Σενάρια «διαχείρισης» της υπόθεσης Πετσίτη από την κυβέρνηση

Σενάρια «διαχείρισης» της υπόθεσης Πετσίτη από την κυβέρνηση

Ο Παππάς λέει ότι τον ...ξέχασε το 2016, οι άλλοι δεν τον αναγνωρίζουν στο βίντεο από τη βραδιά του δημοψηφίσματος, αλλά σιωπή για την ουσία των αποκαλύψεων για τη δράση του πολυπράγμονος «Μανόλο» - Δείτε βίντεο με τον Πετσίτη στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος

petsitis_main01
Σενάρια διαχείρισης της κρίσης που προκαλεί η υπόθεση Πετσίτη και ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων γύρω από τη δράση του πολυπράγμονος «Μανόλο του Παππά», επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Μετά την αρχική αμηχανία και την επιλογή της οδού της εκκωφαντικής σιωπής μπροστά στις αποκαλύψεις  για τη δράση του ανθρώπου που έλυνε κι έδενε στο Μαξίμου, πλέον επιλέγεται η οδός του «απεταξάμην τον Μανόλο».

Το σύνθημα έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ότι ο συμμαθητής, συνοδοιπόρος του από την Καισαριανή «από το 2016 δεν είναι συνεργάτης μου».  

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτη, ο  κ. Παππάς υποστήριξε ότι πρόκειται για «συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει». Μάλιστα έκανε αναφορά στο επιχείρημα ότι η υπόθεση αναδείχθηκε για λόγους «αντιπερισπασμού», ενώ θέλησε να επισημάνει ότι ο Μανώλης Πετσίτης συνεργαζόταν με εταιρείες που βρισκονταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση: «Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου», δήλωσε στο News 247.

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά είπε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες, διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο».



Κιτσάκος (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ): O Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως ο άνθρωπος από το Μαξίμου

Ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στα γραφεία της ΔΕΠΑ ως ο άνθρωπος του Μαξίμου, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι, ο κύριος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν από το παρελθόν γνωστός στη ΔΕΠΑ, όπου και όταν την επισκεπτόταν, γινόταν δεκτός ως «ο κύριος Πετσίτης από το Μαξίμου». Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, που διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τον είδα στο Μαξίμου, τον έχω δει στο Μαξίμου. Δεν είναι ότι μιλάμε για ένα ιδεατό θέμα. Τώρα ο καθένας τι έκανε εκεί μέσα που αναφερόταν κλπ, λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν ήταν δουλειά μου να το ψάξω», λέει.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια εκείνη την περίοδο ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του κ. Λαυρεντιάδη, η οποία με τη σειρά της χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κύριος Κιτσάκος σημειώνει πως δεν είχε συζητήσει ποτέ θέματα που αφορούσαν την ΕΛΦΕ με τον Μανώλη Πετσίτη. «Αρκετές φορές μου είχαν πει "έχει ανέβει ο κ. Πετσίτης", αλλά απροειδοποίητα, εγώ είχα δουλειά δεν τον έβλεπα. Γιατί ελάχιστες φορές ήταν που είχαμε ειδοποιηθεί ότι.. ξαφνικά εμφανιζόντουσαν και έλεγαν θέλουμε εκείνο θέλουμε το άλλο κλπ...», προσθέτει.

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί του απέναντι στα λιπάσματα της Καβάλας ήταν σε πλήρη γνώση των συναρμόδιων υπουργών. Όπως λέει δεν ήθελαν την διακοπή παροχής αερίου προς την εταιρεία, λόγω των εργαζομένων. Σήμερα ο Θόδωρος Κιτσάκος καταγγέλλει πως δέχεται απειλές για την ζωή του.


Παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να υποβαθμίσει την υπόθεση, οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, δεν έχουν τέλος, αφού όποια πέτρα κι αν σηκώσεις,  από κάτω θα βρεις τον... Μανώλη Πετσίτη, τον "Μανόλο του Παππά" όπως τον αποκαλούσαν στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά που μέχρι το 2014 εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ταχυφαγείο επί της λεωφόρου Συγγρού και μόλις ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αναβαθμίστηκε σε σύμβουλο μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και σε άνθρωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου που μπαινόβγαινε με περίσσια ευκολία στα διευθυντικά γραφεία δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό να τακτοποιήσει «διάφορα ζητήματα».

Φαίνεται λοιπόν ότι η αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή για την έρευνα που διέταξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές και το άνοιγμα των λογαριασμών του Πετσίτη στην Κύπρο όπου βρέθηκαν αδικαιολογητα εμβάσματα χιλιάδων ευρώ, πυροδότησε σειρά αποκαλύψεων και από άλλα μέσα ενημέρωσης που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ καθως αναρτήθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του «μυστικοσύμβουλου» του Μαξίμου από την αντίστοιχη Κυπριακή Αρχή για τον εντοπισμού του βρώμικου χρήματος.


Τσίπρας - Πετσίτης μαζί





Τη στιγμή, δε, που οι άλλοτε «σύντροφοι» του Μανώλη Πετσίτη, κάνουν τώρα ότι δεν τον γνωρίζουν ή πως ταχα το έργο του στην κυβέρνηση και στο κόμμα είχε εθελοντικό χαρακτήρα λέγοντας πως δεν πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, νέο βιντεοσκοπημένο υλικό εμφανίζει τον Πετσίτη σε περίοπτη θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στο Νίκο Παππά και δυο βήματα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ακολουθεί σα να πρόκειται για στενό του συνεργάτη.

Είναι η κρίσιμη βραδιά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και η κάμερα του βρετανικού Channel 4 εστιάζει στον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου περιμένοντας να μάθει αν η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ του ΌΧΙ η υπέρ του ΝΑΙ. Ο παραγωγός και οικονομικός ρεπόρτερ Πόλ Μέησον δίνει στο σπικάζ του την ατμόσφαιρα της βραδιάς ενώ ακολουθεί η ατάκα του πρωθυπουργού που δίνει το σύνθημα να σπεύσουν όλοι προς την αίθουσα απ' όπου θα παρακολουθούσαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Παιδιά πάμε; Σφύρα την έναρξη» εμφανίζεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός ενώ ακριβώς από πίσω του τον ακολουθούν οι πιο στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και ο «εθελοντής» Μανώλης Πετσίτης. Πρόκειται, δε, και για τον μοναδικό άνθρωπο που προεβλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου με το όνομα του να φιγουράρει στη γνωστή «χαρτοπετσέτα» δίπλα στο ονομα του Τσίπρα και των υπόλοιπων στελεχών της κυβέρνησης. Μεγάλη επιτυχία για έναν «εθελοντή ιδιώτη».

petsitis_in
petsitis_in2
petsitis_in3
petsitis_in4
petsitis_in5


Αλήθεια πόσοι «ιδιώτες» έχουν την άνεση να βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό;

Θυμίζουμε ότι και τον Αύγουστο του 2014, όταν ο Τσίπρας με τον Παππά επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν δίπλα τους. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Το ιδιο συνέβη κι άλλες φορές, για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Πετσίτης ήταν εκεί, λίγα μέτρα απόσταση από τον πρωθυπουργό.

Όλως τυχαίως, ο Μανώλης Πετσιτης είναι ο πρώην συμμαθητής του Νίκου Παππά και γείτονας του καθώς τα σπίτια τους απέχουν ούτε 500 μέτρα το ένα απο το άλλο. Κατά διαβολική σύμπτωση είναι και φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα των κυπριακών offshore του περίφημου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος είχε κάνει το μυστηριώδες ταξίδι με το Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα τάχα για να αγοράσουν «τρόφιμα και πετρέλαιο» απο την Βενεζουέλα.

Δείτε βίντεο: Πετσίτης παντού: Στο Μαξίμου με τον Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος

Πετσίτης παντού: Στο Μαξίμου με τον Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης