Μητσοτάκης από τα Χανιά: Αφετηρία της μεγάλης πολιτικής αλλαγής η 26η Μαΐου

Μητσοτάκης από τα Χανιά: Αφετηρία της μεγάλης πολιτικής αλλαγής η 26η Μαΐου

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες, μαζί θα πάμε και πάλι μπροστά», τόνισε από το Ενετικό Λιμάνι ο πρόεδρος της ΝΔ - Επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τις παροχές αντίδωρα για να μαζέψει  ψήφους - Μήνυμα στη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα άκρα

mitskr0
Ανοιχτή συγκέντρωση στο ενετικό λιμάνι των Χανίων πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπροστά από το Γiαλί Τζαμί όπου έχει στηθεί η εξέδρα, με φόντο τον Φάρο των Χανίων και ενώπιον πληθους κόσμου και στελέχη της ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης στέλνει από τον τόπο καταγωγής του, μήνυμα νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που για πολλούς θεωρούνται βαρόμετρο για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Ειναι μία σημαντική μέρα για μένα, έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά, έτομος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ
κι αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε σήμερα είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ηταν μαζί μας», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης.

«Όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί θα κάνουμε πράξη το μεγάλο στόχο, που ήταν εξαρχής και ο δικός μου: να κάνουμε την κρήτη γαλάζια Γιατί το γαλάζιο της ελληνικής σημαίας, της σημαίας της ΝΔ ταιριάζει στην Κρήτη γιατί εκεί που το μπλε του ουραν συναντά το μπλε του Λιβυκού πελάγους, εκεί θα γράψουμε τη δική μας ιστορία», πρόσθεσε.

Αυτή τη φορά, όμως έρχομαι στη γη μας, του πατέρα μου, για να πάρω δύναμη από τον ενθυοσιασμό σας, το χαμόγελό σας την αγάπησας, να αντλήσω δύναμη, από την αντοχή, από το σθένος της Κρήτης, τώρα δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα, που η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια, η ενότητα θα σκεπάσει τις πολιτικές διχόνοιας, τώρα η Ελλάδα θα πάρει μπροστά, τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κλείσιμο
«Σας εγγυώμαι ότι αυτή τη δύναμη που μου δίνετε σήμερα, θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις τεράστιες, αστείρευτες δυνατότητες της Κρήτης, αλλά και των θαυμάσιων ανθρώπων της, όχι για τώρα αλλά και για μετά. Ο καλός πολιτικός δεν ειναι αυτός που κερδίζει εκλογές, αλλά πρέπει να κερδίζει και ο τόπος από αυτά που αφήνει πίσω του. Αυτό ειναι το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. στον τόπο που τον γέννησε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να διδαχθεί από τον εθνάρχη, από την τόλμη στην ποιλτική του και τις ιδέες του. Η Ελλάδα περνάει όπως και στις δικές του εποχές, δύσκολες. Έχουμε ξανά την ευκαιρία να βγούμε από το τέλμα του ψέματος. Μαζί μπορούμε όλοι οι έλληνες ενωμένοι να το πετύχουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ.Μητσσοτάκης κάνοντας μνεία στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

«Ο εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα έιναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά


Επίθεση στον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε και επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού, αλλά άλλος περπατά δίπλα σας. Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη, και άλλος είχε, έχει και θα έχει τη φωτο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο γραφείο του. Όπως και άλλος υπέγραφε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

«Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά με τη ΝΔ», ανέφερε.

«Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι'αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβερνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών», τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο».

«Έχουμε πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα»

«Το δικό μας σχέδιο μειώνει το φορολογικό συντελεστή στο 9%, καθιερώνει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς για κάθε ελληνόπουλο και με απασχολεί προσωπικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, δίνω 2.000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται στην πατρίδα μας», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας αντίδωρο τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα για την εξαγορά ψήφων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με αφορμή τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, λέγοντας: Όλα λόγια. Ολα ψέματα, όλα ζωγραφιές σαν τους μουσαμάδες στο ανύπαρκτο μετρό Θεσσαλονίκης και σαν τα αακίνητα βαγόνια που κουβάλησαν μόνο και όνο για να φωτογραφηθούν. Αν έτσι προχωρούν, καλό τους ταξίδι. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης αποτελεί προσωπική δεσμευση ότι θα επεκτείνεται σε όλη την Κρήτη, από τον Κίσσαμο έως τη Σητεία».

«Η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο απο μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία», πρόσθεσε.

«Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Όπως τα ακίνητα βαγόνια που κουβάλησαν μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά», σημείωσε.

«Οι αντίπαλοί μας ξέρουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει»

«Αποφασίζουμε και με το μυαλό. Οι αντίπαλοί μας ξέρουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει. Λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που κάνουν, αλλά και για τις ιδέες μας. Με ψέματα, μαύρη προπαγάνδα, με απειλές. Με ψέματα  ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν από την εξουσία. Μιλάνε για μία τρομακτική ΝΔ που όμως πολύ απλά δεν υπάρχει. γιατί η σημερινή ΝΔ ειναι και ενωμένη και ανανεωμένη. Δείτε το ευρωψηφοδέλτιό μας, το οποίο συνδυάζει εμπειρία και φρεσκάδα. Έμπειρους πολιτικούς και άλλους που θέλουν να γίνουν και αντικατοπτρίζει τις ααράβατες προσωπικές μου αρχές: την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν ειναι περιφερόμενη γλάστρα  όπως τον χαρακτήρισε ο κ.Τσίπρας, είναι ένας  σπουδαίος έλληνας που με τη δύναμη της ιστορίας του δίνει δύναμη και μας εμπνέει, με την αξιοπρέπεια και το ήθος του». 

«Ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαίου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων;», πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα φωνάζουν "ή τους τελειωνουμε ή μας τελειώνουν". Θα το ξαναπώ. Εμείς δεν τελειώνουμε κανένα. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε».

Μήνυμα στη νεολαία

Απευθυνόμενος στους νέους τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα.

«. Από τους νέους τους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους ειδικούς. Να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή τελικά απο την καλπη σημαίνει συντήρηση και η νεολαία δεν μπορεί και δεν είναι συντηρητική.  Όποιος φωνάζει μονο συνθήματα, φοβάται το μυαλό που κρύβει και αμφισβητοί και χωρίζει τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, ανήκει σε άλλη εποχή.
Όποιος καμαρώνει μόνο για τα μπράτσα της βίας ματαιοπονεί γιατί πάντα θα εμφανιστεί κάποιος με πιο δυνατά μπράτσα όπως συμβαίνει στη ζούγκλα Η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους και δεν ταιριάζει στην Κρήτη, με τη βαθιά δημοκρατική παράταξη», σημείωσε.

«Δίνουμε όλοι μαζί αγώνα απέναντι στο λαϊκισμό»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε παλιά στελέχη του κόμματος, υπογραμμίζοντας: «Θέλω μαζί μου παλιούς φίλους της ΝΔ , φίλους που με τον καιρό πήραν αποστάσεις. Βλέπω ανάμεσά μας φίλους που μας εγκατέλειψαν στην πορεία και τώρα γυρίζουν σπίτι τους. Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Και είναι ώρα ευθύνης. Καλώ σε συμπαράταξη και φίλους άλλων κομμάτων. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα απέναντι στο λαϊκισμό. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τον ψέμα στην αλήθεια και από την ενότητα στο διχασμό».

Και συνέχισε: «Εγώ θα σας μιλάω πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί αξίζετε καλύτερα. Αξίζουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο βήμα για την επικράτηση στις εθνικές εκλογές θα γίνει το βράδυ της 26ης Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Η ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ δεν κοιτάζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερα. Κοιτάζει μόνο μπροστά».

«Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, να επαναπαυτούμε. Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει σε καθε πόλη, σε κάθε χωριό. Κανένας φίλος δεν πρέπει να μείνει στο σπιτι και καμία ψήφος να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο μια δυνατή ΝΔ θα φέρει τη φωτεινή Ελλάδα. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων και πρώτη η Κρήτη θα στείλει το μήνυμα. Ως εδώ. Πάμε μπροστά», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



mits
mits2
mits3

Φωτογραφίες: zarpanews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης