Αρβανίτης: Το θέμα είναι γιατί ο Κουρουμπλής είναι μαζί μας

Με διπλή παρέμβαση στον ΘΕΜΑ 104,6 και την τηλεόραση του Alpha ο Κώστας Αρβανίτης επιτίθεται στον συνυποψήφιό του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Δημιουργείται ευρύτερο κλίμα στο κόμμα για να «φάνε» από το ευρωψηφοδέλτιο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

trdtdw
Διπλή επίθεση στον Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή την φωτογραφία του με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο εξαπέλυσε ο συνυποψήφιος του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, προκαλώντας νέους κραδασμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Αρχικά στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Αρβανίτης είπε ότι «καλό δεν είναι η φωτογραφία αυτή» προσθέτοντας ότι «εγώ δεν θα έκανα φωτογραφία, ούτε θα είχα σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας με έλεγαν κατσαπλιά».

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Αρβανίτης επανήλθε στο θέμα Κουρουμπλή με ακόμα μεγαλύτερη ένταση καθώς με όσα είπε στην τηλεόραση του Alpha «άδειασε» τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας ακόμα και για την ίδια του την παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν, δηλαδή, του επισημάνθηκε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα «το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουρουμπλή γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αρβανίτης για Κουρουμπλή


Κλείσιμο
Η δήλωση Αρβανίτη έφερε στην επιφάνεια τις φημολογούμενες παρασκηνιακές διαδικασίες για να απομακρυνθεί από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο κυβερνών κόμμα βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της πρώτης κάλπης στην οποία θα μπορέσουν οι πολίτες να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα έργα και τις ημέρες της «πρώτης φορά αριστερά» κυβέρνησης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνουν στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του να φωτογραφηθεί πλάι-πλάι με τον κ. Αμβρόσιο πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρείται ως κατ εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων.


Πιο χαρακτηριστική η στάση του Παναγιώτη Σκουρλέτη ο οποίος στη συνέντευξή του το Σάββατο όταν ρωτήθηκε για τη φωτογραφία Κουρουμπλή απάντησε «ελπίζω ακόμα και τώρα να ήταν μια αστοχία της στιγμής. Άλλο η ανεκτικότητα της δημοκρατίας και άλλο να συναγελάζεσαι με του υμνητές των Ναζί. Ασφαλώς και πρέπει να υψώσουμε ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τείχος «αποκλεισμού» απέναντι στο φασισμό. Ας ήμαστε προσεκτικοί».

Ακόμα πιο σκληρός για τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας εμφανίστηκε ο επίσης συνυποψήφιός του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας στον ΘΕΜΑ 104,6 το Σάββατο όταν και δήλωσε για την επίμαχη συνάντηση «είναι είναι απαράδεκτη, είναι μία συνάντηση προσβολή προς τον δημοκρατικό κόσμο. Δεν ξέρω γιατί και πως του ξέφυγε του κ. Κουρουμπλή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης