Τζούλιαν Ασάνζ: «Αφωνία» Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του συνιδρυτή των WikiLeaks

Τζούλιαν Ασάνζ: «Αφωνία» Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του συνιδρυτή των WikiLeaks

Καθώς φαίνεται, η Αθήνα προτιμά να μην δυσαρεστήσει την Ουάσινγκτον, ειδικά από την στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ επιιθυμεί διακαώς την έκδοση του Ασάνζ...

assange_again_arrest
Αίσθηση προκαλεί η «αφωνία» της Αθήνας -κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή- για την σύλληψη του συνιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Οι εικόνες με τον γενειοφόρο Ασάνζ να βγαίνει... σηκωτός από το κτίριο, έκαναν τον γύρο του κόσμου, φαίνεται όμως ότι δεν... έφτασαν μέχρι την ελληνική πρωτεύουσα.

Καθώς φαίνεται, η σιωπή αυτή της κυβέρνησης δεν οφείλεται σε τίποτα περισσότερο, παρά στην δεδομένη επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του να μην... δυσαρεστήσουν την αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ -και αυτό, καθώς η Ουάσινγκτον είναι εκείνη που επιθυμεί διακαώς την έκδοσή του.

Ως γνωστόν, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αγορά των ρωσικών S-400 -γεγονός που αλλάζει τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος της ελληνικής πλευράς.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ακολουθήσει τώρα την οδό της... αφωνίας, μολονότι στο παρελθόν είχε σπεύσει να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, κατά το δοκούν, τόσο αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων όσο και σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μένει να δούμε έαν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση-σχόλιο για τα... μάτια του κόσμου, ή εάν η Αθήνα θα «προσπεράσει» την  σύλληψη του Ασάνζ, σαν να μην συνέβη τίποτα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης