Novartis: Φιάσκο το δήθεν «σκάνδαλο του αιώνα»

Novartis: Ζητείται άρση ασυλίας για τον Αν. Λοβέρδο, που μιλά για κατάχρηση εξουσίας  - Στο αρχείο η υπόθεση για τους Π. Πικραμμένο, Ευ. Βενιζέλο, Αν. Λυκουρέντζο και Γ. Κουτρουμάνη - Συνεχίζεται η έρευνα για τους Α. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα, Δ. Αβραμόπουλο, Α. Γεωργιάδη, Μ. Σαλμά - Δεν βρέθηκαν λεφτά σε κανέναν λογαριασμό

novartis_main01
Στο μεγαλύτερο δικαστικό-πολιτικό φιάσκο του αιώνα αναδεικνύεται η πολύκροτη υπόθεση της Novartis την οποία η Κυβέρνηση την είχε αναγάγει «στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα» όπως το έχει αποκαλέσει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη του Μαξίμου. Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρέδωσε το πόρισμα στον Αρειο Πάγο, ενώ σε κανέναν λογαριασμό ελεγχόμενου δεν βρέθηκαν χρήματα. 

Από τα δέκα αρχικά πρόσωπα που είχε εμπλέξει η Δικαιοσύνη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο, που είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (πρώην ΠΑΣΟΚ) ενώ στο αρχείο τέθηκαν (αρχειοθετείται η υπόθεση) για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Όμως, σε ομηρία, καθώς ακόμα ερευνώνται πιθανά, λόγω των εκλογών οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

Με την μεταβίβαση της δικογραφίας της Βουλής (μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ζητείται η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής, προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για αποχρώσες ενδείξεις δωροδοκίας.

Κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα

Παράλληλα, αύριο θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε  δήθεν εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις. Η διαφημιστική αυτή εταιρεία φέρεται ότι λειτούργησε ως «πλυντήριο», χωρίς όμως να υπάρχουν ή να γίνονται γνωστά στοιχεία. 

Κλείσιμο
Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία. Για τους 5 ομήρους πολιτικούς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στον Απρίλιο.  Πάντως η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους.

Εξάλλου, στις 12 Απριλίου λήγει η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη θέση αυτή.

Ήδη, σήμερα στάλθηκε στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Δικαιοσύνης το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ερώτημα για την πλήρωση της θέσης της Ελένης Τουλουπάκη.

Μέχρι 15 Απριλίου θα συνέλθει το αρμόδιο δικαστικό όργανο (15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο) προκειμένου ή να ανανεώσει τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ή να αναλάβει άλλος εισαγγελικός λειτουργός επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Λήγει την Παρασκευή η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή,  12 Απριλίου λήγει η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη θέση αυτή.

Ήδη, σήμερα στάλθηκε στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Δικαιοσύνης το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ερώτημα για την πλήρωση της θέσης της Ελένης Τουλουπάκη.

Μέχρι 15 Απριλίου θα συνέλθει το αρμόδιο δικαστικό όργανο (15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο) προκειμένου ή να ανανεώσει τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ή να αναλάβει άλλος εισαγγελικός λειτουργός επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.








Aνδρέας Λοβέρδος: Κατάχρηση εξουσίας, πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών


Με μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από οργή αντέδρασε στο αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέας Λοβέρδος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018  μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης