Στη μάχη των δημοτικών εκλογών – Νέοι υποψήφιοι κάνουν τη διαφορά

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών – Νέοι υποψήφιοι κάνουν τη διαφορά

Η περίπτωση του γιατρού-ορθοπαιδικού χειρουργού, Χρήστου Κυριακόπουλου, που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου με τον συνδυασμό του Πάνου Βραχνού

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών – Νέοι υποψήφιοι κάνουν τη διαφορά
Σε ρυθμούς κάλπης κινείται η χώρα, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει. Την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να δείξουν τα πρόσωπα που εμπιστεύονται ώστε να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα στις γειτονιές τους, αναδεικνύοντας περιφερειάρχες, δημάρχους και συμβούλους. Ειδικότερα, ψηφίζουμε την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσους Δήμους και Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο), από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Οι φετινές δημοτικές εκλογές, όμως, έχουν μια ιδιαιτερότητα. Ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων έχουν προσελκύσει νέους ανθρώπους που έχουν οράματα και ιδανικά. Έχουν ανησυχίες και στόχους. Νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι, με πολιτική άποψη, αποφάσισαν ναι κατέβουν στις δημοτικές εκλογές για να βοηθήσουν τον τόπο τους.

Ένας από τους νέους υποψηφίους που κατεβαίνει σ’ αυτές τις εκλογές με την παράταξη «Μαρούσι-Καθαρή Γραμμή» του Πάνου Βραχνού, είναι ο ιατρός ορθοπαιδικός χειρουργός του Νοσοκομείου ΚΑΤ, Χρήστος Κυριακόπουλος.

Ο ίδιος εξηγεί μέσα σε λίγες γραμμές πώς αποφασίζει ένας επιστήμονας της ιατρικής να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο του στα προβλήματα του δήμου Αμαρουσίου, και σε ομολογουμένως «ταραγμένη» πολιτικά περίοδο.

-Πώς αποφασίσατε να κατέβετε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές; Τι κάνει ένας εν ενεργεία γιατρός επιστήμονας στην πολιτική αυτή την περίοδο;

Πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στη διαδικασία της εκλογής του δημοτικού συμβούλου, στο κάλεσμα του έμπειρου αυτοδιοικητικού Παναγιώτη Βραχνού, με το συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ», γιατί πιστεύω στο όραμα της αλλαγής για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Αμαρουσίου, με δημιουργικότητα, δύναμη, αντοχή, πολυφωνία, εμπιστοσύνη, στοχοθεσία, και κοινό αίσθημα ευθύνης.

Με την ιδιότητα μου ως ιατρός και την ειδίκευση μου σε θέματα management και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας θα είμαι παρόν, έτσι ώστε κάθε άνθρωπος που έχει την όποια ανάγκη να βρίσκει τον Δήμο δίπλα του.

Οι αρχές μου και τα πιστεύω μου είναι εδώ και είναι αυτά που θα μας ενώσουν να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές και τις αντιπαλότητες, για έναν Δήμο που θέλουμε και αγαπάμε, με χρηστή διαχείριση και διαφάνεια, έναν Δήμο καινοτόμο, λειτουργικό, ασφαλή και καθαρό, που θα βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τον άνθρωπο.


-Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν υποψήφιο που συμμετέχει για πρώτη φορά και επισήμως στα κοινά;

Αναμφίβολα η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι μία δραστηριότητα που τη θεωρώ σημαντική και ουσιαστική. Η πρόκληση είναι η συμμετοχή μου στη διαμόρφωση της αυριανής εικόνας του Δήμου Αμαρουσίου. Με τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τη δημιουργικότητα, την έκφραση των απόψεών μας, μπορούμε να παρέμβουμε και να είμαστε αποτελεσματικοί για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

-Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου Αμαρουσίου;

Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι το ρέμα της Σαπφούς, το υψηλό επιτόκιο δανεισμού, τα αυξημένα δημοτικά τέλη, το κυκλοφοριακό - οδικό δίκτυο , τα τεχνικά έργα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο φωτισμός της πόλης πρέπει να εκσυγχρονιστεί, η Δημοτική συγκοινωνία να βελτιωθεί να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αντικατασταθεί ο παλαιός στόλος με σύγχρονα οικολογικά οχήματα. Η καθαριότητα του δήμου προβληματίζει και η καθιέρωση του «καφέ» κάδου, για την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων, κρίνεται αναγκαία.

Κλείσιμο
Επίσης, η πολιτική προστασία αποτελεί μείζον θέμα των δημοτών, ενώ η κοινωνική μέριμνα και η Υγεία είναι οι τομείς που χρήζουν στρατηγικό σχεδιασμό, επανακαθορισμό των δράσεων και νέα μοντέλα ανάπτυξης και παροχής, με στόχο πάντα τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους, τους μοναχικούς και την τρίτη ηλικία.

-Πώς θα θέλατε να δείτε το Μαρούσι σε πέντε χρόνια;

Οραματίζομαι ένα Μαρούσι με χωροταξική, κυκλοφοριακή και πολεοδομική ανάπτυξη, με ανασυγκρότηση της περιοχής, του κέντρου και της γειτονιάς, αναβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, που μπορεί να μετατρέπει τις απόψεις, τις αξίες και τις φιλοδοξίες της τοπικής κοινωνίας σε έργα, πολιτικές, σχέδια και προγράμματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης