«Άνω-κάτω» με τον Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ - Το εσπευσμένο τηλεφώνημα Τσίπρα

«Άνω-κάτω» με τον Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ - Το εσπευσμένο τηλεφώνημα Τσίπρα

Οργή στην Κουμουνδούρου για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που άλλαξε την πολιτική ατζέντα - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον «αψύ Σφακιανό», όπως τον χαρακτήρισε, μετά την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και αμέσως μετά μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης, για να σταματήσει την γκρίνια από βουλευτές του

tsip-pol_main01
Σε μείζον εσωτερικό θέμα τείνει να μετατραπεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση με την επίθεση του Παύλου Πολάκη, στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, επειδή διορίστηκε, ως ΑΜΕΑ σε επιμελητή σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει, αμέσως μετά τις γιορτές πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, έθεσε σε συναγερμό το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ήδη έβλεπε το πολιτικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, εξαιτίας και των «συντροφικών» καρφωμάτων, που δεχόταν ήδη ο κ. Πολάκης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τηλεφώνησε εσπευσμένα στον κ. Πολάκη και στη συνέχεια επιχείρησε μία αγωνιώδη ρελάνς στην κίνηση του κ. Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Παράλληλα έδωσε πλήρη κάλυψη στον υπουργό του, αποδίδοντας τα όσα είπε για τον ΑΜΕΑ υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, στον αψύ του χαρακτήρα, λόγω της Σφακιανής καταγωγής του! Ο ίδιος ο κ. Πολάκης έκανε μία αμφιλεγόμενη διορθωτική δήλωση, με την οποία διευκρίνισε ότι η κριτική, που έκανε στον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν «πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας θορυβήθηκε έντονα για τις διαστάσεις που πήρε το όλο θέμα, καθώς η επίθεση του κ. Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο επικρινόταν από πολλές πλευρές. Κυρίως, όμως, η υπόθεση αυτή επισκίαζε κάθε άλλο θέμα της επικαιρότητας και κυρίως την πολιτική ατζέντα που επιχειρούσε να αναδείξει το Μαξίμου, με επίκεντρο την κριτική στη ΝΔ για την λεγόμενη νεοφιλελεύθερη ατζέντα (τη φερόμενη κατάργηση του δώρου, δηλαδή, από μία αυριανή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και άλλα παρόμοια).

Ο κίνδυνος δε να βρεθεί η κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη και το θέμα αυτό να «σβήσει» οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ήταν ορατός, την ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης διαχώριζαν πλήρως τη θέση τους από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ένα κομμάτι της κοινοβουλευτικής ομάδας φερόταν διατεθειμένο να μην σταθεί στο πλευρό του κ. Πολάκη αυτή τη φορά, διαμορφώνοντας ένα βαρύ κλίμα για το κυβερνών κόμμα. Αυτό ακριβώς το κλίμα επιχείρησε να αποτρέψει ο κ. Τσίπρας μεταθέτοντας το πεδίο της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ σε ένα «μεγαλύτερο γήπεδο». Ευελπιστεί αφενός ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα επικρίνουν πλέον κ. Πολάκη, από τη στιγμή που η σύγκρουση γίνεται ολοκληρωτική και μετωπική με τη ΝΔ και αφενός ότι θα κερδίσει λίγο χρόνο, ώστε το θέμα να «ξεχαστεί» και να φύγεις το μεταξύ από το προσκήνιο.

Και πάλι είναι αμφίβολο εάν θα έχει αποτέλεσμα η κίνησή του, αφού οι εσωτερικές αντιδράσεις. Για παράδειγμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.4 ότι η επίθεση του κ. Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν ανοίκεια και δεν εκφράζει το ήθος του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης