Λαϊκή Ενότητα: «Πογκρόμ» Μαξίμου κατά πρώην συντρόφων

 Λαϊκή Ενότητα: «Πογκρόμ» Μαξίμου κατά πρώην συντρόφων

Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που καλείται εκ νέου να δώσει αυτή τη φορά εγγραφές εξηγήσεις για τη δράση του κατά των πλειστηριασμών στην κρατική ασφάλεια κι άλλα στελέχη της ΛΑΕ

lafas
«Πογκρόμ» διώξεων κατά των μελών των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες αφού όσοι συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες τόσο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αλλά και αργότερα στα κατά τόπους συμβολαιογραφεία περνούν ο ένας μετά τον άλλο το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Αύριο το μεσημέρι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας καλείται εκ νέου από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» προκειμένου να δώσει αυτή τη φορά έγγραφες εξηγήσεις για τα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στις 29 Νοεμβρίου 2017. Τότε δεκάδες αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν για τον εκπλειστηριασμό της λαϊκής περιουσίας με τα ΜΑΤ να απωθούν τους διαδηλωτές αρχικά με τα γκλοπς και στη συνέχεια κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλείται να δώσει εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προχώρησε και οι οποίες φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της απόπειρας, συμμετοχής και κατά συρροή διατάραξης της κοινής ειρήνης, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κάνει λόγο για αυθαίρετη πολιτική δίωξη, πρωτοφανή στα χρονικά, σημειώνοντας ότι «μόνο σε μαύρα καθεστώτα τύπου Τουρκίας διώκονται αυθαίρετα επικεφαλείς δημοκρατικών κομμάτων και συνιστούν σε προεκλογική περίοδο ανοικτή πράξη ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και νόθευσης της δημοκρατικής πορείας προς τις εκλογές». 

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ζήτησε να επισπευσθούν οι υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές και μένα να με τρέχουν στην ΓΑΔΑ, πολιτικά και ποινικά όμηρο, με κατηγορίες που δεν έχει και ο χειρότερος ποινικά κατηγορούμενος σε αυτήν την χώρα». 

Οι... διώξεις ωστόσο δεν σταματούν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μια σειρά διαδηλωτών τόσο της Λαϊκής Ενότητας όσο και του «Κινήματος κατά των πλειστηριασμών» κλήθηκε από την κρατική ασφάλεια τους περασμένους μήνες για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Αύριο, στην ΓΑΔΑ καλούνται οι Απόστολος Μπούρας και Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών ενώ την προσεχή Τρίτη εξηγήσεις καλείται να δώσει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Αφοξενίδου Μαρία.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΛΑΕ το Μαξίμου προχωρά σε διώξεις πρώην συντρόφων τους φορτώνοντας στον κάθε ένα από αυτούς τον «μισό ποινικό κώδικα» σε μια προσπάθεια να «τρομοκρατήσουν και να καταστείλει το κίνημα». Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες διώξεις στελεχών και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει αυταρχισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης