Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για Novartis - Να αρθεί η ασυλία του έχει ζητήσει ο Λοβέρδος

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για Novartis - Να αρθεί η ασυλία του έχει ζητήσει ο Λοβέρδος

Τι θέση θα πάρουν τα κόμματα για τον Ανδρέα Λοβέρδο «Κρύβονται» Καμμένος και Πολάκης στο νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία τους

andreas
Για τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας μόνο των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά θα κληθεί να αποφασίσει η εθνική αντιπροσωπεία στην συνεδρίαση της Ολομέλειας που είναι σε εξέλιξη καθώς η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για μια ακόμα φορά να κρατήσει στο συρτάρι τα αντίστοιχα αιτήματα που αφορούν μέλη της κυβέρνησης.



Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να λάβει τον λόγο και να επαναλάβει όσα επισήμανε ενώπιον των μελών της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας του κοινοβουλίου, δηλαδή πως επιθυμεί την άρση της ασυλίας του προκειμένου να απευθυνθεί στην τακτική δικαιοσύνη και να αποδείξει την αθωότητά του αλλά και πως η υπόθεση Νοβάρτις αποτελεί σκευωρία που στήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο κ. Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Δικαίωμα τοποθέτησης στην σημερινή ειδική συνεδρίαση έχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί ή οι εκπρόσωποί τους στο κοινοβούλιο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική τους ασυλία αλλά να ενταχθούν στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα. 

Κλείσιμο
Το αίτημα των δύο πολιτικών έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην εισαχθούν οι υποθέσεις τους στην Ολομέλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης