Πρόσκληση Ζάεφ σε Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία

Πρόσκληση Ζάεφ σε Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία

Μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ, ο Ζόραν Ζάεφ είπε  ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών περνάμε πλέον σε ένα πλήρως ανοικτό οικονομικό πεδίο συνεργασίας με την Ελλάδα

4764248
Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Βόρεια Μακεδονία έκανε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας πριν από λίγο στο 1ο επιχειρηματικό φόρουμ που διεξάγεται στο πλαίσιο της επίσκεψης Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα του καθώς οι ελληνικές επενδύσεις αντιπροσωπεύουν το το 10,1% των Ξένων Άμεσων επενδύσεων (ΞΑΕ) στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είπε ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση του είναι να μειώσει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου με την Ελλάδα και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στη χώρα του, στους τομείς των start up και στους τομείς της υγείας, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, των υποδομών και των ΑΠΕ.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι σήμερα περνάμε από μια εποχή με περιορισμένη συνεργασία σε ένα πλήρως ανοικτό οικονομικό πεδίο και μίλησε για «ενθουσιασμό των επιχειρηματιών» που εδώ και πολύ καιρό γνώριζαν τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν...

Η υπομονή σας σήμερα επιβραβεύεται... είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις οικονομικές προοπτικές που ανοίγονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σημείωσε ότι η η Βόρεια Μακεδονία απέκτησε έναν πιστό φίλο στο θέμα της ένταξης της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Η Ελλάδα έχει επιβληθεί ως ώριμος περιφερειακός παράγοντας και πολιτικός και οικονομικός ηγέτης», τόνισε.

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, προχώρησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να αναλογιστούν πώς είναι σήμερα τα πράγματα και πώς θα μπορούσαν να είναι, καθώς και να εργαστούν για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως τη χώρα του μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της και σημείωσε πως μια φορά κάθε χρόνο θα πραγματοποιούνται διακυβερνητικές σύνοδοι Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Τέλος, σημείωσε ότι την ευθύνη για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας θα αναλάβει η  μεικτή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων  που θα λειτουργεί με ευθύνη των δύο αντιπροέδρων των δύο κυβερνήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης