Στην δίνη ισχυρών πιέσεων η κυβέρνηση, ψάχνει λύση στο αδιέξοδο

Στην δίνη ισχυρών πιέσεων η κυβέρνηση, ψάχνει λύση στο αδιέξοδο

Η ανασφάλεια πολιτών για τον νέο «νόμο Κατσέλη» που δεν έχει έρθει ακόμα, το αεροπλάνο από την Βενεζουέλα και οι αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών «χαλούν» το σχέδιο Τσίπρα για ανάκαμψη εν όψει εκλογών

tsipras-maximou-grafeio
Με άλυτα τα «αινίγματα της κάλπης» το Μέγαρο Μαξίμου καλείται τώρα να λύσει και τα «μυστήρια της Βενεζουέλας», μία υπόθεση που έχει χτυπήσει το συναγερμό της Ηρώδου Αττικού, καθότι η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στη δίνη ισχυρών πιέσεων από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, κυρίως, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της ανασφάλειας που επικρατεί σε δανειολήπτες και φορολογούμενους, μη γνωρίζοντας πώς, ποτε και αν οι «εξαγγελίες Τσίπρα», για νέο νόμο Κατσελη και ρύθμιση χρεών, θα υλοποιηθούν.

Η υποθεση «Βενεζουέλα» ήρθε σε μια συγκυρία κρίσιμη για το κυβερνητικό σχεδιασμο, ενόψει των εκλογών του Μαΐου, με ανοιχτό το μέτωπο «επανάκτηση δύναμης» του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Το σχέδιο «Μάρτιος», προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος εκλογών, με βάση τις δημοσκοπήσεις, περιλαμβάνει μια σειρά απο θετικά μέτρα για την οικονομία και τις ευπαθείς ομάδες, όπως επίδομα ενοικίου, παροχές, 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία και προστασία πρώτης κατοικίας. Παραλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζονται εντατικά... φροντιστήρια προοδευτικών δυνάμεων, με οργάνωση συνεδρίων σε πολλες περιφέρειες, αλλά και μεγάλων εκδηλώσεων που προσδοκάται να συμμετέχουν προσωπικότητες απο το χώρο των μεταρρυθμιστών και της κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο άλωσης του ΚΙΝΑΛ.


Σιωπή για τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας που έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις φορές στην Αθήνα

Η σιωπή της κυβέρνησης εγείρει προβληματισμό και σοβαρά ερωτήματα, μετα τις αποκαλύψεις πως αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν. Το μυστήριο βαθαίνει έπειτα απο την «ομολογία» της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας, που προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο, Χόρχε Αρεάζα. Επισης, η υποθεση λαμβάνει άλλη διάσταση, μετά τη συνέντευξη του βουλευτή της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρας στον ΣΚΑΙ, ο οποίος ισχυρίστηκε ευθέως ότι η άφιξη του Χόρχε Αρεάσα στην Αθήνα έχει σχέση με τον χρυσό της Βενεζουέλας που το καθεστώς Μαδούρο βγάζει έξω από τη χώρα.

«Βγάζουν τον χρυσό από τη χώρα με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανό, να χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο την Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα ο Χοσέ Γκέρα και πρόσθεσε: Χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πάρουν ευρώ τα οποία εισάγουν στο Καράκας. Ο Χοσέ Γκέρας είναι κατηγορηματικός ότι η στάση έγινε επειδή η Ελλάδα είναι στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κοιτίδα της Δημοκρατίας στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο.


«Θα σας αποδείξω πως κυβερνά η αριστερά γιατί είχατε μάθει στις μπάζες»

Αν και κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα με την προσγείωση του κρατικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σε ελληνικό έδαφος, κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας που θα ζήλευε και ο Αρτέμης Σώρρας», τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το δρομολόγιο που ακολούθησε το Falcon 900, έχοντας απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Maiguetia, κάθε άλλο παρά συναινούν προς την κατεύθυνση που επιχειρεί να δώσει το Μαξίμου, δηλαδή πως πρόκειται απλά για μια πτήση που ήρθε από την Ασία και προσγειώθηκε στη χώρα μας για ανεφοδιασμό.

Στην ίδια γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολακης, που παρομοίωσε τους βουλευτές αντιπολίτευσης με τον γνωστό συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων Ζεράρ Ντε Βιλιέ.«Θα σας αποδείξω πως κυβερνά η αριστερά γιατί είχατε μάθει στις μπάζες» είπε ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση για να προσθέσει: «Να φύγουμε λίγο από τα αεροπλάνα και την Βενεζουέλα. Ζεραρ ντε Βιλιέ έχετε καταλήξει. Το ΣΚΑΙ μίλαγε για ομηρία Τσίπρα-Μαλδίβες».


Ερωτήματα απο την ΝΔ

Κλείσιμο
Τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση θέτει η Μαρία Σπυράκη, με θέμα την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, μια υπόθεση που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Η κυρία Σπυράκη ρωτά τόσο για τον λόγο που η κυβέρνηση έδωσε άδεια προσγείωσης, όσο και για το εάν το Μαξίμου γνωρίζει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα «με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων». Παράλληλα, ρωτά εάν στο αεροσκάφος επέβαινε ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας. Κυρίως όμως, η κυρία Σπυράκη τόνισε ότι το βασικό ερώτημα παραμένει: «Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;»


Αντιδράσεις για τη Συμφωνια των Πρεσπών

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτών κατα κυβερνητικών στελεχών με αφορμή τη συμφωνια για τη ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Χθες, μια νεαρή κοπέλα διέκοψε την Έφη Αχτσιόγλου, ακριβώς τη στιγμή που η υπουργός Εργασίας απέρριπτε ερώτηση δημοσιογράφου για τα επεισόδια και τις αντιδράσεις που ακολουθούν τα μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στις δημόσιες παρουσίες τους. Με ψυχραιμία, έχοντας σταυρωμένα τα χέρια της, με σταθερή φωνή είπε «Είστε προδότες. Η αληθινή Μακεδονία θα εκδικηθεί».
Η Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για εκδήλωση με θέμα τα εργασιακά. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν μπει στην αίθουσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης