Πόλεμος Καμμένου - Κουντουρά για τις δημοσκοπήσεις

Πόλεμος Καμμένου - Κουντουρά για τις δημοσκοπήσεις

Καμμένος: Η Κουντουρά πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων για να έχει την εύνοια των δημοσκόπων και να τη βγάζουν πρώτη - Κουντουρά: Fake news

kammenos_kountoura_art
Σε πόλεμο εκτός ορίων εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και την Έλενα Κουντουρά με αφορμή τους ισχυρισμούς του κ.Καμμένου ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής και υπουργός με τους ΑΝΕΛ πλήρωσε με κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να τη βγάζουν πρώτη. Η κυρία Κουντουρά αρχικά διέψευσε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ τις καταγγελίες Καμμένου, ενώ αργότερα επανήλθε από το βήμα της βουλής, όπου υποστήριξε ότι είναι στοχοποιημένη λόγω της επιτυχημένης της πορείας στο υπουργείο Τουρισμού και υποστήριξε ότι ουδέποτε ως υπουργός είχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει εταιρείες δημοσκοπήσεων ώστε να έχει την εύνοια των δημοσκόπων. 

Κουντουρά: Ψευδείς ειδήσεις 

«Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δεχθούν την επιτυχημένη δουλειά μου στον Τουρισμό» είπε για την κριτική που της ασκήθηκε για να συνεχίσει σε άλλο σημείο «Θλίβομαι για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχθηκα απλά επειδή είμαι γυναίκα και εργάστηκα για την επιτυχία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε ψευδείς ειδήσεις, δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ανέθεσε έργα σε εταιρείες δημοσκοπήσεων προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοια των εταιρειών. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το 2016 είχε πραγματοποιήσει μετρήσεις για τον τουρισμό. «Ουδέποτε το υπουργείο τουρισμού ή ο ΕΟΤ είχαν την δυνατότητα να δώσουν χρήματα σε δημοσκοπήσεις για την εξασφάλιση της εύνοιας των δημοσκόπων. Το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει συμβάσεις. Ο ΕΟΤ ανεβάζει όλες τις συμβάσεις στην διαύγεια και ο καθένας μπορεί να δει΄τι έχει υπογραφεί. Μια εξαίρεση υπάρχει το 2016 όταν ο ΕΟΤ πραγματοποίησε έρευνα στις 13 πύλες εισόδου με κόστος 17.360 ευρώ προκειμένου να δούμε τις απόψεις των τουρισμών από την προσφυγική κρίση» είπε.

«Ο λαός εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα που θεμελίωσε μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Αδιαφορεί ο λαός για τα πολιτικά κουτσομπολιά και ενοχλείται απο την μικροπολιτική» τόνισε η ίδια σε άλλο σημείο διαβάζοντας την ομιλία της από το κινητό της τηλέφωνο. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε αποκαλυφθεί ότι η υπουργός δαπάνησε σημαντικά ποσά για την αγορά λίγων smartphone.


Καμμένος: Η Κουντουρά πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει τη σοβαρή καταγγελία σε βάρος της κυρίας Κουντουρά . 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν υπουργός Τουρισμού πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων με κονδύλια του υπουργείου.

Κλείσιμο
«Έδινε 30αρια και 40αρια με κονδύλια του υπουργείου» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

«Θα την δείτε πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έτσι είναι αν δίνεις 30αρια και 40αρια» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Ολόκληρος ο διάλογος με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στον Σκάι έχει ως εξής:

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά είπε. Από την άλλη πλευρά, να έχει τον Ψαριανό που λέει να κατεβάσουν τα σύμβολα από τα σχολεία, να έχει τον Τατσόπουλο με το «απαυτό» του Βουκεφάλα, που έλεγε εδώ πέρα. Η Νέα Δημοκρατία να έχει αυτούς και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάζει τη βασιλική συνιστώσα, την κ. Κουντουρά.

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα το θυμηθήκατε ότι είναι βασιλική συνιστώσα; Όχι, όταν την είχατε Υπουργό, κ. Καμμένε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ τον πατέρα της τον αγαπούσα και τον στήριζα, αλλά η κ. Κουντουρά είναι βασιλική συνιστώσα, την οποία βλέπουμε τώρα και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, τις οποίες πλήρωνε ως Υπουργός Τουρισμού. Θα τα βγάλουμε αυτά την άλλη εβδομάδα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η ίδια πλήρωνε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων από το Υπουργείο Τουρισμού; Για ποιο λόγο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βέβαια. Με τριαντάρια και σαραντάρια.

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Με κονδύλια του Υπουργείου;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με κονδύλια του Υπουργείου.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Για να την ευνοήσουν; Για αυτό το λέτε; Την είδα πρώτη σε μια εταιρεία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα την δείτε πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αλίμονο, αν πληρώνεις 30 και 40 στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σοβαρή καταγγελία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω κάτι; Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, όταν ήμασταν υποψήφιοι βουλευτές στην Β’ Αθηνών, αν δεν δίναμε το «τάλιρο» στην MRB, στις τάσεις δεν μας έβγαζε εκλεγμένους.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πλήρωνε κάθε βουλευτής «τάλιρο»;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μια φορά πλήρωσα, με έβγαλε πρώτο και βγήκα έβδομος, τις άλλες φορές δεν την πλήρωσα και βγήκα δεύτερος.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όλοι οι βουλευτές πληρώνουν δηλαδή όταν γίνονται μετρήσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλοι από το ταμείο πληρώνουν. Έρχεται η τάση από την MRB και λέει εγώ κύριε για να σε μετρήσω θέλω αυτά τα χρήματα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Νομότυπα εννοείτε ή νόμιμα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι νομότυπα, νόμιμα. Το θέμα είναι μετά τις εκλογές. Όταν στο δημοψήφισμα έβγαζαν το «όχι», «ναι» και το «ναι», «όχι», όταν έβγαζαν τον Σημίτη «καταλληλότερο». Θυμάστε τον Σημίτη «καταλληλότερο»;

Διαψεύδει τις καταγγελίες Καμμένου η Κουντουρά

Στην κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών του Πάνου Καμμένου, προχώρησε η Έλενα Κουντουρά μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ1, ότι δήθεν ως υπουργός Τουρισμού πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων με κονδύλια του Υπουργείου.
«Είναι θλιβερό να προσπαθούν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι με τέτοια λάσπη να πλήξουν το πρόσωπό μου», τόνισε η Έλενα Κουντουρά. «Με έχουν συνηθίσει σε αυτές τις προσβολές, στις συκοφαντίες. Διαψεύδω αυτή την καταγγελία», δήλωσε και συνέχισε σημειώνοντας ότι ως γυναίκα έχει δεχθεί ανήθικες σεξιστικές επιθέσεις.
Και σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής της συνέντευξης, «με έχουν στοχοποιήσει. Έχω συνηθίσει στις προσβολές και τις συκοφαντίες, διαψεύδω, βεβαίως, αυτήν την καταγγελία. Θέλω να σας πω ότι το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει χρήματα για να δίνει σε εταιρείες δημοσκοπήσεων. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν δίνει χρήματα πέρα από τις πάγιες ανάγκες του. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού που είναι ο εθνικός φορέας προβολής και προώθησης έχει έναν πάρα πολύ μικρό προϋπολογισμό. Όλες μας οι συμβάσεις και η προβολή προώθησης βγαίνει στη Διαύγεια, εγκρίνεται από το Δ.Σ., βάζουμε υπογραφές, και ελέγχονται τα μεγάλα κονδύλια από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Η κυρία Κουντουρά επανέλαβε κατηγορηματικά ότι από την ημέρα που ίδια ανέλαβε το Υπουργείο, διαχειρίστηκε ένα μικρό προϋπολογισμό για την προβολή και την προώθηση, και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είχαμε τη δυνατότητα, παρόλο που θα το θέλαμε, να κάνουμε έρευνες για να στοχεύσουμε και να χαράξουμε καλύτερη τουριστική πολιτική». Επίσης, η κυρία Κουντουρά σημείωσε ότι η μοναδική έρευνα που έχει γίνει, είναι μία ποιοτική, από τον ΕΟΤ, το 2016, αμέσως μετά την προσφυγική κρίση ώστε να αξιολογηθεί εάν οι τουρίστες ήταν ευχαριστημένοι ή αντιμετώπιζαν προβλήματα.

 Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι επιθέσεις του Πάνου Καμμένου αποτελεί προσωπική βεντέτα, ξεκαθάρισε ότι πάντοτε απαντάει πολιτικά, «διαφώνησα πολιτικά και διαχώρισα την θέση μου». Τέλος, η τ. υπουργός Τουρισμού δήλωσε επίσης ότι όλα τα αποδεικτικά έγγραφα των όσων λέει, θα τα καταθέσει το απόγευμα στη Βουλή και υπογράμμισε ότι ο κόσμος θα την κρίνει για την πορεία της, το έργο της και την προσφορά της.



Με κονδύλια του υπουργείου πλήρωνε τις δημοσκοπήσεις η Κουντουρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης