Συντάξεις: «Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο

Συντάξεις: «Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο

Άμεση η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σποτ του κυβερνώντος κόμματος, που «ξέχασε» το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου και τις περικοπές από το 2015 κι έπειτα - «Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ το χρόνο» αναφέρει σε δικό της σποτ η ΝΔ

sintakseis_main
«Φουντώνει» ο... πόλεμος των προεκλογικών σποτ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έπειτα από το απίστευτο τελευταίο βίντεο της Κουμουνδούρου, με το οποίο επιχειρεί να... ξαναγράψει την ιστορία, «ξεχνώντας» το διαβόητο ασφαλιστικό Κατρούγκαλου και υποστηρίζοντας, ουσιαστικά, πως, ό,τι κόπηκε από τις συντάξεις, κόπηκε μέχρι το 2014... 


Αποκατάσταση των αδικιών - Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους


Περιγράφοντας την... δική του πραγματικότητα, το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών - Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους», απεικονίζεται μια γυναίκα συνταξιούχος, που ξεκινά με την φράση, «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα».

Μάλιστα, στο σπίτι στο οποίο διαμένει, «πρωταγωνιστής» στο πλάνο είναι και μια... σόμπα, σε μια προφανή σημειολογική προσπάθεια του σκηνοθέτη να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ακόμα και στην ικανοποίηση βασικών συνθηκών διαβίωσης, όπως η θέρμανση.

Στη συνέχεια, όμως, όλα αλλάζουν, καθώς στο βίντεο εμφανίζεται, ως άλλος... ιππότης ή από μηχανής Θεός, για να απονείμει δικαιοσύνη, ο Αλέξης Τσίπρας, που λέει: «Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης».

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο βίντεο, από το 2019 μπαίνει «στοπ» στην περικοπή των συντάξεων. Ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στο διάστημα 2015-2019, της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σαν να μην υπήρξε ποτέ. «Επιτέλους, με είχανε ρημάξει πια την έρημη» λέει η ηλικιωμένη γυναίκα.

Άμεση ωστόσο ήταν η απάντηση της ΝΔ στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται στη μείωση των συντάξεων πριν από το 2015. Σε δικό της βίντεο-απάντηση, η αξιωματική αντιπολίτευση απαριθμεί τις περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στο βίντεο της ΝΔ που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής:

«Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:

- Κατάργησε το ΕΚΑΣ
- Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.
- Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας.

Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ το χρόνο.

Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα. Πολιτική Αλλαγή τώρα. Για να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων» καταλήγει η ΝΔ στο τηλεοπτικό μήνυμά της.



Σχετική ανάρτηση στο Twitter έκανε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίοας, Άδωνις Γεωργιάδης:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης