Κόντρα στη Βουλή για την τιμολόγηση των φαρμάκων και τις διώξεις για το Μάτι

Κόντρα στη Βουλή για την τιμολόγηση των φαρμάκων και τις διώξεις για το Μάτι

«Δώρο στους φαρμακοβιομήχανους», καταγγέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης - Έρχεστε εδώ για να λαϊκίσετε, απάντησε ο Ανδρέας Ξανθός - Όσο και να γαβγίζεις δεν μοιαζουμε, έσπευσε να εμπλακεί και ο Παύλος Πολάκης

adonis-polakis-vouli-dyo
Ως «δώρο στους φαρμακοβιομήχανους» χαρακτήρισε κυβερνητική τροπολογια για τον νέο τροπο τιμολόγησης φαρμάκων ο Αδωνις Γεωργιαδης πυροδοτώντας άγρια σύγκρουση στην Ολομέλεια με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιαδης αναφέρθηκε και στην ποινική δίωξη κατά της Περιφερειάρχου Αττικής και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.
«Ειπες για την Δούρου. Απαντησε η κυρία Δούρου. Απο την στιγμή που ηταν στο τιμόνι σαφώς και φέρει ευθύνη» ειπε μεταξυ αλλων ο Παύλος Πολακης επιχειρώντας να απαντήσει «αδειάζοντας» την περιφερειάρχη Αττικης.

«Η κυρία Δούρου διώκεται για 100 θανάτους εξ αμελείας και παραμένει υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και να φωνάζετε, διώκεται, αυτή κατεβάζετε για περιφερειαρχη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Γεωργιαδης προκαλωντας την έκρηξη του Παύλου Πολάκη ο οποίος άρχισε να φωνάζει απο τα υπουργικά έδρανα.

«Με τις θεσμικές διαδικασίες ο κ. Πολάκης έχει ορισμένα προβλήματα. Ελπίζω να μη διωχθεί για κακούργημα σε λίγες μέρες για την παράνομη ηχογράφηση. Εγώ πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας, σε αντίθεση με εσάς» ειπε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την τροπολογια υποστηριξε πως ο δικός του νόμος προέβλεπε τιμολόγηση με βάση τον μέσο όρο τιμών των τριών χαμηλότερων χωρών της ΕΕ και τιμές μόνο προς τα κάτω ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί με τις μέσες τιμές όχι όλων των χωρών της Ε.Ε αλλά των δύο χαμηλοτέρων της Ευρωζώνης. «Προβλέπεται αύξηση έως και 10%. Πρόκειται για δώρο που δεν έχει προηγούμενο στη φαρμακευτική βιομηχανία. Αν ημουν ο Πολάκης θα ρωτούσα τον υπουργό πόσα πήρες. Δεν είμαι ο Πολάκης. Κάνετε δώρο στην ξενη φαρμακοβιομηχανία κυρίως, δηλαδή στη Νοβάρτις. Λέγατε ότι η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς, και ότι ενδεχόμενη αύξηση τιμών θα ευνοούσε την Νοβάρτις. Αυτό δεν λέγατε; Γι’ αυτο δεν μας έψαχνε η Τουλουπάκη; Έρχεστε στη Βουλη, μετα τη σκευωρια της Νοβαρτις και τους κανετε δωρο στο παγκοσμιο επιπεδο τιμων, εσείς. Ο Ξανθος, ο Πολακης και η πρώτη φορά Αριστερά. Τους χαρίζετε ένα σκασμό λεφτα. Αυτό κάνετε» ειπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Απο την πλευρά της κυβερνησης ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε: «Πραγματικά προκαλείτε κ.Γεωργιάδη. Σε μια περίοδο που ασκείται σοβαρή διερεύνηση απο τη Δικαιοσύνη για ένα αποδεδειγμένο, διαχρονικό σκάνδαλο που το ξέρουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι ισχύει. Δεν είναι σκευωρία. Ευχομαι να μη αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στελέχη, όχι όμως να κουνάμε το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση που άνοιξε αυτή τη συζήτηση και έφερε στο δημόσιο διάλογο το πάρτι στην Υγεία». Ο ιδιος χαρακτήρισε ψέμα τα περί δώρου στη φαρμακοβιομηχανία υποστηρίζοντας ότι η φαρμακοβιομηχανία επιτίθεται συστηματικά στην κυβέρνηση και ότι το νέο πλαισιο είναι πιο διαφανές, πιο βιώσιμο. «Έρχεστε εδώ για να λαϊκίσετε. Δεν θέλω να αφησω υπονοούμενα. Ελπίζω να αποδοθούν ευθύνες, γίνεται η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη με σοβαρο και θεσμικό τρόπο. Εξορθολογίζει το πλαισιο η παρέμβαση που κάνουμε. Κουβέντα για εντυπώσεις για να πάρετε λίγα λεπτά δημοσιότητας στα τηλεοπτικά παράθυρα» ανέφερε ο υπουργος.

Στην συζητηση ενεπλάκη και ο αναπληρωτής υπουργος ίσως γιατι θεώρησε πως η απάντηση του υπουργού του δεν ηταν επαρκής. «Μάθατε ότι διαβιβάστηκε το πόρισμα για την αντικειμενικοποίηση της ζημίας του ελληνικού δημοσίου από τη Νοβάρτις και σας έχει πιάσει μαύρη και σκληρή τραμουντάνα. Όσο και να γαβγίζεις δεν μοιαζουμε. Το Χάρβαρντ Πρότζεκτ εσύ το υλοποίησες σαν στρατιωτακι. Όσο και να κουρδίζεις και να κάνεις σαν το Πλέιμομπιλ, δεν μοιαζουμε εμεις. Κάτω το χεράκι. Είπες για τη Δούρου. Απάντησε η κ.Δούρου. Από τη στιγμή που ήταν στο τιμόνι, σαφώς και φέρει ευθύνη. Όταν τα μάντρωναν βέβαια στο Μάτι κυβερνούσε η παράταξή σου και το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

Στο θέμα της ποινικής δίωξης για τους 100 νεκρούς στο Μάτι αναφέρθηκε και ο Μάκης Βορίδης της Ν.Δ λέγοντας ότι προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής για το ζήτημα των ευθυνών. Όσον αφορά στην τροπολογία για το φάρμακο και την αναφορά του κ. Ξανθού ότι ξένες φαρμακοβιομηχανίες απειλούσαν να αποσύρουν τα φάρμακά τους από την ελληνική αγορά ο κ. Βορίδης είπε: «Οδηγεί σε αυξήσεις η τροπολογια για την ανατιμολόγηση. Tις απειλες των εταιρειών τις πέρασε ο Γεωργιάδης, τις πέρασα κι εγώ».


Καβγάς Γεωργιάδη   Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης