LIVE

Κορωνοϊός

Ο Καμμένος φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες της Κουντουρά

2528028

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της υπουργού Τουρισμού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μετά τις λεκτικές επιθέσεις κατέθεσε τώρα  ερώτηση στη Βουλή και ζητά την διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό

Τη διαβίβαση στην Βουλή όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό ζητά ο Πάνος Καμμένος με ερώτηση και αίτηση εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή δείχνοντας ότι θα περάσει από «κοινοβουλευτικό κόσκινο» την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Η ερώτηση απευθύνεται στα Υπουργεία Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζητά μεταξύ άλλων την διαβίβαση στην Βουλή:

- Των μνημονίων συνεργασίας

- των στοιχείων διεξαγωγής διεθνών διαγωνισμών,

- των εταιριών που ανέλαβαν τα έργα

- τις δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας Ρωσίας

- και το βιογραφικό σπουδών της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Αγγελικής Χονδροματίδου.Το ταξίδι σε Τορόντο και Σαγκάη

Οι δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας. Μετά τις 18.435 ευρώ, που κόστισε το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά στη Νέα Υόρκη για να χτυπήσει το καμπανάκι στη Wall Street, ο Ελληνας φορολογούμενος κλήθηκε να πληρώσει επιπλέον 30.000 ευρώ για το πρόσφατο ταξίδι της κυρίας Κουντουρά σε Τορόντο και Σαγκάη, από όπου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, το κόστος της μετακίνησης της κυρίας Κουντουρά στους δύο αυτούς προορισμούς ανήλθε σε 21.056,40 ευρώ.

Σύμφωνα με την από 4 Ιανουρίου 2018 απόφαση της γενικής γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα, “εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους: 21.056,40 ευρώ (είκοσι μίας χιλιάδων πενήντα έξι ευρώ σαράντα λεπτών) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προΰπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Τουρισμού Ειδικός Φορέας 1045 – 101, αναλυτικό λογαριασμό εξόδων 2420402001, οικ.ετος 2019 για Πληρωμή εξόδων από την μετακίνηση της Υπ.Τουρισμού Έλ. Κουντουρά στο Τορόντο από 8 -12/1/19 προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της να κάνει επαφές με εταιρείες αερομεταφορών και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη από 13-18/1/19 όπου θα εγκαινιάσει το Ελληνικό Περίπτερο στη Ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη.

Την Υπουργό θα συνοδεύει στο Τορόντο (8-13)) η Ειδ. Σύμβουλος Μακ. Κουτσουμπέλη και στη Σαγκάη (12-18) η Δ/ντρια Γραφ. Αγγ.Χονδροματίδου και ο μετακλ. υπάλληλος Μιχ. Κόκκινος”.

Στο συνολικό κόστος του υπουργικού ταξιδιού όμως πρέπει να προστεθούν επιπλέον 9.000 ευρώ, που αφορούν στα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης του αστυνομικού της προσωπικής της ασφάλειας, στον οποίο κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο “είχε αφήσει το τηλέφωνό της”.

Ειδικότερα, στις 4.078,20 ευρώ ανήλθε το κόστος μετακίνησης του άνδρα της προσωπικής ασφάλειας της υπουργού, ο οποίος τη συνόδευσε σε Τορόντο και Σαγκάη, ενώ για τη διανυκτέρευσή του δαπανήθηκαν 4.330 ευρώ. Οσο για την πληρωμή των εξόδων της ημερήσιας αποζημίωσής του, αυτή ανήλθε σε 700 ευρώ.

Αναφορικά με τη δαπάνη των δημοσίων σχέσεων της υπουργού κατά την παραμονή της στο Τορόντο καλύφθηκε από πιστώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αναερχόμενη σε 6.818,20 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.636,36 ευρώ “για την προσφορά γευμάτων, δείπνων στο πλαίσιο της επίσημης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού” και τα υπόλοιπα 3.181,84 ευρώ για την ενοικίαση αυτοκινήτου.

apozimiwsi_astynomikou
dianiktereusi_astynomkou
dimosies_sxeseis
metakinisi_astynomikou
torontosangai

Τα κινητά τηλέφωνα

Όταν την αναζήτησε στο τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος, προ του κυβερνητικού διαζυγίου, δεν κατάφερε να τη βρει, αφού η κ.Έλενα Κουντουρά, ευρισκόμενη στην Κίνα, είχε παραδώσει το τηλέφωνό της στον ... αστυνομικό φρουρό της. Ενδεχομένως να το είχε κάνει όχι μόνο για να αποφύγει τον πρόεδρο του κόμματος από το οποίο διεγράφη χθες, αλλά και για την ... ασφάλεια της συσκευής, αφού όπως φαίνεται  η υπουργός Τουρισμού, για κάποιον άγνωστο λόγο, βγάζει το άχτι της στα iPhone, εξ ου και τα  smart­phones της Apple δεν αντέχουν για πολύ στα χέρια της.

Ελένη η iPhone-φάγος

Μέσα σε δύο χρόνια η Ελενα Κουντουρά έχει αγοράσει (φυσικά με δαπάνη του υπουργείου Τουρισμού) τα κορυφαία μοντέλα iPhone, συνολικού κόστους 3.092,09 ευρώ. Το πιο πρόσφατο, το ολοκαίνουριο iPhone XR, με μνήμη 128 GB, με προστατευτική θήκη και προστατευτικό οθόνης, κρίθηκε το ιδανικό για την πολυάσχολη υπουργό που υποβάλλει τα iPhone σε μεγάλες κακουχίες.

Τα τρία τηλέφωνα
Το νέο κινητό κόστισε 1.351,60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Βεβαίως, πρόκειται για συσκευή αντικατάστασης, από τη στιγμή που το προηγούμενο iPhone της κυρίας Κουντουρά είχε υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη στη μητρική πλακέτα και στο σύστημα φόρτισης». Με αυτή τη διάγνωση… αποστρατεύτηκε, ύστερα από υπηρεσιακή θητεία μόλις δύο ετών. Αυτό το γνωρίζουμε διότι στις 2 Αυγούστου του 2016 η Ελενα Κουντουρά, τότε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, είχε αγοράσει τρία κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα, αντί 1.740,49 ευρώ απέκτησε δύο iPhone και ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android.

Καλότυχο να είναι
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πάντως, ότι η τελευταία έκδοση του iPhone XR των 128 GB πωλείται στα καταστήματα προς 999 ευρώ, ενώ μαζί με τα περιφερειακά το συνολικό κόστος φτάνει στα 1.060 ευρώ και όχι στα 1.351,60, όπως αναγράφεται στο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού. Μήπως η υπουργός επέλεξε τελικά το ακόμη ακριβότερο μοντέλο της Αpple, το iPhone XS, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει έως και τα 1.679 ευρώ; Στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου σημειώνεται ότι προηγήθηκε έρευνα αγοράς, άρα η αγορά ήταν η πλέον συμφέρουσα. Καλορίζικο και μακάρι αυτό το iPhone να αντέξει - για το καλό του ελληνικού τουρισμού.

thl1
thl2

Δείτε βίντεο: Το Δημόσιο πλήρωσε 3.092 ευρώ για να αγοράσει τρία iPhone στην Κουντουρά
Το Δημόσιο πλήρωσε 3.092 ευρώ για να αγοράσει τρία iPhone στην Κουντουρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (57)

Panos όχι καμμένος

Τόσο θράσος; Τόση αλητεία; Τόση πολιτική προστυχιά; Τόση υποκρισία; Τόση βαριά ασθένεια η εξουσία; Όσο ήταν μαζί γιατί τα απέκρυβε; Για να την έχει του χεριού του; Για να την εκβιάζει; Καταδικαστέα η Κουντουρά για τις δαπάνες που της καταμαρτυράει ο Καμμένος. Αν υπάρχουν τελικά. Γιατί με τόσα ψέματα, για τόσα χρόνια, είναι σίγουρο ότι είναι πλέον αλκοολικοί και στο ψέμα. Αλλά δεν αισθάνεται ο Καμμένος ηθικός αυτουργός, αφού τις απέκρυπτε τόσα χρόνια; Τι παριστάνει τώρα;

Ε ρε γλέντια !!!!!!!!1

''Των άλλων οι πομπές είναι καρύδια και βροντούν, οι δικές μας είναι σύκα και δεν ακούγονται καθόλου'' !!!! (παροιμία της γιαγιάς μου ) !

Εναρξη του αγώνα !

Ελα Ελενα .....κάνε παιχνίδι ! Η μπάλα είναι σε σένα τώρα δώσε πάσα και πόνο , άντε να μπει κανένα γκολάκι , να γελάσει το χειλάκι μας λίγο !!!!!!!!

Καλέ τί μας λέτε !

Εκανε και τέτοιες ''αρπαχτές'' η ....Τζοκόντα με το σαρδόνιο χαμόγελο ? Οπως φαίνεται έχει πολλά επεισόδια ακόμα το εργάκι και ακόμα είμαστε στην αρχή .... Θα γελάσει και η ποικιλλόχρους αιξ !

Μ.Γ.

Να δουμε ποιος θα βγαλει και τις δαπανες του καταΚαμμενου !!..Και τις αρπαχτες του με τους Αραβες (πωληση οπλων )και τους Αμερικανους (αντισταθμιστικα)...Α , και τις αρπαχτες τους με τις υποδομες για τους προσφυγες!!..

Πανδώρα

Είσαι τελικά πολύ Καμμένος καμμένε. Εσύ που ήσουν όταν συνέβαιναν αυτά; Στην κυβέρνηση ησουν. Για αυτό σταματά τις ηλιθιότητες.

Νίκη

Εγώ θέλω η κυρία να βγάλει της αρπαχτές του Πανούλη, δεν μπορεί κάτι θα ξέρει και αυτή.

ΝΙΚΟΣ

εγω θελω να μαθω πως θα ξεπληρωσει το δανειο των 850000 ευρω του αντρα της κ με τι ορους

ΚΑΚΙΩΝ

Τα ήξερες όλα για όλους και μούλωνες. Τώρα μοιάζεις με μωρό που του πήραν το παιχνιδάκι του. Μόνο που το δικό σου ήταν μια χοντρή καρέκλα.

Πεοστεκουμενος Φορολογουμενος

Τα ίδια όλοι τους... Που τους είχατε κλεισμένος για μεγάλο φαγοπότι? Όλα έξω ΤΩΡΑ! Κιοφτε μέχρι χθες μοκο ε? Το αλλο λαμογιο στην Κίνα ακόμα τρώει? Καταχραστες δημοσίου χρήματος!!!Οι βιζιτατζουδες έχουν υψηλό κόστος!!!

Ασταναπανε

Το μικρό όνομα της συμβούλου της Κ. Ελένης, που την συνόδευσε στο Τοροντο-από όπου η κ. Υπουργός μας ψήφισε για την Μακεδονία- είναι Κουτσούμπελη Μακεδονία!!! (στην απόφαση αναφέρεται ως Μακ.)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης