Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συμφώνησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συμφώνησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί

Δεσμεύτηκαν ότι θα προγραμματίσουν την υλοποίηση τους

anastasiadis_ak
Σειρά από μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι δεσμεύτηκαν, ότι θα προγραμματίσουν την υλοποίηση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, αποφασίστηκε η διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας, μέσω ξεχωριστών συμφωνιών των δύο πλευρών με παρόχους, οι οποίοι θα συνδέονται με κόμβο που θα έχει βάση στην Ευρώπη.

Συμφωνήθηκε επίσης η διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί το 2015, για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης την αποναρκοθέτηση εννέα σημείων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκονται τοποθετημένες νάρκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ως κίνηση καλής θέλησης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε την επιστροφή πινάκων Ελληνοκύπριων καλλιτεχνών που βρίσκονται στα κατεχόμενα από το 1974 και αντιστοίχως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραδώσει οπτικοακουστικό υλικό Τουρκοκύπριων καλλιτεχνών πρό του 1974, από το αρχείο του ΡΙΚ.

anasta_akitzi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης