Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Αυτοί είναι οι 153 που θα ψηφίσουν «ναι»

Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Αυτοί είναι οι 153 που θα ψηφίσουν «ναι»

Από τους έξι «πρόθυμους» βουλευτές  που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης οι Κόκκαλης και Ζουράρις δεν θα ψηφίσουν το πρωτόκολλο - Το «κενό» θα καλυφθεί από τους Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Λυκούδη και Θεοχαρόπουλο

4706741
Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το πρωτόκολλο θα ψηφιστεί από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συν τους «πρόθυμους» Σπύρο Δανέλλη, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο, που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Οι δύο από τους έξι «πρόθυμους» βουλευτές, δηλαδή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Ζουράρις, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Το κενό αυτό αναμένεται να καλυφθεί από τους τρεις βουλευτές του Ποταμιού αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ που ήδη έχουν εφρράσει ανοικτά την βούλησή τους να ψηφίσουν το Πρωτόκολλο.

Πιο συγκεκριμένα, «ναι» θα ψηφίσουν οι βουλευτές Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης, αλλά και ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Με αυτά τα δεδομένα από την ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να προκύψουν 153 «ναι».

Το ενδιαφέρον στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής στρέφεται πλέον στον Θανάση Παπαχριστόπουλο και στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται να ψηφίσει για την αποδοχή του Πρωτοκόλλου Ένταξης και αμέσως μετά είχε διαβεβαιώσει τους δημοσιογράφους ότι θα παραιτηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης