Το Ποτάμι για το δάνειο Πολάκη: Η Attica Bank να απαντήσει αν δόθηκε καταναλωτικό δάνειο €100.000 και σε άλλους πολίτες

Το Ποτάμι για το δάνειο Πολάκη: Η Attica Bank να απαντήσει αν δόθηκε καταναλωτικό δάνειο €100.000 και σε άλλους πολίτες

«Ο κ. Πολάκης πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια» επισημαίνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

stavros_theodorakis
«Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες» επισημαίνει το Ποτάμι για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε πριν από λίγες ημέρες προσωπικό-καταναλωτκό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Attica Bank.

«Η απάντηση του κ.Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια» επισημαίνεται από τους συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Ποτάμι για την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σχετικά με το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας:

«Η αποκάλυψη ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης έχει πάρει 100.000 καταναλωτικό δάνειο, βάζοντας ξανά και ξανά και ξανά υποθήκη το σπίτι του, γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά. Το γεγονός δε, ότι το καταναλωτικό δάνειο δίνεται από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες. Η απάντηση του κ.Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια».


Το «χαριστικό» δάνειο που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank σχολίασε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς επισημαίνοντας ότι «100.000 ευρώ δάνειο σε περίπτωση οικονομικής ασφυξίας είναι κάτι αξιοπρόσεκτο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης