Δημοσκόπηση Rass για το Action 24: Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 μονάδες

Δημοσκόπηση Rass για το Action 24: Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 μονάδες

Με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ στη δεύτερη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας - Συντριπτικό το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης, φθάνει το 73,5% - Με 6,3% μπροστά η ΝΔ στο γκάλοπ της Alco για το Open

dimoskopisi_main01_2
Την παγιωμένη διαφορά υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και η δεύτερη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και διενεργήθηκε από την εταιρεία Rass για το Action 24. Η δημοσκόπηση παρουσιάσθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά και δίνει προβάδισμα 8,5% στη ΝΔ.

Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, 23,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8,7% το ΚΙΝΑΛ, 6,7% το ΚΚΕ και 6,4% η Χρυσή Αυγή.

Στην παράσταση νίκης (δηλαδή ποιο κόμμα θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής) προηγείται η ΝΔ με 73,5% έναντι 20,3% που στην ίδια ερώτηση απαντά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση με χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του -φθάνει το 52,5%, έναντι συσπείρωσης 87,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται ότι το 80,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Rass εδώ.




Alco: Μπροστά με 6,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 6,3 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάη, με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 5,6 μονάδες, έναντι 5,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. 

Κλείσιμο
Δημοσκόπηση OPEN


Ειδικότερα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 26,4%
ΣΡΙΖΑ: 20,8%
ΧΑ: 5%
ΚΙΝΑΛ: 5%

ΚΚΕ: 4,4%

Αντίστοιχα με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 29,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
ΧΑ: 5,7%
ΚΙΝΑΛ: 5,7%
ΚΚΕ: 5% 


To 30% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15% είχε ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, ένας στους πέντε από τους αναποφάσιστους δεν δηλώνει την κομματική του προέλευση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 20% απαντά ότι ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκληρή αντιπαράθεση, ενώ το 12% ότι ευνοείται η ΝΔ. Η πλειονότητα ωστόχο πιστεύει ότι δεν ευνοείται κανένας. 

Το 51% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να γίνει debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, έναντι 39% που απαντά όχι.  

Το 28% απαντά ότι η πολιτική Μητσοτάκη ευνοεί τα οικονομικά της οικογένειας του (έναντι 29% τον περασμένο μήνα). Για τον κ.Τσίπρα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 23% (έναντι 22 % τον περασμένο μήνα)

Στην παράσταση νίκης σε ποσοστό 55% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ έναντι17% που έχει αυτή την αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΡΙΖΑ πάντως, εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση (51%). Αντίστοιχα η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 8%%.

prothesi_psifoy
prothesi_psifoy_egkira



Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση του OPEN
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης