Επιμένει ο Τσίπρας στο δίλημμα: «Η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ», είπε από την Καρδίτσα

karditsa

«Δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο», είπε - Φωτογραφίες με Ρομά - Και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τρίκαλα στην επιχείρηση «άνοιγμα στους Ρομά»

«Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην σύντομη ομιλία που έκανε στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

«Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός. Εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις προβλέψεις τους», είπε ο κ. Τσίπρας. Αξιοποίησε δε, «τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής όπως και σε άλλες πόλεις που επισκέφθηκα» για να απευθυνθεί -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «σε εκείνους που με λοιδορούσαν γιατί ήμουν κλεισμένος στο Μαξίμου και δούλευα. Λέγανε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το Μαξίμου, ε ναι, δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο».

Στις 26 Μαΐου, συνέχισε, θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι «θα τερματίσουμε την μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια για να χτίσουμε την Ελλάδα των πολλών».

Στη συγκέντρωση στην Κάρδιτσα, όπως και σε αυτήν χθες στη Λαμία βρέθηκαν και πολλοί Ρομά, με τον κ. Τσίπρα μάλιστα αυτή τη φορά να φωτογραφίζεται μαζί τους.Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης σύντομη αναδρομή στην τετραετία της κυβέρνησής του για να οικοδομήσει παράλληλα την αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Περάσαν χρόνια που ήταν δύσκολα, κάναμε ένα βήμα πίσω για να μπορούμε σήμερα να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία... Τα διλήμματα είναι καθαρά, εμείς μιλάμε με ιδέες και επιχειρήματα, με το πολιτικό μας αφήγημα με όσα καταφέραμε παρά τα λάθη που κάναμε. Πήραμε την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και καταφέραμε να την βγάλουμε από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια».

Αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «οι αντίπαλοι κρύβουν το πραγματικό τους πρόγραμμα που είναι ταυτόσημο με αυτό που εφαρμόστηκε την περίοδο 2010-2015 και με τις απόψεις που έχουν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ.

Συγχρόνως έθεσε το «βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών, η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ» και εξήγησε «όχι γιατί κατάγονται από την ελίτ, αλλά γιατί οι ιδέες τους υποστηρίζουν τις ελίτ, γιατί είναι εκείνοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με offshore, όταν εσείς καταβάλατε το κόστος».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με την 13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας και λέει ότι εμείς που το υπερασπιζόμαστε δήθεν είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, δεν φταίμε εμείς που θέλει που το ξεπούλημά της Υγείας σε ιδιώτες, δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει, μετά βγαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλεύθερων ακραίων αντιπάλων μας».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν και είπε ότι στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες: η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια. Η ψήφος αφορά την Ευρώπη, αλλά και δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια: το ένα αφορά την τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που είναι μέτρα μόνιμα και τα οποία θέλουν να τα καταργήσουν. Ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου και παρότι η οικονομία πλέον απογειώθηκε ωστόσο η βελτίωση των δεικτών δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες. «Το σχέδιό μας είναι να κάνουμε τους δείκτες της οικονομίας, δείκτες για την καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ, τώρα τους διώξαμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον. Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε μία πολιτική που σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι κατάφορα υπέρ των συμφερόντων των πολλών».

Απέρριψε ακόμη τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν στήριξε τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι από το 2015-2017 125.000 οικογένειες βελτίωσαν το εισόδημά τους, η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 19% και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί κάτω από 10%. Τέλος είπε, «στόχος είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ότι «δώσαμε για 2,5 εκατ. πολίτες, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν οι αντίπαλοί μας είχαν βάλει ακόμη και πεντάευρο στα Νοσοκομεία».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί στο νομό Καρδίτσας λέγοντας ότι από 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη τετραετία επί των ημερών της κυβέρνησης τριπλασιαστηκαν.

Μετά την ομιλία του στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, μπροστά από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, που ήταν γεμάτη κόσμο, ο κ. Τσίπρας πήγε στο Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο που τον υποδέχθηκε θερμά, αντάλλαξε χειραψίες, συνομίλησε και έβγαλε φωτογραφίες. Στην κεντρική πλατεία υπήρχε και ομάδα Ρομά, πολυπληθής κοινότητα στην περιοχή με τους οποίους επίσης συνομίλησε ο πρωθυπουργός.


Τρίκαλα: Άνοιγμα στους Ρομά και από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑΆνοιγμα στους Ρομά εκανε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» την Πέμπτη επισκέφθηκε τον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι, και υποσχέθηκε στήριξη στα αιτήματά τους αν εκλεγεί δήμαρχος

ΣΧΟΛΙΑ (57)

Δημοκράτης, Αντικειμενικός, Χριστιανός Ορθόδοξος

Ρωτά ο Τσίπρας τι ε Ελλάδα θέλουμε. Θέλουμε μία Ελλάδα των ελληνορθόδοξων. Όμως αυτό δεν μπορεί να μας το εγγυηθεί ο Αλέξης.

ZZ

Θες ΕΛΛΑΔΑ για ΕΛΛΗΝΕΣ ψήφησε ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ , αλλιώς σε δυο το πολύ δεκαετίες τα παιδία σας θα αναγκαστούν να υπακούν σε Αφρικανούς -Μουσουλμάνους και άλλους κατακτητές όπως έγινε επί εποχής του Βυζαντίου , και τότε υπήρχαν άπατρις , προδότες , Ιούδες τον τριάντα αργυρίων , και τότε ερχόταν καραβάνια από αλλόθρησκους με την διαφορά υπάκουγαν στους νόμους του κράτους με κυρίαρχη και μοναδική θρησκεία την Ορθοδοξία , μετά την οικονομική άλωση του Βυζαντίου από τους Βενετούς -Σάξονες κανένας από αυτούς τους Μουσουλμάνους και μη δεν υπάκουε άλλο , θεωρούσαν τον ερχομό τους ως κάτι το φυσιολογικό και το Βυζάντιο ως λάφυρο τους ,ΚΑΙ όλο αυτό από τους εγκάθετους της Βενετίας (σήμερα Βρυξέλλες) , Αντί ιστορίας οι σημερινοί ΕΛΛΗΝΕΣ διαβάζουν Mickey Mouse και κοιμούνται με το όνειρο να τους δώσουν κανένα Ευρώ και ας πάει η πατρίδα κατά διαβόλου .

χρήστος

Μια χώρα και ένας λαός σε προχωρημένη (πλέον) σήψη. Ο τσίπρας και οι συριζαίοι είναι απλά τα σκουλίκια που τρώνε το πτώμα.

Κώστας. Zürich

Η Ελλάδα των Αφγανών, των Πακιστανών και των γύφτων! Η Ελλάδα της εξίσου φασιστικής και επικίνδυνης με τη Χ.Α αριστεράς. Η Ελλάδα που κάποτε σκότωσε ΤΟΝ κυβερνήτη για να έρθουν 184 χρόνια αργότερα οι αριστεροί για να δολοφονήσουν μια χώρα χιλιάδων χρόνων ιστορίας σε μόλις 4 χρόνια. Α ρε πατρίδα ....

Η ΝΔ είναι εναντίον;

Η ΝΔ δεν θέλει νομίζεις πολυπολιτισμό και αφελληνισμό; Κούνια που σε κούναγε! Ψηφίστε ότι θέλετε, αλλά να είναι δεξιά της ΝΔ....

Ελληνισμος τελος

Ελλαδα των αλλοδαπων και των τσιγγανων.

στο πεζοδρόμιο είναι τα καλύτερα παιδιά....

τι κάνει ο άνθρωπος για την ψήφο αγκαλιάζετε με τύπους που έχουν να κάνουν μπάνιο από τα Χριστούγεννα.....

Δεξιος

Αφρικανος, ή μαλλον, καταμαυρος, Μελανησιος, Αβοριγκινας, θα βγεις από την καλπη, χαρουμενε. Ουτε αυτοι δε θα σε αναγνωριζουν για δικο τους, πλεον.

θεε μου τι ακουν τα ματια μου

κοιταξε μετα την τζεπη του αν του πηρανε τιποτα οι γυφτοι ??

Γιαννης

Μπαοκ ρε γιουφτος είμαι κ συριζας

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...

Ολοι αυτοι οι γυφτοι και οι λαθρο θα ψηφισουν το φασιστικο μορφωμα του συριζα με τα εγκληματικα ταγματα εφοδου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης