Μανιάτης: Έργο ΠΑΣΟΚ ο αγωγός που εγκαινίασε ο Τσίπρας

giannis_maniatis

Χαρακτήρισε «πολλάκις απρεπή» τον πρωθυπουργό

«Γι' άλλη μια φορά ο πολλάκις απρεπής πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εγκαινιάζει ένα έργο του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην παράταξη που σχεδίασε, προώθησε και χρηματοδότησε τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την περίοδο 2011-2014. Όλο αυτό το διάστημα ο Αλ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν στήριξε τον αγωγό, αλλά αντίθετα τον υπονόμευσε και καταψήφισε στη Βουλή όλες τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για υλοποίηση του έργου» αναφλερει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης

Και συνεχίζει: «Του θυμίζω λοιπόν, σύντομα τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό IGB στα χρόνια που ο ίδιος υπονόμευε το σπουδαίο αυτό γεωπολιτικό έργο:

Ιανουάριος 2011 (ΠΑΣΟΚ): Ίδρυση της εταιρείας του αγωγού IGB από ΔΕΠΑ - EDISON - BEH. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Ιούνιος 2011 (ΠΑΣΟΚ): Νόμος 4001, άρθρο 176, ο IGB χαρακτηρίζεται ως «έργο εθνικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος». Ο Αλ. Τσίπρας καταψηφίζει το ν.4001/2011., άρα και τον IGB. Εμείς εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 45.000.000€ από EEPR. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Σεπτέμβριος 2013 (ΠΑΣΟΚ): Εντάσσουμε τον αγωγό IGB στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (PCIs).

Οκτώβριος 2013 (ΠΑΣΟΚ): Υπογράφουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του αγωγού IGB. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Δεκέμβριος 2014 (ΠΑΣΟΚ): Στις Βρυξέλλες, υπογράφουμε Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, για επέκταση του αγωγού IGB προς Ρουμανία, με τη διαμόρφωση του «Κάθετου Διαδρόμου» Φυσικού Αερίου των Ανατολικών Βαλκανίων. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic χαιρετίζει την πρωτοβουλία μας. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Ιανουάριος 2015 (ΠΑΣΟΚ): Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Tomislav Donchev, αποστέλλει προσωπική επιστολή, ευχαριστώντας για τη στήριξη στην υλοποίηση του αγωγού IGB. Καταγράφει, ότι ο αγωγός θα είναι έτοιμος για εμπορική λειτουργία το αργότερο μέσα στο 2017. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Σήμερα: Ο πολλάκις απρεπής Αλ. Τσίπρας, με απύθμενο θράσος προσπάθησε να οικειοποιηθεί όχι μόνο τον IGB, αλλά και όλα τα ενεργειακά έργα ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2011-14. Παρουσίασε ως δικά του έργα τον TAP, τον «Κάθετο Διάδρομο», τον EASTMED, τη Μονάδα Υγροποιημένου Αερίου Αλεξανδρούπολης, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας. Όλα αυτά τα έργα, τα οποία δρομολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. την περίοδο που ο Αλ.Τσίπρας και η παρέα του τα καταψήφιζε στη Βουλή και μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες.

Σήμερα: Αυτό είναι το ήθος του ανδρός. Η απάντηση που θα πάρει από το λαό την Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι αποστομωτική».

«Ακολουθούν τα ντοκουμέντα της απρέπειας του Αλ. Τσίπρα» αναφέρει ο κ. Μανιάτης, παραθέτοντας τα κάτωθι στοιχεία:ΣΧΟΛΙΑ (10)

Βασίλης

Πληρώνεστε μέ τό ίδιο νόμισμα. Τά μεγάλα έργα τού Σημίτη (Σπάτα, μετρό, Αττική οδός) είχαν σχεδιασθεί από τά τέλη της δεκαετίας τού 70, αλλά η έναρξη τους καθυστέρησε γιατί ο Ανδρέας διέθετε τούς προβλεπόμενους πόρους γιά μιά δεκαετία γιά κοινωνική πολιτική, ήτοι εξαγορά ψηφοφόρων. Απαιτήθηκε επανασχεδιασμός καί προέκυψε καθυστέρηση περίπου 15 ετών. Άν είσαι κάποιας ηλικίας αυτά είναι γνωστά.

ELENl

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!!! ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ!! ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!! ΛΕΦΤΑ ΘΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.. ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Κ ΠΟΝΑΕΙ!ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,, ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ!Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΤΟΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ!Κ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ...ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ , ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...... ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. Κ ΟΧΙ Ο ΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!! ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ....ΑΝΕΛΑΒΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ!ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ,,, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,,,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!ΕΓΙΝΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!! ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ..... ΠΟΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Κ ΠΟΤΕ ....ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !ΑΥΤΟβΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ! ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ!!ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ? ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.....ΟΣΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ! ΕΦΕΥΓΕ Ο ΕΝΑΣ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ !ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ!Κ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ!!! ΜΑ ΟΛΟΙ!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ,,,ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ,, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!! Κ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΛΑ!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ,ΘΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ,, ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ..... ΝΑ ΠΑΜΕ Κ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ!!ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ !!ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ!!!!!ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΤΟ 1992 ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ!!! ΕΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!! ΣΗΜΕΡΑ..... ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!! ΟΛΟΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ??? ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!! ΗΡΘΕ Η ΛΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ !!!!ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ!!!!!! ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ!!!!!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!!! ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ !!!ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΑΝ ΟΛΑ!!!!!! ΜΑ ΟΛΑ!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!!!! ΠΕΡΑΣΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ,,,,ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΗΤΑΝ,,,,,, ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ!!!!!!! ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ !!!!!ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!!!!!! ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!! ΣΤΗΝ ΖΩΗ,,,, ΝΟΜΙΖΩ........ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ......

Χρηστος

Ολα είναι έργα ΠΑΣΟΚ-και οι αγωγοί και η κατάντια μας.

Εάν θυμάμαι σωστά ...

το 2012 - 2013 και 2014 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ , και ο Μανιάτης υπουργός του Σαμαρά. Εάν είχε λίγο φιλότιμο θα μιλούσε για έργο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά τους έδωσε την απάντηση ο λαός και τρέχουν πίσω από το 6%.

Μια χαρά τα θυμάσαι....

... αλλά είσαι ψεύταρος. Ο Μανιάτης ήταν υπουργός της συγκυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2012. Η ΝΔ ειχε λάβει 18% και το ΠΑΣΟΚ 13%. Όχι ότι ο Σαμαράς είχε σοβαρή πλειοψηφία και έκανε χατίρι στο Μανιάτη να του δώσει το υπουργείο. Επιπρόσθετα ο Μανιάτης από την περίοδο κυβέρνησης ΓΑΠ ήταν που δρομολόγησε όλα αυτά , γι αυτό τον αφήσανε να τα τελειώσει γιατί αν δεν ήταν ο Μανιάτης θα ήτανε ο Γκιουλέκας. Γκέγκε; Άιντε μη σας κοντοζυγώσει το Αλέξι μεθαύριο στα ποσοστό και γουρλώσουν τα μάτια ολονών σας!

Μ.Πασοκ

Αν θυμάμαι καλά ήταν κυβέρνηση συνεργασίας Πασοκ ,Δημαρ και Δεξιάς,την οποία το κόμμα μου πλήρωσε πολύ ακριβά αλλά εμείς δεξιε δεν υπολογισαμε αυτο το κόστος μπροστά στην χώρα ,αντίθετα με εσας.Τ ώρα όμως θα τα υπολογίσουμε όλα στο ζυγι δεξιε μου.

Mitsos

Πολυ σωστος ο Μανιατης. Του κλεβουν το εργο του χωρις καν να δινουν ευσημα σε αυτον η στην κυβερνηση που δημιουργησε το εργο αυτο. Αισχος!

Jo

απατεώνας και σφετεριστής, πάντοτε, ο αλβανοτσάμης!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

fofi_gennimata_1

«Στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο λαός άλλαξε τη μοίρα του. Πίστεψε και αγωνίστηκε για μια ελπίδα που δεν διαψεύστηκε» ανέφερε για τη συγκεκριμένη επέτειο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

6