Πρόταση μομφής: Η κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη προκαλεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_polakis_main1

Τι λένε στη ΝΔ μετά την πρόταση δυσπιστίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εις βάρος του Παύλου Πολάκη - Γιατί «έτρεξε» ο Τσίπρας να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μετά την κριτική Φίλη εναντίον του, αν και του τηλεφώνησε «τραβώντας του το αυτί» και υποχρεώνοντάς τον να δώσει εξηγήσεις - Ερώτημα τι θα κάνουν οι «έξι» που στηρίζουν την κυβέρνηση-«κουρελού»

Την ταύτιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη κατάφερε να αναδείξει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει, μετά το Πάσχα, σε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με αφορμή την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και θέτοντάς τους ενώπιον των ευθυνών τους, ενώ... έριξε και το μπαλάκι στον πρωθυπουργό: «Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Debate θα έχετε στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά, καθώς ένα και το αυτό είστε». «Ντροπή που τον στήριζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα» από τον «ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

«Είναι ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Αν θέλουμε πραγματικά μία Ελλάδα των πολλών ή μία Ελλάδα των Πολάκηδων. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι είναι πια για μένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας ένα ζήτημα ήθους στο δηόσιο διάλογο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε πλήρη κάλυψη στον κ. Πολάκη, προαναγγέλλοντας την πρόθεσή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. O πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς».

Μάλιστα, η κάλυψη του κ. Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ήρθε ελάχιστα λεπτά μετά τις βολές του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, κατά του Παύλου Πολάκη. Επισημαίνοντας ότι εκφράζει το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης είπε ότι «ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος της προοδευτικής παράταξης και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ και αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

tsip3


Σπεύδοντας να προλάβει αντιδράσεις και να βγάλει τους βουλευτές του από την δύσκολη θέση να υπερασπιστούν τον Παύλο Πολάκη, ο πρωθυπουργός επέλεξε την «διαφυγή» μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα καταφέρει και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον «φαύλο κύκλο» της εσωστρέφειας και της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης. Και αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε η τοποθέτηση Φίλη, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για τις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη στα social media, που, αυτή τη φορά, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Τις αντιδράσεις αυτές φαίνεται ότι... αντελήφθη, έστω και με καθυστέρηση, και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, καθώς «υποχρεώθηκε» σε... μισή κωλοτούμπα, υποστηρίζοντας ότι άσκησε πολιτική κριτική στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ότι οι θέσεις του διαστρεβλώθηκαν. 

Ο κ. Πολάκης, αφού μίλησε για «διαστρέβλωση των όσων έγραψε», συνέχισε τον μονόλογό του προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί κοινωνικά μέτρα υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα που προκύπτει προς την ΝΔ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Κυμπουρόπουλο, είναι, αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν "χάρες" που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που συμβάλει στην άρση των διακρίσεων».

«Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία, έλεγε κάποια πράγματα, από την στιγμή που, ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, τα θεωρούν "χάρες" που θέλουν να καταργήσουν» κατέληξε και αποχώρησε χωρίς να δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις. Μάλιστα, ενώ οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν εάν νιώθει την ανάγκη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, είπε: «Νομίζω απάντησα πολύ ειλικρινώς».

tsip2


Έπειτα από τα παραπάνω, η συζήτηση που αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, αποκτά εξαιρετικά κρίσιμη σημασία για την κυβερνητική συνοχή. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν, για παράδειγμα, οι έξι «πρόθυμοι» που στηρίζουν την κυβέρνηση-«κουρελού». Οι κ.κ. Κουντουρά, Κόκκαλης, Ζουράρις, Δανέλλης, Παπακώστα και Παπαχριστόπουλος θα κληθούν είτε να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ή αν θα συνταχθούν στο πλευρό του, στηρίζοντας στην πράξη την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την προαναγγελία της πρότασης δυσπιστίας εξελίσσεται σε «ματ», καθώς έρχεται να επιτείνει το ήδη βαρύ κλίμα στους κυβερνητικούς κόλπους, την ώρα που το Μαξίμου επιχειρούσε να ξεφύγει από τις συνέπειες υποθέσεων όπως αυτές της Μυρσίνης Λοΐζου, του σκανδάλου Πετσίτη ή των αποκαλύψεων για τα δάνεια του Παύλου Πολάκη.

Και, κυρίως, αποκαλύπτει, στο πλήρες πλέον μέγεθός της, την ταύτιση των κυρίων Τσίπρα και Πολάκη, μολονότι το παρασκήνιο θέλει τον πρωθυπουργό να... τράβηξε το αυτί του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τηλεφωνώντας του κιαι υποχρεώνοντάς τον να παρέχει διευκρινίσεις για την επίμαχη ανάρτησή του στο Facebook κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Άγνωστο είναι εάν θα υπάρξει και συνέχεια, με τον κ. Πολάκη να επιδίδεται σε μια πιο επίσημη, θεαματική αναδίπλωση, απολογούμενος στον κ. Κυμπουρόπουλο, έτσι ώστε να βρουν και ένα «πάτημα» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τον στηρίξουν...

tsip1

ΣΧΟΛΙΑ (21)

σκασιλαρα μου

ο τσιπρας ειναι κουτοπονηρος..και ο μητσοτακης χωρις προσωπικοτητα...δε με νοιαζει ποτε θα γινουν εκλογες ...με νοιαζει αρχικα να καταποντιστει ο τσιπρας..οχι για να παρει την εξουσια ο μητσοτακης, σκασιλα μου, ανικανος ειναι..απλα να τιμωρηθει ο συριζα οσο γινεται κι ακομα παραπερα...ολοι αχρηστοι ειναι και κυνηγανε ολοι τους, εναν..ακριβως επειδη αυτος μονο αξιζει...

@

Ο Κυμπουρόπουλος έχει απλά ΑΔΙΚΟ. Τα τρολ της ΝΔ ( δύο όλα κι΄όλα ) δεν πείθουν.

faz

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο ΛΑΘΡΟΜΑΖΩΧΤΡΑΣ ΑΛΕΞΙΣ !

!!!!!!!!!!

Θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης λέει ο Τσίπρας! Άκου να δεις, εκβιασμό που κάνει στους βουλευτές του! Ποτέ δεν τους άφησε να ψηφίσουν κάτι με την ψυχή τους, με την κρίση τους, με τα πιστεύω τους! ( θα μου πείς έχουν κάτι από αυτά οι βουλευτές του;) Ότι πεί αυτός!!!! Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω και τέλος!! Τσαουσέσκου, δικτάτορας! Ντροπή σου ρε Πινόκιο, ντροπή!!! Για ποιά ψήφο εμπιστοσύνης μιλάς;. Πανίβλακα.. ξέρεις τι σημαίνει άνθρωπος, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, αγώνας για τη ζωή;

Hello!

Μιλάς στην ενσάρκωση του κυνισμού, της αχρηστείας και της απάτης. Σε τέτοιους τύπους δεν πρέπει να επικαλείσαι τις λέξεις αξιοπρέπεια και ντροπή. Η άγνοιά τους ακριβώς είναι και το μοναδικό τους πλεονέκτημα.

Άγγελος

Ουδείς από μας τους λεγόμενους "αρτιμελείς" έχει υπογράψει συμβόλαιο πως θα είναι υγιής και αρτιμελής και αύριο. Αυτός ο ιδιότυπος φασισμός του Πολάκη πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους και να σταματήσει. Παύλο Πολάκη, αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος (κατ’ όνομα) ακροαριστερός, θα ήσουν ένας υπέροχος Χρυσαυγίτης.

@

Δεν κάνει διαφορά, περί αυτού πρόκειται.

badbank

Ξινά θα τους βγουν τα 6 μηνιάτικα... Και πολύ τους ανεχτήκαμε τους άθλιους τραμπούκους.

LEO ONE

ANYONE SUPPORTING THE FASCHIST BEHAVIOUR OF POLAKH-TSIPRA AFTER THE ATTACK ON MR. KYMPOUROPOULO'S PERSON IS NOT HUMAN. MR, KWLOTOUMBA TSIPRA YOU MIGHT TRY TO WIGGLE YOUR WAY OUT OF THE CONFIDENCE VOTE BUT YOUR PARTY'S REPUTATION IS IN FULL VIEW AND HAS SUSTAINED IRREPERABLE DAMAGE......THE QUESTION IS ''HOW LOW CAN YOU GO?'' IN FULL VIEW OF THE WORLD. A REMINDER...PEOPLE IN CIVILIZED SOCIETIES DO NOT LIKE THE WAY THAT YOU TREAT PEOPLE WHO HAVE SPECIAL NEEDS. IT IS SYRIZA THAT HAS THE HANDICAP AND NOT MR. KYMPOUROPOULOS.

Πέτρος Ηλιόπουλος

Ρε Φίλη, ποιό ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς επικαλείσαι ; Έχετε μαζέψει στο Σύριζα όλα τα ρεμάλια της κοινωνίας. Αλλά δεν φταίτε εσείς που η πλέμπα σας στηρίζει.

Πολακη αρχηγέ

Με το άρχισε η επικοινωνιακή απάτη του συριζα με τά .. γεμάτα κλειστά των τριών χιλιάδων λαού(χαχαχα) , κάθε μέρα ανεβαίνουμε και λοιπές επικοινωνιακές μακακίες στα τσαντιρια και στην ΕΡΤ, ήρθε ο πολακης και τα μαμησε όλα.. χαχαχα, τι βλάκες που είναι.

Ξενιτεμένος

Ο Πολάκης πρέπει να κρατάει τον Τσίπρα από τα $&@ια για να μην τον πετάει έξω από την κυβέρνηση!

ΝΙΚΟΣ

Τα πα@@@ρια του Τσίπρα του τα πήραν οι Ευρωπαίοι, όταν τον έβαλαν στα τέσσερα και του έχωσαν το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο. Αν ήταν έτσι οι άντρες με πα@@@ρια, θα είχε ξεφτυλιστεί το είδος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18