τάξης και ο κόσμος θα "πρέπει" να είναι φοβισμένος, να φοβάται τον γείτονα, τον πρόσφυγα, τον ξένο, τον διπλανό του. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά παραβατικότητας έχουν πέσει».

Κλείσιμο
Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές απάντησε πως «οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου, δεν υπάρχει αλλαγή σχεδιασμού».


Η Γεννηματά έδιωξε Βενιζέλο και συνεχίζει στην ίδια γραμμή

Για την κρίση στο ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Όταν έχουμε μια πορεία προς την πόλωση είναι λογικό κάποια κόμματα να πληρώνουν κόστος συμπίεσης από τους δύο πόλους. Αυτό το είδαμε με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, τη ΛΑΕ, την Ένωση Κεντρώων. Το ίδιο γίνεται και με το ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το κάνει όμως με πολύ αντιφατικό τρόπο. Η κ. Γεννηματά υπηρετεί τη γραμμή Βενιζέλου έχοντας τον κ. Βενιζέλο εκτός ψηφοδελτίου. Ζητά την καταδίκη των υποψηφίων που προέρχονται από την κεντροαριστερά. Ήταν ο Ηλιόπουλος απέναντι στον Μπακογιάννη και η Δούρου απέναντι στον Πατούλη. Η κ. Γεννηματά λοιπόν εκφράζει μια αντιφατικότητα.

»Όσοι παίξανε την αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή ευνόησαν τη ΝΔ. Αυτή τη στιγμή στο ΚΙΝΑΛ επιτείνονται τα προβλήματα, εμείς θα θέλαμε να είναι κομμάτι της προοδευτικής ομάδας που θα εγγυηθεί την προοδευτική πορεία της χώρας. Διαφωνούμε με τη στάση που έχουν η οποία συμπυκνώνεται στο να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης, και θα προτάξουμε την προοδευτική γραμμή μας που συγκροτημένα μειώνει τα βάρη από τις ομάδες που έχουν βιώσει τις μεγαλύτερες περικοπές.


Ο Βενιζέλος μπορεί να πάει στη ΝΔ

»Εμείς θέλουμε όλο και περισσότεροι να λένε πως είναι ανάγκη για τη χώρα να ηττηθεί στρατηγικά η αριστερά. Πιστεύω πως ο κ. Βενιζέλος μπορεί να πάει στη ΝΔ».

Ερωτηθείς για μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Η μετεκλογική συνεργασία ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εδράζεται σε προγραμματικές αρχές και θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών. Οτιδήποτε άλλο προκρίνει τη δεξιά λύση. Ο κ. Βενιζέλος ήταν κύριος εκφραστής της αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορικής και η κ. Γεννηματά αναπαράγει τα ίδια πράγματα».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομίσει, δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις

Για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, σημείωσε: «Το Σύνταγμα ορίζει το πώς ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ο νόμος Καστανίδη τη διαδικασία για το πώς. Αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας δεν είναι νομικά και συνταγματικά. Εκτιμώ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομίσει. Το Σύνταγμα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα. Ο ΠτΔ δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις».

Τέλος, κάλεσε τη ΝΔ σε ντιμπέιτ: «Ο στόχος μας είναι η πρώτη θέση στις εκλογές. Οι εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετική κάλπη, πάνω από μισό εκατομμύριο που δεν ψήφισαν θα έρθουν να ψηφίσουν τώρα και το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό. Η ΝΔ δεν θα καταφέρει να κρύψει μέρος της ατζέντας της.

»Το ντιμπέιτ πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, να ξεκινήσουν οι συζητήσεις των επιτελείων. Η οικονομία έχει κάνει βήματα που κανείς δεν περίμενε πως θα γίνουν. Έχουμε 400.000 θέσεις εργασίας και απέναντι είναι οι αμετανόητοι που θέλουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που κόστισε ένα εκατ. θέσεις εργασίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης