Τσίπρας από Μόναχο: Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ γράφουμε ιστορία

tsipras_zaef_main

Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας ότι «η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που κωλυσιεργούν και φοβούνται»

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή ομιλία του στην καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Από το βήμα της σημαντικότερης διεθνούς διάσκεψης για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, η οποία και διεξάγεται από τη δεκαετία του '60, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω».

«Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και «βόμβα» στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα, η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και που οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά, δεν θα συμμορφωθεί με τη τάση που επιδιώκει την υπονόμευση της ίδιας της βάσης της Δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

tsi1


Ο πρωθυπουργός, μίλησε και για την Τουρκία, τονίζοντας: «Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης.. Λειτουργήσαμε πέρα από τα στερεότυπα της κοινής μας γνώμης. Ήμουν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την Τουρκία τρεις φόρες μέσα σε έξι μήνες. Η Ελλάδα επέμεινε σε λύσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο της προστασίας του διεθνούς νόμου. Φτάσαμε πολύ κοντά στο να επιλύσουμε το Κυπριακό και θα συνεχίσουμε να δουλευεύουμε προς μία δίκαιη λύση».

tsi4
tsi3


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός».

tsi2


«Ξεπεράσαμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, σκληρή δουλειά και εποικοδομητικούς συμβιβασμούς, πάντα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη».

«Όλοι αναγννωριζουμε ότι οι αλλαγές γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.. Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές. Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που κωλυσιεργούν και τρέμουν τις αλλαγές. Η ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η ιστορία γραφεται από εκείνους που έχου το κουράγιο και την τόλμη».

«Είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν βρισκόμαστε σ' αυτή την πλευρά της ιστορίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τσίπρας από Μόναχο1
Τσίπρας από Μόναχο2
Τσίπρας από Μόναχο2


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια:

«Κυρίες και κύριοι, Αρχικά, θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια, σε μια περίοδο που τα ζητήματα ασφάλειας γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά, όσο και σύνθετα, για την καθημερινή ζωή των πολιτών μας και για το κοινό μας μέλλον. Πιθανώς, η πιο σημαντική τάση που παρατηρούμε να αναπτύσσεται στις παγκόσμιες, αλλά ειδικά στις ευρωπαϊκές πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις, είναι η ενίσχυση της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού, ως απάντηση στις παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις. Από την οικονομία, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, ως τις διμερείς υποθέσεις. Μου φαίνεται σαν να σπρώχνουμε τους τροχούς της ιστορίας προς τα πίσω. Σαν να γυρνάμε την πλάτη μας στο πιο πολύτιμο μάθημα που μας δίδαξε η κοινή μας ιστορία ως δυτικές κοινωνίες. Και αυτό είναι, ότι η πρόοδος έρχεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, το διάλογο, τη συνεργασία και την αναζήτηση κοινού εδάφους. Η απόρριψη της πολυμέρειας υπέρ του απομονωτισμού ή η αναβλητική στρατηγική δεν προστατεύει το εθνικό συμφέρον μακροπρόθεσμα. Είναι εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Αυτή η τάση είναι καταστροφική. Δημιουργεί ένα αδιέξοδο χωρίς τέλος για ζητήματα που απαιτούν επείγουσες λύσεις. Μακροπρόθεσμα, αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα της ίδιας της ΕΕ, που οικοδομήθηκε στη βάση της συνεργασίας και του συμβιβασμού αποκλινόντων συμφερόντων. Γιατί ο εθνικισμός, όχι πολύ καιρό πριν, προκάλεσε περιφερειακές συρράξεις στην πίσω αυλή της ΕΕ. Κάποιοι μπορεί να πουν, ότι είναι σημείο των καιρών και ότι αυτή η τάση είναι βαθιά ριζωμένη στις κοινωνίες μας. Αλλά και ακόμα ότι πρέπει να ζήσουμε με αυτή και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να προσαρμοστούμε. Αυτή είναι μια επικίνδυνη υπόθεση. Οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, από την κοινωνική αδικία, την ανισότητα του πλούτου, ως τη λιτότητα, τη μετανάστευση, την τρομοκρατία ή την κλιματική αλλαγή. Προκλήσεις που δημιουργούν ένα ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας και άγχους για το μέλλον. Προκλήσεις που ωθούν όσους νιώθουν ως οι ηττημένοι της παγκοσμιοποίησης, να περιχαρακωθούν πίσω από την εθνική, φυλετική ή σεξουαλική τους ταυτότητα. Η άποψή μου είναι, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις στη βάση των αξιών μας. Και, κυρίως, δεν πρέπει να προσαρμοστούμε. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτό είναι το νέο μέλλον. Θα ήταν σαν να παραδεχόμαστε τη συλλογική μας αποτυχία να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις στη βάση των αξιών μας. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την τάση να γίνει κανόνας.

Είναι συλλογικό μας καθήκον, ως ηγέτες, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και μεταξύ των λαών μας, να βρούμε κοινό έδαφος και να επενδύσουμε στη συνεργασία. Η ανθρωπότητα γνώρισε την ευημερία μέσα από τη συνεργασία. Όχι μέσα από την εχθρότητα και την καχυποψία. Βρίσκοντας, σε κάθε περίσταση, τα πράγματα που μας ενώνουν κι όχι όσα μας χωρίζουν. Αυτό είναι το δικό μου modus operandi. Και μπορώ να πω, ότι είμαι πολύ περήφανος που τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, όταν πρόκειται για την Ελλάδα.

Ποτέ δεν αναζήτησα λύσεις που θα οδηγούσαν στην εθνική περιχαράκωση. Πάντα πίστευα, ότι είναι αναποτελεσματικό, αλλά και βαθύτατα προσβλητικό για την ιστορία και την παράδοση της χώρας μου. Η γη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και πρωτοφύτρωσαν οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού δεν μπορεί και δεν θα συμμορφωθεί με μια τάση που απειλεί την ίδια τη βάση της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού. Ξεπεράσαμε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, σκληρή δουλειά και εποικοδομητικούς συμβιβασμούς, πάντα -αναντίρρητα- εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και των θεσμών του. Και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να μεταρρυθμίσουμε αυτούς τους θεσμούς, να τους κάνουμε πιο αποτελεσματικούς, πιο δημοκρατικούς και πιο περιεκτικούς, αν αποφασίζαμε να τους απορρίψουμε.

Βάλαμε, επίσης, τέλος, σε μια σχεδόν τριακονταετή διαμάχη με τη Βόρεια Μακεδονία, δουλεύοντας μαζί τους για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η διαμάχη αποτελεί case study για το πού μπορεί να οδηγήσει η εθνική περιχαράκωση και ο απομονωτισμός. Για 27 χρόνια αυτοί, οι πολύ λίγοι που τόλμησαν να προσεγγίσουν το ζήτημα με παραγωγικό και εποικοδομητικό τρόπο και να εργαστούν για μια λύση, ήταν υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν εντός ενός δηλητηριασμένου και τοξικού πλαισίου, στο οποίο κυριαρχούσε ο εθνικισμός σε κάθε πλευρά των συνόρων. Και τελικά όλοι τους παραδόθηκαν σε αυτή την κυριαρχία. Ανίκανοι να βρουν το θάρρος και την πολιτική βούληση να σταθούν με απόλυτη αίσθηση πατριωτισμού και να εργαστούν αποφασιστικά για μια λύση. Αυτή ήταν η βασική μας διαφορά. Δεν είπαμε απλώς λόγια. Δεν επιλέξαμε την αδράνεια. Αναλάβαμε δράση στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού με τους γείτονές μας. Και επιτέλους καταλήξαμε σε μια συμφωνία, που ήταν η καλύτερη για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια, για την Ευρώπη.

Όταν αντιμετωπίσαμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία, ήμουν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τρεις φορές την Τουρκία μέσα σε έξι μήνες. Η Ελλάδα επέμεινε σε λύσεις με την Τουρκία, που προστατεύουν το διεθνές δίκαιο. Και μαζί με την Τουρκία και τους εταίρους μας της ΕΕ αναπτύξαμε τη δύσκολη, αλλά αναγκαία Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που έχει οδηγήσει στη γρήγορη μείωση των θανάτων στο Αιγαίο και των παράνομων ροών. Παράλληλα, φτάσαμε κοντά στην επίλυση του Κυπριακού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο και στο διάλογο που ξεκινήσαμε με την Αλβανία. Μια χώρα που χρειάζεται να έχει ευρωπαϊκή προοπτική στη βάση σχέσεων καλής γειτονίας και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Προσπαθούμε, επίσης, να κάνουμε το ίδιο και με την Τουρκία. Παρά τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε την αποτρόπαιη απόπειρα πραξικοπήματος, δεν αποδεχτήκαμε ότι το μέλλον του Αιγαίου είναι αυτό των εντάσεων και της στρατιωτικής κλιμάκωσης. Και ήμουν ο πρώτος Πρωθυπουργός που υποδέχτηκε ένα Τούρκο Πρόεδρο στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.

Το όραμά μου είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω βαθύτατα, ότι η ιστορία δεν πρέπει να γράφεται από εκείνους που επενδύουν στο φόβο και τις διαιρέσεις. Πρέπει να γράφεται από εκείνους που έχουν το κουράγιο και το στρατηγικό όραμα να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων. Η ηγεσία δεν είναι ζήτημα κοντόφθαλμων πολιτικών μηχανορραφιών ή βραχυπρόθεσμων πολιτικών κερδών. Ηγεσία είναι να δημιουργείς ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον, με ευημερία. Και σε αυτή την παγκόσμια κοινότητα δεν μπορεί να υπάρξει αεροστεγές μέλλον για μια μόνη χώρα. Καμία χώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τις προκλήσεις, κανείς αληθινός ηγέτης δεν μπορεί να αγνοήσει την ανάγκη για συλλογικές απαντήσεις. Και αυτό ισχύει για κάθε χώρα. Για τις μικρότερες, που τείνουν να πιστέψουν ότι ο απομονωτισμός είναι ένας τρόπο να μείνουν ασφαλείς και ανεπηρέαστες από τις προκλήσεις των καιρών μας. Αλλά και για τις ισχυρότερες χώρες, που, σε πολλές περιπτώσεις στην ιστορία, έδειξαν στον υπόλοιπο κόσμο ότι η αλαζονεία της ισχύος, δεν είναι ένας αποτελεσματικός και βιώσιμος τρόπος δράσης. Αντιθέτως, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκόπευε αρχικώς να λύσει.

Κυρίες και κύριοι, Οι καιροί αλλάζουν γοργά. Η άποψή μου είναι ότι το βασικό μας καθήκον ως ηγέτες είναι να αγκαλιάσουμε αυτή την αλλαγή. Και να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε στενά, αποτελεσματικά, θαρρετά, ώστε να βρούμε κοινές και δημιουργικές λύσεις προς όφελος των λαών μας. Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που διστάζουν, αυτούς που φοβούνται και δειλιάζουν ενώπιον των προκλήσεων. Η ιστορία γράφεται από εκείνους που τολμούν τις μεγάλες αλλαγές και να σταθούν – παρά τις όποιες αντιδράσεις – στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Σας ευχαριστώ»

ΣΧΟΛΙΑ (168)

Λεωνιδας

Τι είπε πάλι βρε παιδιά ο τεράστιος?

Μ.Γ.

Μαλλον μπερδεψες τα ρηματα , Πινοκιο !!...Αλλο "γραφω ιστορια" κι αλλο σβηνω την Ιστορια ....

ΠΕΛΛΑ

Τον είχανε στην τσέπη τους τον έχωσαν πιο μέσα, του έδωσαν και ένα τενεκεδάκι σαν το βραβείο που έδωσαν στον νεκροθάφτη Κίσσιντζερ. Χαίρεται ο νενέκος κι ας έχει τον Ελληνικό Λαό απέναντι.

Αξύριστη Κεφάλα

Και κλάαααμα οι φιλελέδες και ο Κούλης !!!!!!!!!!!!!

ΒΡΕ ΜΠΕΜΠΗ,

ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ''Ευχαριστω για τη φιλοξεν'ει'α," 15/9/2017 ΚΕΡΚΥΡΑ.ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΠΕΜΠΗ,Ε ΜΠΕΜΠΗ.

Alexis4ever

Ο εθνάρχης νομπελίστας πρωθυπουργός θα λύσει το κυπριακό διώχνοντας τους Τούρκους και θα πάρει και την Πόλη. Αιώνιος πρωθυπουργός ο Παμμέγιστος Αλέξης!!!

100%

ΕΣΕΙΣ ΓΡΆΦΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ( ΕΒΡΑΪΚΉ) ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΓΡΆΦΟΥΜΕ ΣΤΑ.... ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΑΡΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΓΡΆΨΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ 9άπαξ εσώθης διά παντός εσώθης9

Vasi

Χαζός δεν είναι καταλαβαίνει τί γίνεται γύρω του μίσος για την Ελλάδα έχει. Είναι πολύ θρασείς ο τύπος και ψυχοπαθής και σκέφτεται ή καλύτερη άμυνα είναι ή επίθεση. Προσπάθει να διαίρεση και να μπερδέψει το κόσμο. Το καταλαβαίνει ότι είναι προδότης. Γι'αυτο όλα αυτά τα θεατρλίκια του.

100%

ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥΠΕΡ ΡΩΣΣΑΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΑΤΑΣΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ( 2ΠΠ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ) ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΞΑΝΑ.... Εξωπραγματική δύναμη η ρωσια, δοκίμασε μια πυρηνική βόμβα τόσο ισχυρή που χαρακτηρίστηκε «πολύ μεγάλη» για να χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο Η βόμβα του Τσάρου εξαπέλυσε απίστευτη ενέργεια. Τώρα πια έχει ευρέως συμφωνηθεί ότι η ενέργεια ήταν της τάξης των 57 μεγατόνων ή 57 εκατομμυρίων τόνων TNT (δυναμίτιδας). Αυτό σημαίνει ότι ήταν 1.500 φορές μεγαλύτερη από τις βόμβες που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και 10 φορές πιο ισχυρή από όλα τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αισθητήρες κατέγραψαν το κύμα έκρηξης της βόμβας να κάνει το γύρο της Γης, όχι μια φορά, όχι δυο, αλλά τρεις....... γατακια αμερικανοεβραιοι....

ΆΡΧΟΝΤΑ

Οι αισθητήρες κατέγραψαν το κύμα έκρηξης της βόμβας να κάνει το γύρο της Γης, όχι μια φορά, όχι δυο, αλλά τρεις....... πολύ καλοοοοοοοοοό

Χαχαχα

Και που την έριξαν ρε τραχανά;σε προαύλιο δημοτικού σχολείου την δοκίμασαν;

Ενημέρωση

Η Ρωσία είναι κατά της συμφωνίας για να μην υπάρξει μετονομασία και η πΓΔΜ να διατηρήσει έτσι το σκέτο Μακεδονία, όπως ήδη την έχει αναγνωρίσει.

Κωστας

ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΤΣΙΠΡΑ !!!!!!! ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ !!!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ;;;;;;;; ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟΣ ;;;;;; ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ;;;;;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ;;;;;;;; ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΕΙΡΕΙ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ;;;;;;;;; ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ;;;;;;;ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ;;;;;; ΕΝΑΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΝΝΑΙΟΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΠΑΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΠΑΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΛΒΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ;;;;;;;;;;;;;;

Ημιμάθεια, η αρρώστεια του νεοέλληνα ξερόλα

Αυτός είναι αμόρφωτος, αλλά ακόμα πιο ανιστόρητοι είναι αυτοί που λένε ότι η Μακεδονία ήταν πάντα και μόνο ελληνική, αγνοώντας τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή αυτοκρατορία, την κάθοδο των Σλάβων, την ανάμιξη με αλβανόφωνους, σεφραδίτες και ρομά, τη φραγκοκρατία, την Οθωμανική αυτοκρατορία, την εκτεταμένη παρουσία σλαβόφωνων και αλβανόφωνων μετά την απόσυρση των οθωμανών, κλπ. Η ιστορία είναι πιο πολύπλοκη από αυτή που φαντάζονται οι μεγαλέξανδροί μας που νομίζουν ότι υπήρξε κάποια τηλεμεταφορά από τον Μεγαλέξανδρο στα συλλαλήτηρια του 2018 και 2019 στο Σύνταγμα. Και βέβαια ο Μεγαλέξανδρος δεν άφησε απογόνους. Έναν γιό που είχε κι αυτόν τον δηλητήριασαν οι ...ηρωικοί μακεδόνες στρατηγοί του όταν ήταν παιδί, αφού βέβαια πέθανε ο Μ.Αλέξανδρος, για να μην τον έχουν ανταγωνιστή τους στην κούρσα για τη διαδοχή. Η ιστορία είναι πιο πολύπλοκη από αυτήν που φαντάζονται οι ημιμάθεις μας που, τάχα, ξέρουν ιστορία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σήμερα στη Σύνοδο του ΟΗΕ και συναντάται με τον CEO της JP Morgan, τους ηγέτες Κολομβίας, Αλβανίας, Κοσόβου, Παλαιστίνης και Σερβίας - Επενδύσεις, ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή τα κεντρικά θέματα στην ατζέντα του πρωθυπουργού - Την Τρίτη η συνάντηση με Τραμπ, την Τετάρτη με Ερντογάν

papagelopoulos_ar

Σαν να μην έφταναν οι καταθέσεις σε διαμέρισμα-«γιάφκα», η Αστυνομία, για να διαφυλάξει την ασφάλεια της επικοινωνίας των μαρτύρων με αστυνομικούς και εισαγγελείς, τους έδωσε τηλέφωνα που είχαν δηλωθεί από Πακιστανούς - Σήμερα η κατάθεση Στουρνάρα - Τέλη της εβδομάδας θα κατατεθεί η πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής

25