Ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα για τη νέα ήττα και ποντάρει στις 7 Ιουλίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα για τη νέα ήττα και ποντάρει στις 7 Ιουλίου

Παρά τα σκούρα μπλε πουκάμισα, προσπαθεί να πείσει ότι φταίει η αποχή

tsipras_at
Να υποβαθμίσει την πανωλεθρία που υπέστη στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου η ΝΔ κέρδισε τις 12 από τις 13 περιφέρειες και σχεδόν όλους τους μεγάλους δήμους, προσπαθεί από το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να περάσει στη νέα φάση της εκλογικής σύγκρουσης, ενόψει των εθνικών καλπών στις 7 Ιουλίου.

Η Κουμουνδούρου απέφυγε να αναγνωρίσει ότι υπάρχει το οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα από τη χθεσινή αναμέτρηση, επικαλούμενη την υψηλή αποχή, αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Για τις εκκωφαντικές ήττες στην περιφέρεια της Αττικής και το δήμο της Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σχεδόν να πανηγυρίσει, παραθέτοντας τη σημαντική, αναλογικά, αύξηση των ποσοστών που πήραν στις επαναληπτικές εκλογές, η Ρένα Δούρου και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Παρότι μάλιστα, ειδικά η εκλογική επίδοση της κυρίας Δούρου είναι η χαμηλότερη για ενε ενεργεία περιφερειάρχη. Θέλοντας να τονώσει το ηθικό του κόμματός του, που μετράει πληγές, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στα προεκλογικά περίπτερα των δύο υποψηφίων στο Σύνταγμα, δηλώνοντας ότι «όπως και στη ζωή, έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να ξέρεις και να χάνεις... Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις».

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία είναι συνεχώς στο πλευρό του από το βράδυ των εκλογών, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε με ένα σκούρο μπλε πουκάμισο και γενικά με πιο άνετο ντύσιμο, πιθανόν για να στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να ξαναβγεί στα προεκλογικά αλώνια.

Άλλωστε το «χαρτί» με το οποίο θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των εθνικών εκλογών είναι ο ίδιος ο αρχηγός του και το δίλλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» γύρω από το οποίο θα φιλοτεχνήσει την προεκλογική εκστρατεία. «Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές» ήταν η τοποθέτηση της Κουμουνδούρου με την ολοκλήρωση της μάχης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κλείσιμο
Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνούνται ότι η ΝΔ έχει μία δυναμική, ευελπιστούν όμως ότι μία αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στις εθνικές εκλογές μπορεί να διαμορφώσει πιο θετικούς συσχετισμούς.

Παράλληλα εκτιμούν ότι οι δραματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής θα ευνοήσουν την κίνηση ψηφοφόρων από τα κεντροαριστερά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα έγιναν το σαββατοκύριακο με τη ρήξη Γεννηματά – Βενιζέλου έπεσαν σαν μάνα εξ ουρανού για το βαριά τραυματισμένο κυβερνών κόμμα, στελέχη του οποίου ένιωσαν ανακούφιση από τη μείωση της πολιτικής πίεσης, που δέχονταν όλη την εβδομάδα, αλλά και την κινητικότητα, που πλέον αναπτύσσεται στον ευρύτερο χώρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης