Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα «I think», είπα «I don't think»!

Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα «I think», είπα «I don't think»!

«Μύλος» με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο CNBC - «Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

tsakalotos_cnbc
«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές», σχολίασε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις «φωτιές» που άναψε η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC.

Σε διευκρινιστική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση και διεκδικούσε επαναδιαπραγμάτευση στα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Στα αρχικά δημοσιεύματα για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών θεωρήθηκε ανακριβώς ότι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η ΝΔ να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «I think it's very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power...». Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «I don’t think it's very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course...».

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο CNBC:

Ευκλείδης Τσακαλώτος στο CNBC


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

«Στο ακόλουθο λινκ https://www.cnbc.com/video/2019/02/21/greek-finance-minister-high-surplus-target-feeds-populists.html?&qsearchterm=tsakalotos
βρίσκεται το video με απόσπασμα της συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών. Στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται , σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:

Q: So let's imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Κλείσιμο
Απαντά:

Α. Of course, of course we did we wouldn't change our position just because new democracy was in power. I don’t think it's very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ( με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ. Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά.

Το γεγονός ότι η Νέα δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές».

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Τσακαλώτο που παραδέχθηκε ότι τα πλεονάσματά του είναι καταστροφικά


Προσωπικές ευχαριστίες στον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που σχολίασε μέσω twitter τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο CNBC.

Οι ευχαριστίες, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης οφείλονται στο γεγονός ότι «παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη αναφέρει:

«Ο κ. Τσακαλώτος, όντως, δεν μας έχρισε ακόμη κυβέρνηση. Θέλω, ωστόσο, να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Διότι παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης