Υπόθεση Πετσίτη: Πλυντήριο με αγορές ακινήτων ερευνούσε το στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα που καρατομήθηκε

Υπόθεση Πετσίτη: Πλυντήριο με αγορές ακινήτων ερευνούσε το στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα που καρατομήθηκε

Ύποπτες επενδύσεις και μεταφορές κεφαλαίων από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα είχε ερευνούσε ο παραιτηθείς κεντρικός ερευνητής για ξέπλυμα χρήματος

arxi_katapolemisis_nomimopoiisis_esodon
«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε από τη θέση μου, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοροπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνας μου σας εισηγήθηκα», αναφέρει μεταξύ άλλων, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» στο αιτιολογικό κείμενο εξώθησης σε παραίτηση του προς την πρόεδρο της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Άννα Ζαϊρη, ο προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο του τμήματος ερευνών της αρμόδιας αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την Πρόεδρο της αρχής Άννα Ζαΐρη οι οποίοι καλούνται στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Τα Νέα» στην επιστολή του ο παραιτηθείς ερευνητής αναφέρεται σε αγοραπωλησία ακινήτων και εισροή χρημάτων από το εξωτερικό.

Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015, όταν δηλαδή έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αγοραπωλησίες ακινήτων.

Σύμφωνα με τα Νέα, κάποια από αυτά τα ακίνητα είναι στην Αττική και άλλα σε νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το ποσό που διατέθηκε ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αρχή ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση όταν έφτασε έγγραφη αναφορά ή καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένες συναλλαγές και επενδύσεις δεν ήταν μια επιχειρηματική επιλογή κάποιων ιδιωτών αλλά οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς χρημάτων στην Ελλάδα!

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται τώρα στο φως και αυτό που αναζητά είναι αν όσοι προχώρησαν στις μαζικές αγορές των ακινήτων στην Ελλάδα είχαν το οικονομικό αντίκρυσμα για να τις δικαιολογήσουν.

Έχει ζητηθεί μάλιστα η συνδρομή των αμερικανικών ελεγκτικών υπηρεσιών για να εξετασθεί η ροή χρημάτων από τράπεζες της Βενεζουέλας στα δυο παραρτήματα ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ και κυρίως στη Νέα Υόρκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης