Όταν ο Τσίπρας εκθείαζε την «Παπαστράτος» για τις εργασιακές σχέσεις

tsiprass_papastr_arthroos1

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται τώρα ο πρωθυπουργός, πριν απο δύο χρόνια,  είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και επιχειρηματολογούσε με πάθος  για τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης ρύθμισης! «Εχετε την τύχη να εργάζεστε σε μία υγιή επιχείρηση, σε μία επιχείρηση που φροντίζει να διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις», είχε πεί χαρακτηριστικά

Ήταν τον Αύγουστο του 2017 όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το εργοστάσιο της εταιρίας «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο. Τότε προτεραιότητά του ήταν να δείξει πόσο φιλική είναι η χώρα στις επενδύσεις και πόσο σταθερό περιβάλλον είχε δημιουργήσει η κυβέρνησή του για τις επενδύσεις αυτές.

Παράλληλα όμως δεν είχε παραλείψει να «αποθεώσει» την εταιρεία για τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους, για τις συνθήκες εργασίας που διαμορφώνει αλλά και για την δημιουργία 4000 νέων θέσεων εργασίας. Πρόκειται ακριβώς για την ρύθμιση των σχέσεων εταιρείας- εργαζομένων που τώρα  δήθεν απορρίπτει και επιχειρεί να τη στρέψει προεκλογικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας πολιτική σύγχυση. 

Οι δυο τοποθετήσεις του πρωθυπουργού είναι βεβαίως εντελώς αντιφατικές εμταξύ τους. Άλλα υποστήριζε τότε και άλλα λέει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου για την επταήμερη εργασία, όπου  χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για επιστροφή των εργαζομένων στον 18ο αιώνα!

Όπως φαίνεται και από το βίντεο της ομιλίας που απηύθυνε προς τους εργαζόμενους της εταιρίας και τα μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός εκτός όλων των καλών λόγων που είπε στην εταιρία, αποκάλυψε και έναν διάλογο που είχε με εργαζόμενο: «Είχα την τιμή να συνομιλήσω με έναν εργαζόμενο και ελπίζω να μου είπε την αλήθεια όταν τον ρώτησα πώς είναι οι συνθήκες εργασίας και μου είπε ότι "είναι εξαιρετικές"», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: «Είχα την τιμή να συνομιλήσω με έναν εργαζόμενο»

Στην ίδια ομιλία, λίγο αργότερα, ο κύριος Τσίπρας αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή εκείνες τις ημέρες και το οποίο όπως τόνισε είχε σκοπό «να καταπολεμήσει φαινόμενα που έχουν γίνει καθεστώς όπως η απλήρωτη εργασία, να απεγκωλβίσουμε τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους».

Στο σημείο αυτό μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρίας: «Δεν έχετε εσείς σχέση με αυτά τα φαινόμενα γιατί έχετε την τύχη να εργάζεστε σε μία υγιή επιχείρηση, σε μία επιχείρηση που φροντίζει να διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις».

Τσίπρας: Εργάζεστε σε μία επιχείρηση που διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις


Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού (τα σχετικά αποσπάσματα 06:45 και στο 09:28):

tsipras papastratos


Υπενθυμίζεται πως μετά το σάλο που προκάλεσε η ανακοίνωση του Μαξίμου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη πως επιθυμεί να εισάγει την επταήμερη εργηασία, δειυκρινίστηκε ότι η «Παπαστράτος», μια εταιρία - πρότυπο, όπως είχε παραδεχθεί και ο πρωθυπουργός, λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα.

Βασίζεται συγκεκριμένα σε ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες άδειας το χρόνο και φυσικά εφαρμόστηκε με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, που όπως εξάλλου είδαμε χαρακτηρίζουν τις συνθήκες εργασίας τους «εξαιρετικές». Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών.

Κύκλοι της Πειραιώς επισημαίνουν, ως εκ τούτου, ότι το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη που επαίνεσε μια επιχείρηση και τους εργαζομένους της που συμφώνησαν τη μείωση του χρόνου εργασίας στο 37ωρο αντί 40ώρου, δηλαδή τη συνολική μείωση του χρόνου εργασίας των κατά περίπου 7%.

Παράλληλα ο κύριος Μητσοτάκης με νέα δήλωσή του χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «απελπισμένα ψεύτη», κάνει λόγο για «αθλιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί ότι «οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές».

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για την κυβερνητική αθλιότητα περί δήθεν επταήμερης εργασίας


Παπαστράτος: Με συγκατάθεση των εργαζομένων εφαρμόζουμε 7ήμερη λειτουργία

«Με την συγκατάθεση των εργαζομένων εφαρμόζουμε στην Παπαστράτος την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου» δήλωσε εξάλλου σήμερα ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος, στον απόηχο της πολιτικής διαμάχης για την επταήμερη εργασία.

Ο κ. Καργαρώτος διευκρίνισε, μιλώντας στον Σκάι, ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται 4 ήμερες και ακολουθούν δυο ρεπό, συνολικά 37,4 ώρες την εβδομάδα χωρίς να χάνουν κανένα εργασιακό και μισθολογικό τους δικαίωμα.

«Πριν εφαρμόσουμε την επταήμερη λειτουργιά του εργοστασίου θέλαμε να έχουμε την συγκατάθεση τους» πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Τόνισε δε, ότι το εργοστάσιο της εταιρείας εξάγει το 80% της παραγωγής του και αποκάλυψε ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε, ως μέρος της επένδυσης της και την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.
Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (68)

ΑΠΟ ΤΟ 2018!!! ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

Δείτε το ΦΕΚ της 4ης Οκτωβρίου 2018 που υπέγραψε η Έφη Αχτσιόγλου και τη σχετική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας - Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωνε την επταήμερη εργασία από το 2018, αποκάλυψε ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Την εν λόγω κλαδική σύμβαση, που επιτρέπει την εργασία πέραν του πενθημέρου και φέρει την υπογραφή της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου, κατέθεσε ο κ. Βρούτσης και στην Ολομέλεια της Βουλής, συνεχίζοντας τον πολιτικό... πετροπόλεμο κυβέρνησης και ΝΔ αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα. «Δεν καλύπτεται η γκάφα σας σήμερα. Το εργατικό δίκαιο έχει αρχές όπως το πενθήμερο. Η πρώτη κλαδική σύμβαση επταήμερης εργασίας φέρει την υπογραφή Αχτσιόγλου» είπε ο κ. Βρούτσης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε ότι η υπουργός Εργασίας μετέτρεψε σε υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε στις 27.3.2018. Σε αυτή τη σύμβαση προβλέπεται ότι η εργασία στις ημέρες ανάπαυσης (Σάββατο, Κυριακή) δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας»!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙΝΑΝΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΜΜΙΑ .ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΙς 26 ΤΟΥ ΜΑΗ

kostasv

Όλα τα ΜΜΕ (της ΝΔ) προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Τζάμπα κόπος. Το συμπέρασμα βγήκε.

@Συριζιτρόλ υπηρεσίας

Οι λοβοτομημένοι δεν περιμένουν δηλώσεις για να βγάλουν συμπεράσματα! Αυτό προϋποθέτει άρτια εγκεφαλική λειτουργία......

Έτσι, μπράβο!!!

Το συμπέρασμα βγήκε το Σάββατο που μας πέρασε στα Γιάννενα, που ο Τσιπρας χαιρετούσε τους εργαζόμενους που δούλευαν στην κατασκευή του αερολιμένα, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ!!! Και τους έκανε και σήμα με το χέρι, ότι όλα είναι ΚΑΛΑ!!!

Αννα

αφήστε τον Κυριάκο να μιλάει...μόνος του θα χάσει..δεν μπορεί το παιδί!

Περί παρανόησης.

Υπάρχει τρόπος αν θέλει η Ν.Δ. να διασκεδάσει την “παρανόηση” για το επταήμερο εργασίας. Να βγάλει μια ανακοίνωση που θα λέει ότι το κόμμα και ο πρόεδρος του είναι υπέρ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που κατοχυρώνουν το πενθήμερο, το οκτάωρο, την πληρωμή των υπερωριών, των δώρων, των επιδομάτων και των αδειών. Τότε κι εμείς θα πούμε “συγγνώμη λάθος καταλάβαμε” και θα λήξει το θέμα. Απλό δεν είναι; Ή μήπως όχι;

Sdf

Και οσες επιχειρησεις εργαζονται 24/7 πενθημερο εχουν. Δε χρειάζεται να βγει να πει τπτ το αυτονοητο. Τα δωρα το δηλωσε ξεκαθαρα οτι τα θελει. Οτι εχεις πει το εχει δηλωσει. Επειδη εισαι απασχολημενος να παιρνεθς χαρτακι?

Η ακριβής δήλωση του Κ. Μητσοτακη είναι αυτή...

«Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα». Είναι σαφές ότι μιλάει για την επιχείρηση να πάει στο επταήμερο και όχι οι εργαζόμενοι! Δηλαδή, δεν λέει οταν οι εργαζόμενοι συμφωνούν να πάνε σε επταήμερο με την επιχείρηση. Και πως θα ήταν δυνατόν αυτό την στιγμή που μιλάει για μεγαλύτερες απολαβές και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Σε εκείνο το σημείο, έφερε το παράδειγμα της Παπαστρατος. Για να μην το καταλαβαίνει κάποιος πρέπει να είναι, η ηλίθιος, η συριζοτρολ!

Πάρε...

Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το Υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας “Παπαστράτος” και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους.

Ο αριστερος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ...

Που χαιρετούσε τους εργάτες που δούλευαν στην κατασκευή του αερολιμένα Ιωαννίνων, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ;;;

Fake news!!!

Όλα κι όλα! Ο Τσίπρας μπορεί να είναι ανίκανος, υποκριτής και αδίστακτος αλλά ανακόλουθος ποτέ!!!! Όταν λέει κάτι το εννοεί και ποτέ δεν το αλλάζει! Μπεεεε....μπεεε...μπεε!!

ΝΙΚΟΣ

Ξεκίνησε με τα lear jets στην Βενεζουέλα μέσω του Παππά και του δικηγόρου των off shore Αρτεμίου. Μετά συναντιόταν με τον Ψυχάρη σε περίεργα διαμερίσματα στο Κολωνάκι παρέα με μια γάτα Ιμαλαίων. Υστερα με την Γιάννα των Αγγελόπουλων για να συναντήσει τον Κλίντον και να ξεφτυλιστεί για άλλη μια φορά με τα "αγγλικά" του. Συνέχισε κλείνοντας τους Σαββιδομαρινακηδοαλαφουζοκαλογρίτσες σε ένα δωμάτιο για να του φτιάξουν συριζοκάναλο. Μετά πήγε στον Παπαστράτο να εκθειάσει τις ωραίες εργασιακές σχέσεις που έχει η επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης με πενθήμερο για τους εργαζόμενους. Μετά έβαλε το Κοκκαλάκι τον γυιό του "εθνικού προμηθευτή" στο ευρωψηφοδέλτιο. Και στο τέλος κάπνιζε πουράκλες στο κότερο της Παναγοπούλου για να "ξεκουραστεί". Πιο ριζοσπάστης αριστερός............πεθαίνεις.

@Ελεύθερος

Μακάρι να μας βγει Θατσερικος ο Μητσοτάκης.

@

Κούλης μέγας καρπαζοεισπράκτορας! Όταν μπερδεύεις την 7 ήμερη εργασία με την 4ήμερη εντός 7 ημερών... Νεοδημοκράτες τεμπέληδες τον ψηφίζουν... Αυτοί στα καφενεία ξημεροβραδιάζονται... Άλλωστε ήθελε να τους μειώσει και τον ΦΠΑ στον καφέ και τα ποτά!

Σδφ

Στο 13 ηταν. Το αφεντικο σου τον αυξησε.

Tzikos

όταν πήγε εκεί πόσα πακέτα τσιγάρα πήρε για τον Πολάκη και πόσες κάσες πούρα για την αφεντιά του ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης