Η παροχή της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, «άναψε» την πολιτική συζήτηση αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων κατά τα «μαύρα χρόνια» των μνημονίων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιούν ως μότο τη φράση «δεν κόψαμε συντάξεις».
Οι πολίτες, ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη, καθώς όχι μόνο μειώθηκε το εισόδημά τους με τον νόμο Κατρούγκαλου και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προέκυψαν μέσα από τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, την άνοιξη του 2015, αλλά είδαν το κόστος ζωής να αυξάνεται και οι ίδιοι να περιέρχονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου, τα... άκουσε δια ζώσης από τους κατοίκους και τους συνταξιούχους. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί του Αιγαίου στις 3 Μαΐου και όταν έγινε αντιληπτός από τον κόσμο, άνοιξε διάλογο μαζί τους.
Ένας συνταξιούχος τον πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: «αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη, δεν μου φτάνουνε» . Η αντίδραση του Τσίπρα ήταν η φράση... «τι να σου κάνω μωρέ;».
Προφανώς ήταν... αρκετά όσα είχε κάνει ήδη ο πρωθυπουργός, καθώς με τις πολιτικές του έκοψε τη σύνταξη του ανθρώπου και τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς δεν του αρκούν τα χρήματα για να βγάλει τον μήνα, όπως και σε πολλούς Έλληνες πολίτες.
Δείτε το στιγμιότυπο από τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον συνταξιούχο...
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη