Βίτσας: Έχουμε «ισχυρό κομμάτι ελευθερίας» κι έτσι δώσαμε τις παροχές Τσίπρα

Βίτσας: Έχουμε «ισχυρό κομμάτι ελευθερίας» κι έτσι δώσαμε τις παροχές Τσίπρα

Έχουμε «πολύ ισχυρό κομμάτι ελευθερίας στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής» μετά τα μνημόνια και αρχίσαμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες, είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικης

dimitris-vitsas-ena
Η κυβέρνηση έχει «αποκτήσει πολύ ισχυρό κομμάτι ελευθερίας στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής μετά την έξοδο από τα μνημόνια, που είναι η μεγάλη επιτυχία. Δίνεται πια η δυνατότητα να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες της περιόδου των μνημονίων», επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «μία σειρά μέτρα που δεν είναι εφάπαξ … για την 13η σύνταξη, την μείωση του ΦΠΑ, την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Είναι χωρισμένα στο 2019 και στο 2020, μελετημένα από πού προέρχονται τα απαιτούμενα χρήματα, πού θα πάνε, τι θα αποδώσουν», συνέχισε. Κατά τον ίδιο, «πρώτο και βασικό είναι το κοινωνικό όφελος. Στο χέρι της κοινωνίας είναι να συνυπολογίσει και αυτά τα μέτρα στην πολιτική της προτίμηση. Και νομίζω ότι θα είναι να μην διαταράξει την γραμμή που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία και την κοινωνία, κατανοώντας ότι πρόκειται να έρθουν και άλλα θετικά μέτρα το επόμενο διάστημα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί προσπάθειας να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης μέσω αυτών των μέτρων, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι από την πλευρά της «η Νέα Δημοκρατία δεν μας έχει παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα, συγκεκριμένο και ισορροπημένο».

«Γιατί τώρα και όχι πριν;», έθεσε το ερώτημα ο κ. Βίτσας και συνέχισε: «Πρώτον, γιατί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 υπήρχαν μνημόνια … δεύτερον, χρειαζόταν καλός υπολογισμός ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία της οικονομίας που έχουμε πετύχει … τρίτον, έπρεπε να είναι τα δικαιότερα μέτρα, ώστε να βοηθήσουν και τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τον επιχειρησιακό και τον κρατικό να οδηγηθεί σε μία πορεία ανάπτυξης».

Προέβλεψε δε ότι η Νέα Δημοκρατία αυτά τα μέτρα «θα τα ψηφίσει χωρίς να το θέλει». Εξάλλου, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Βέμπερ κατά των μέτρων, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «επιβεβαιωνόμαστε, ο κ. Βέμπερ ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κρατούσε, κράτησε, κρατάει και θα κρατήσει στάση ανθελληνική· και στο επίπεδο του «τι Ευρώπη θέλουμε» στάση αντιευρωπαϊκή … αυτό έχει μεγάλη σημασία σε σχέση με την πολιτική που θα ακολουθηθεί σε όλη την Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές … θα βρεθούμε πάλι σε ένα πολύ αρνητικό κλίμα αν επιβεβαιωθούν οι απόψεις Βέμπερ, όχι μόνο στο προσφυγικό -εκεί θα είναι πια η καταστροφή της Ευρώπης, αλλά στις βασικές γενεσιουργούς αιτίες (της ΕΕ). Υπάρχει λοιπόν ένας επιπλέον λόγος για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία…».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης