Αποχώρησαν οι μετανάστες από το Σύνταγμα - Βίτσας : Πρέπει να σέβονται τις αρχές της ελληνικής κοινωνίας

prosfyges_anaxwrisi_art

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους 60 μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία» - Τελικά συμφώνησαν και αποχώρησαν

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, οι δεκάδες μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Οι μετανάστες που κατασκήνωσαν στην πλατεία Συντάγματος, μετά τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια, μεταφέρονται σε δομές της Αττικής και αργότερα το απόγευμα αναμένεται να αδειάσει η πλατεία και από τις σκηνές.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής είχε ζητήσει νωρίτερα από τους 60 μετανάστες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ελληνικών Αρχών και να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα. 
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας  μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στη Ματίνα Ηρειώτου για την κατάσταση στο Σύνταγμα και τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί από χθες εκεί, τονίζοντας ότι «λήγει καλά».

«Ο καθένας μπορεί να θέλει να μείνει στην Αττική αλλά πρέπει να πάνε και αλλού. Θα πρέπει να σέβονται τις Αρχές της ελληνικής κοινωνίας που τους φιλοξενεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Όπως επισήμανε το υπουργείο στην ανακοίνωση, η... άρνηση των μεταναστών (οι οποίοι κατέφυγαν στο Σύνταγμα μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπό κατάληψη όπου διέμεναν στα Εξάρχεια) να αποχωρήσουν, «δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κλιμάκιο διαπραγματευτών ήρθε σε συμφωνία με τους  μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.

Οι μετανάστες αποχώρησαν αργά το μεσημέρι και μεταφέρονται σε δομές της Αττικής. Η πλατεία αναμένεται να αδειάσει από τις σκηνές μέχρι αργά το απόγευμα.

prosfyges_anaxwrisi
prosfyges_anaxwrisi2
prosfyges_anaxwrisi3
prosfyges_anaxwrisi4
metanastes02
metanastes04

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που είχαν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονταν εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τόνιζε νωρίτερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.
Τα μαζεύουν οι μετανάστες από το Σύνταγμα

Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: «Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία». Και προσθέτει: «Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».
metanastes05
metanastes07
metanastes08

«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι, οι μετανάστες που προηγουμένως διέμεναν σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, και τα οποία εκκενώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας, αρνούνταν να φύγουν από το κεντρικό σημείο της Αθήνας και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.
metanastes09
metanastes10
metanastes11

Στο σημείο από το πρωί βρίσκονταν από το πρωί διαπραγματευτές μαζί με διερμηνείς αλλά και ένα λεωφορείο, έτοιμο να τους μεταφέρει.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είχαν κατασκηνώσει από εχθές απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που έγραφαν συνθήματα όπως «γιατί μας αναγκάζετε να μένουμε σε σκηνές όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια» και «είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια».

Βίτσας στο ΘΕΜΑ 104,6: «Θα πρέπει να σέβονται τις Αρχές της ελληνικής κοινωνίας που τους φιλοξενεί»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στη Ματίνα Ηρειώτου για την κατάσταση στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι «λήγει καλά».

«Ο καθένας μπορεί να θέλει να μείνει στην Αττική αλλά πρέπει να πάνε και αλλού. Θα πρέπει να σέβονται τις Αρχές της ελληνικής κοινωνίας που τους φιλοξενεί»,  είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς των προσφυγών σε δομές φιλοξενίας στη και από ό,τι φαίνεται «η κατάσταση λήγει καλά».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε, επίσης, ότι μερικές φορές η ιδεολογική εμμνονή των προσφύγων ότι δεν υπάρχουν σύνορα, εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της ένταξης τους σε μονάδες φιλοξενίας.

Τέλος ο κ. Βίτσας τόνισε ότι πρέπει «να γίνει η προσπάθεια, οι πρόσφυγες, να πάνε εκεί που θέλουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά με σεβασμό πάντα στις διεθνείς συμβάσεις και στον ελληνικό νόμο».
prosfyges-syntagma04

Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του.
prosfyges-syntagma06
prosfyges-syntagma01
prosfyges-syntagma02
prosfyges-syntagma03

Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

prosfyges-syntagma05

ΣΧΟΛΙΑ (285)

να σέβονται τις αρχές της ελληνικής κοινωνίας

αρχή Νο1: σεβασμός των συνόρων. Έξω οι λάθρο από την Ελλάδα! Άλλο πρόσφυγας, άλλο λαθρομετανάστης!

Λουθήρος του Εθνικισμού

Κάπως (και κάπου) πρέπει να αδειάσει η Μέση Ανατολή από τον πληθυσμό της, προκειμένου να δημιουργηθεί το Greater Israel, από το Σουέζ μέχρι τον Περσικό κόλπο, ως δήθεν "προμαχώνας της Δύσης εναντίον του Ισλάμ". Oy vey, the goyim know, shut it down!

chris

Αυτό που ΔΕΝ είναι παρήγορο είναι ότι και η ΝΔ δεν μας λέει κάτι διαφορετικό για το μεταναστευτικό.........δεν βλέπω και δεν ακούω κάποιο σοβαρό πρόγραμμα για κλείσιμο συνόρων ,απομάκρυνση λέμβων από κάθε ελληνικό λιμάνι(βλέπε Σαλβίνι)που το είπε και τόκανε...ξαναδημιουργία του φράχτη στον ΅Εβρο...εξαφάνιση από τον χάρτη των ΜΚΟ παντός είδους...άμεση απέλαση και ξεσκαρτάρισμα .............τίποτα από όλα αυτά!!!

Τωρα

Φοβάμαι ότι αυτά τα παιδάκια θα είναι οι Έλληνες των επόμενων δεκαετιών. Τα δικά μας παιδιά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα θα μείνουμε οι γέροι και θα περιμένουμε από αυτά να συνεχίσουν τη γενιά μας. Οπότε για ποια Ελλάδα θα μιλάμε τότε?

Δρόμο

Όλοι που θέλουν και παρακάλια Πια σπίτια ζητάνε;Τα πλήρωσαν;Αλλά δεν φταίνε αυτοί εμείς φταίμε που τους μαζεύουμε

ρεζιλιδες..εχετε κανει την περηφανεια των ελληνων κουρελια!

οι πολιτικαντηδες του συνταγματικου τοξου που τοσο κοπτονται για τη δημοκρατια (τρομαρα τους), επιτρεπουν σε παρανομους και τυχαρπαστους για να μη πω αλλους χαρακτηρισμους, να βεβηλωνουν το χωρο της βουλης και τον αγνωστο στρατιωτη ...αυτος ειναι ο σεβασμος που εχουν για τη βουλη, που τη βλεπουν μονο σαν βιοποριστικο μεσον....και μετα, τους μεταφερουν σα να τους ανταμοιβουν για τη γενναια τους πραξη, σε πενταστερο αντι να τους απελασουν αμεσως! τετοιοι ειναι , τετοια κανουν! εγω ενα παντως δεν καταλαβαινω..γιατι εξακολουθουν να εχουν τοσο μενος για την χα? ενα νομιμο και ησυχο κοινοβουλευτικο κομμα ειναι πλεον...αραγε την χα πολεμανε με τοση μανια η τον πατριωτισμο και περηφανεια που εμπνεει στον ελληνα και που ειναι το μοναδικο κομμα που το κανει?μηπως αυτο ειναι τελικα που τους ενοχλει τοσο? φυσικα, οποιος εχει λιγο μυαλο καταλαβαινει οτι , καμμια τους κατηγορια κατα της χα δεν εχει αξια, αφου οι ιδιοι ειναι αναξιοπιστοι και σαπιοι... και καλα οι αριστεροι....αυτοι ηταν παντα ανθελληνες....η νδ ομως , που κατα βαση εχει πατριωτες στα σπλαχνα της , γιατι ακολουθει την αριστερα σ αυτο το αθλιο μονοπατι?για καποιους ψηφους? οσο για την ερτ που την πληρωνουμε ολοι, τι να πει κανεις..κανει απο μονη της προπαγανδα και ...αντιφασιστικο αγωνα, κατ αυτων που την ..πληρωνουν!!! γελοιοτητες και κακομοιριες...και παρανομιες πανω απ ολα!

Πρooδευτικός αvτιρατσιστήs του τόξoυ φιλελές

Eμένα μου αρέσουν αυτές οι όμορφες εικόνες με τους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος! Αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της Ελλάδας μας! Άλλωστε η πλατεία εκεί είναι μεγάλη και χωράει να κατασκηνώσουν 1.000 πρόσφυγες μέχρι τον Οκτώβριο που θα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια! Εμείς οι Έλληνες είμαστε φιλελεύθεροι άνθρωποι προοδευτικοί και δημοκράτες και νοιαζόμαστε για τους πρόσφυγες, όχι σαν τους φασίστες τους χρυσαυγίτες που νοιάζονται μόνο για τους Έλληνες!!!

Ss

Παντως στα νοτια προαστια που εχουν γεμισει αστεγους τα παρκα...δν τους πανε σε hotelia...

Δεν είναι "μετανάστες"!

Μετανάστης είναι όποιος πηγαίνει σε μια χώρα για δουλειά με άδεια, με χαρτιά, όπως οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά λόγω της κρίσης. Αυτοί εδώ εισέβαλαν παράνομα στη χώρα, είναι λαθραίοι μετανάστες, παράνομοι, παράτυποι, όποιο επίθετο θέλετε βάλτε, αλλά δεν είναι μετανάστες. Πρέπει να απελαθούν, όχι να τους παρέχεται ξενοδοχείο!

Rita

Στην Αγγλία δεν θα τολμούσαν...

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ

Οι ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

123

Να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τούς εδω δεν έχουν καμμία θέση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polakis-voylh-arthro

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λένε ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας και ζητούν να έρθουν ως μάρτυρες και όχι ως μέλη της Προανακριτικής - Την ερχόμενη Τρίτη ο πρώτος μάρτυρας, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεύτερος θα κληθεί ο Νίκος Μανιαδάκης

56
4930858

«Για εμάς, τους Έλληνες, το φρόνημα δεν μετριέται με την έκταση του εδάφους, ούτε με τον αριθμό του πληθυσμού - Μετριέται με την Ψυχή» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του

4930598

Στη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «είναι συνομολόγηση της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος η παραχώρηση κρατικής ύλης σε ανεξάρτητες διοικητικές αρχές» - Συμφωνία και για τους στρατιωτικούς δικαστές

dikomm

Θεοδωρικάκος: Βρέθηκαν οι 200 βουλευτές, ελπίζω να είναι το νομοσχέδιο αυτό, το πρώτο που θα ψηφίσουν και οι 300 - Οι τέσσερις όροι, που αποτέλεσαν βάση για τη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων - Δεν θα υπάρξει επιστολική ψήφος - Σε 15 αυξάνονται οι βουλευτές του Επικρατείας

12
poedin01

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρεί «αιτία πολέμου» την εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία - Θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Υγείας