Αναστασιάδης για Κυπριακό: Κάποιοι βάζουν το κόμμα πάνω από τον τόπο

4752645

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αντέδρασε στις επικρίσεις των κομματικών του αντιπάλων

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα, παρά γι' αυτόν τον τόπο.

Η αναφορά του σχετιζόταν με επικρίσεις του ΑΚΕΛ, για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Το ΑΚΕΛ θεωρεί πως ο κ. Αναστασιάδης δεν κάνει όσα θα μπορούσε για να προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, θέτοντας θέματα που οδηγούν σε ακύρωση του πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αυτό τέθηκε το καλοκαίρι του 2017 στο Μον Πελεράν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σε ερώτηση αν τον προβληματίζει η παραδοχή από πλευράς του Μουσταφά Ακιντζί για δημογραφική αλλοίωση στα κατεχόμενα και αν νοιώθει έντονα από την κριτική που δέχεται στο εσωτερικό μέτωπο είπε ότι «νοιώθω έντονα για όσους προκειμένου να προσελκύσουν κάποιες δανεικές ψήφους κατά τις Ευρωεκλογές, αντί να υιοθετούν τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, προσπαθούν με κάθε τρόπο πως να προβάλλουν τα αδικαιολόγητα που παρουσιάζει η Τουρκοκυπριακή ηγεσία».

«Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός και θα πρέπει να προβληματίσει, είναι μια σειρά γεγονότων που δυστυχώς υποχρεώνουν να γίνονται πολλές φορές και σκληρές δηλώσεις», είπε.

«Θέλω να αποφεύγω την όξυνση, θέλω να αποφύγω την σύγκρουση, θέλω να επιτύχω την ενότητα, αλλά δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα παρά για αυτό τον τόπο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μου είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, «να ακούω να γίνεται κριτική για σωρεία πραγμάτων - δεν θέλω απόψε να επεκταθώ αλλά θα μου δοθεί η ευκαιρία – για να δούμε πόσο ωφέλιμοι γινόμαστε προς αυτό που επιδιώκουμε».

«Λένε ότι προσπαθώ να ακυρώσω το πλαίσιο Γκουτέρες. Τι έχουν να απαντήσουν με αυτή την δημογραφική αλλοίωση που παρατηρείται και την αξίωση της Τουρκίας για ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και Τούρκων πολιτών;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «θα περιοριστώ μέχρι εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loverdos_5

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω» διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προχώρησε στην κατάθεση νέων μηνύσεων για την υπόθεση Novartis - «Εκείνη που την εμπνεύστηκαν μαζί με τους εκτελεστές της θα πληρώσουν όπως τους αρμόζει»

3