Παραίτηση-βόμβα από την Αρχή για το ξέπλυμα

arxi_katapolemisis_nomimopoiisis_esodon

Ο προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει ότι εξωθήθηκε σε παραίτηση όταν απομακρύνθηκε από τη θέση και υποβιβάστηκε σε απλό υπάλληλο της μονάδας χρηματοοικονομικών κυρώσεων - Τι αναφέρει στην επιστολή του που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

Βαριές καταγγελίες εκτοξεύει ο απομακρυνθείς προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο οποίος υποστηρίζει ότι υποβιβάστηκε αναιτίως σε απλό υπάλληλο και μετατέθηκε σε άλλη μονάδα της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα.

pets3
Στην επιστολή του -δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»- που απευθύνεται προς την πρόεδρο της Αρχής Εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη, ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες επισημαίνει: «Με κατάπληξη πληροφορήθηκα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α' Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ και να με τοποθετήσετε στην Β' Μονάδα της Αρχής (Χρηματοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου».

Ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταγγέλλει: «Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα».

«Οι υποθέσεις αυτές» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απεθυνόμενος στην εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη «έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α' Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπενα με απομακρύνετε».

pets2


«Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω με την παρούσα την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για την διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στην επιστολή-βόμβα που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο απομακρυνθείς προϊστάμενος Ερευνών κάνει λόγο για αναιτιολόγητο υποβιβασμό του. Οπως σημείωνει στο υπόμνημα προς την πρόεδρο της Αρχής εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Ιωάννη Αγγελη και τα μέλη της Α' Μονάδας της Αρχής στους οποίους κοινοποιεί την επιστολή του, στις αρχές του 2019 η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα τον είχε αξιολογήσει με Άριστα (10)!  Όπως γράφει στην επιστολή του, πριν από λίγο καιρό η κυρία Ζαϊρη είχε γράψει για τον τέως προϊστάμενο Ερευνών: «Πρόκειται για υπάλληλο που διαθέτει υψηλό βαθμό εχεμύθειας, τεχνικές ικανότητες, προθυμία και αποδοτικότητα στην εκτέλση των καθηκόντων της υπηρεσίας. Είναι πειθαρχημένος και ταυτόχρονα αναλαμβάνει σωστές πρωτοβουλίες, όταν και όπου χρειάζεται. Είναι ικανότατος στη συλλογή πληροφοριών και απόλυτα αξιόπιστος στην τήρηση της μυστικότητας και τη μη διαρροή πληροφοριών της Αρχής. Διαθέτει διοικητικές ικανότητες και εκτελεί τα καθήκοντα του προϊσταμένου του Τμήματος Ερευνών με σεμνότητα, διάκριση, ηρεμία και πνεύμα υπηρεσιακής συνοχής. Μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ευθύνες που αναλαμβάνει και έχει δυνατότητες εξέλιξης».

Και τότε, προκύπτει εύλογα το ερώτημα για την ηγεσία της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για ποιο λόγο αποφασίστηκε ο υποβιβασμός ενός τόσο ικανού υπαλλήλου και μάλιστα σε μια συγκυρία που χειριζόταν τόσο κρίσιμες υποθέσεις;

pets1

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Άγγελος

Όποιος τολμήσει ν' ακουμπήσει τα κλεμμένα μας θα τον παραιτήσουμε.

Βαγγος

Το πιο θλιβερο που δείχνει και το επίπεδο κοινωνικής συψης, είναι ότι οι υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζουν εδώ, ειρωνεύονται αυτούς που κατακρίνουν τη διαφθορά. Είναι ντροπή αυτό. Δηλαδή δεν σας ενδιαφέρει η διαφθορά; Πιστεύετε ότι δεν σας αφορα; Δεν επειρεαζει τις ζωές σας και τις ζωές των παιδιών σας; Εγώ θυμάμαι όταν ήταν πρωθυπουργός ο μπουλης που τον είχα ψηφίσει το 2004 (μόνο) και βγήκε ένα μικροσκανδαλο με έναν υπουργό που έκανε κάτι χαρες για εκατό χιλιάρικα, τότε έβγαινα στα μπλογκ και τους έβριζα παρότι τους είχα ψηφίσει. Αντιθέτως οι οπαδοί του τότε ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο περίεργο λόγο φαίνεται να μην τους νοιάζει τίποτα. Υποστηρίζουν τους αγαπημένους τους αρχηγους ότι και να γίνει. Σα να είναι ο αγαπημένος τους ποδοσφαιριστής.

ChrisAK

Δεν θυμάμαι και ίσως να κάνω λάθος, το διαμέρισμα της Ζαϊρης δεν ήταν στα μανταλάκια πριν λίγες μέρες; ΄Οπως και νάχει, γάτα ο προϊστάμενος, βρήκε πολλά που θα γκρεμίσει μέχρι Μαξίμου. Προδότες της Ελλάδος συριζαίοι, κυβερνώντες και οι ψηφοφόροι που συνεχίζουν να στηρίζουν την συμμορία του "αριστερόφερνου" Τσίμπλα..

Άγγελος

Της Τουλουπάκη είναι το διαμέρισμα, αλλά ξεχάστηκε.

Άντε ρε

Όλοι οι δικαστές είναι βρώμικοι!!(ολοι έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΊΕΣ).Κυριως όμως οι καριεριστες δικαστεοι οί οποίοι είναι και θρασείς . Πρέπει όλοι να απομακρυνθούν και τη θέση τους να πάρουν τελειόφοιτοι της νομικης.Δεκαεφτα χιλιάδες ανεξάρτητες αρχές να δημιουργηθούν άμα ο προϊστάμενος δικαστικός είναι βοθρολυμα ...δε γίνεται τιποτα

Αρης

Τι βλακείες λες. Ο θείος μου είναι αρεοπαγητης και δεν έχει κάτι το ιδιεταιρο. Ούτε φτωχός ούτε πλούσιος. Νταν στο κέντρο.

Η προσευχή του Πετσίτη.....

Η προσευχή του Πετσίτη: "Τη μίζα ημών την επιούσια, δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, και μη εισενέγκης ημάς έμπροσθεν δικαστού, αλλά ρύσαι ημάς απο της φυλακής."

karampiter

κοπροσκυλα τσιριζαιοι οι εκλογες ειναι κοντα και ο μανωλακης στην Τσυπρο εχει νοικιασει μεγαλη βιλα που χωραει αρκετους απο αυτους που θα καταζητουνται για εσχατη προδοσια απο τα ειδικα δικαστηρια ....

Μυστηκοπαθης υπαλληλος

Γιαυτο διερευσε την επιστολη του στον ΕΤ ακραια εμπιστοσυνη εχει το ατομο

@

Εσένα από το περιστατικό σε ενόχλησε πώς διέρρευσε και όχι η ουσία.

Σταλινινστάν

Το καθεστώς τιμωρεί όσους δε συνεργάζονται κ εξαφανίζει όσους το εκθέτουν.

ΕΥΤΕΡΠΗ

ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 2 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΚΛΕΨΙΜΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥς ΦΟΡΕΙΣ,ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ ΠΑΛΑΙΟΙ Κ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΤΟ ΣΔΟΕ,ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Κ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Γεο

Βάλτε τον Σαμαρα υπουργό δικαιοσύνης μόλις γίνουν οι εκλογές. Τα δυο συνεταιράκια ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ . Και για να ξεκαθαρίσω για την ΧΑ εννοώ την ηγεσία της και μόνο . Αν δεν είχε τέτοια στάση η ηγεσία της για να γλυτώσεις το τομάρι του ο Νικολάκης τώρα θα μίλαγε για διψήφιο άνετα και αρκετά πάνω από το 10 . Αλλά με Θάνου και τουμπεκί 4 χρόνια τώρα θα μείνει στα χαμηλά .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

themos_ar1

Το μνημόσυνο του Θέμου Αναστασιάδη έγινε σήμερα στη Μάνη, το μέρος που αγαπούσε και ο ίδιος διάλεξε για την ταφή του

6