Στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής στέλνει ο Βούτσης το θέμα Καμμένου

4699113

Μετά τις οδηγίες Τσίπρα ο Πρόεδρος της Βουλής παρέπεμψε την αλλαγή στον Κανονισμό για να ικανοποιηθεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην Επιστημονική Επιτροπή  - Υπέβαλε σχετικό αίτημα η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά των ΑΝΕΛ

Στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής παραπέμπει ο κ. Νίκος Βούτσης το ζήτημα της επιβίωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως απόδειξη «θεσμικής προσήλωσης» την παρέμβαση του πρωθυπουργού στα του Κανονισμού του κοινοβουλίου.


Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής κατέληγε: «Και για οποιαδήποτε αμφισημία του ισχύοντος κανονισμού σας παρακαλώ όπως προστρέξετε στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι μετά από αίτημα των ΑΝΕΛ θα υποβάλλει αίτημα γνωμοδότησης προς την επιστημονική υπηρεσία προκειμένου να απαντήσει εάν μια ΚΟ 5 βουλευτών μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αν κάποιοι εξ αυτών έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα.

«Δεσμεύτηκα ότι σήμερα το αργότερο αύριο πρωί θα θέσω το ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής για να υπάρξει μια γνωμοδότηση, την οποία θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Εκτός αυτού απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με το αν συνιστά αντιθεσμική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της Βουλής η επιστολή του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας παράλληλα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού διατηρεί και την ιδιότητα του προέδρου της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Είναι και πρόεδρος μεγαλύτερου κόμματος. Είχε ανοίξει το θέμα ο κ. Τζανακόπουλος λέγοντας ότι αναζητείται τρόπος να κλείσουν και στη Βουλή διάφορες εκκρεμότητες. Εγινε έντονη σκληρή δημόσια συζήτηση και αισθάνθηκε την ανάγκη – και πολύ σωστά έκανε - ότι από την πλευρά του πλειοψηφούντος κόμματος και από την πλευρά της κυβέρνησης να τοποθετηθεί για το ζήτημα» είπε ο κ. Βούτσης.

Διαψεύδοντας τα σενάρια που θέλουν οι υπο συζήτηση αλλαγές στον Κανονισμό να είναι προϊόν εκβιασμού από τους ΑΝΕΛ είπε «ήταν ένα θέμα που μας απασχολούσε να έχουν μια οντότητα οι πολιτικοί αρχηγοί. Όμως δεν μας είχε έρθει ως πρόταση ή ως πίεση από κανέναν» και επανερχόμενος στην επιστολή και το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα είπε «Απολύτως θεσμικά και συνταγματικά σωστή η έκφραση αυτής της γνώμης, γνωστοποιεί με τον πιο αυστηρό τρόπο ότι δεν έχει καμία διάθεση να εμφανίζεται ως εκβιαζόμενος για τέτοιες αλλαγές». Τέλος, απαντώντας στις ευθείες βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την ΝΔ να του καταθέσει πρόταση μομφής σημειώνοντας ότι σε μια τέτοια συζήτηση θα αποδείξει την θεσμική του προσήλωση στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.  Ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την έναρξη της επιτροπής του Κανονισμού του κοινοβουλίου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επεκτείνει την συζήτηση για αλλαγές στα άρθρα που αφορούν τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και την συγκρότηση των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Αλλαγή πλεύσης μετά την επιστολή Τσίπρα 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στον 9,84 είπε για τον Κανονισμό της Βουλής: «Αυτό το οποίο θα συζητήσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι μια ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι αλλαγή στις συνθέσεις ή στην οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα συζητήσουμε, το οποίο δεν θα συνιστά καμία ουσιώδη αλλαγή επί του κανονισμού. Κι όταν αναφέρομαι σε ενίσχυση, δεν εννοώ σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες που είναι και ο πυρήνας της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να σεβόμαστε και να ενισχύουμε τα κόμματα. Γνωρίζετε ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και που έχουν το απαραίτητο ποσοστό για να μπουν στη Βουλή παίρνουν κρατική επιχορήγηση, μπαίνουν στη λίστα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να έχουν τον αναγκαίο χρόνο στα πλαίσια του πλουραλισμού στα κανάλια, κι αυτό τεκμηριώνεται ξανά στην επόμενη εκλογική μάχη. Με αυτήν την έννοια τα κόμματα συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και ο αρχηγοί τους, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα κάτι που είναι θέμα του Κοινοβουλίου, και όπου κατ’ ελάχιστο πρέπει να έχει πέντε βουλευτές διότι αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα ουσιαστικά.

Δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση σε αυτή την ουσιώδη διάταξη σε σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Από εκεί και πέρα η υποστήριξη του κόμματος, η οποία γίνεται έτσι κι αλλιώς από τη νομοθεσία -ανεξάρτητα αν είναι μέσα ή όχι στη Βουλή κι ανεξάρτητα από το πόσους έχει ως βουλευτές-, είναι καθήκον όλων μας και επ’ αυτού θα γίνει η όποια συζήτηση πρόκειται να γίνει».

Ωστόσο σήμερα ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου άλλαξε προσανατολισμό λόγω της επιστολής του πρωθυπουργού όπου μεταξύ άλλων ζητά να μην αλλάξει ούτε σημείο στίξης από τον κανονισμό προκειμένου να μην φανεί ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται.

Εκτός αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπολίτευση ασκεί οξεία κριτική στον κ. Βούτση κατηγορώντας τον ότι ανέχεται ωμές παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο αυτοδιοίκητο του κοινοβουλίου

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ChrisΑΚ

Κοίτα ρε μάγκα μου ύφος, πραγματικό ταβέρνας..... και λέει πως έστησε παγίδες στους άλλους, και τους έπιασε στον ύπνο. Να τα διηγιέται και να σφίγγετε από τα γέλια. Για πόσο ακόμη θα μπορείτε να κοροϊδεύετε. Έρχεται Παρέλαση, Ευρωεκλογές και θα διαλυθείτε.....

Γερμανός - Αφεντικό

Αν πω εγώ ότι και με 3 βουλευτές μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση τότε θα υπάρξει.

Έτσι

οι ξεφτίλες αρχισαν τα μαδουριστικα όποιος νομίζει ότι αυτοί θά φύγουν με εκλογές είναι πολύ γελασμένος

Ταβέρνα η Βουλή

Πατσάδες καθ' εκάστην ...χικ στο οινομαγειρείο μας. ... χικ Πρόβατα στα κάρβουνα. Δεκτοί μόνο κοιλαράδες ...χικ καλοφαγάδες. Φάτε μέχρι έμετου. ...χικ

R21

Όταν θα επανέλθει η Δημοκρατία στην χώρα καίτο κοινοβούλιο,το όνομα αυτό θα πρέπει να σβηστεί από όλα τα κατάστιχα και να απογοητευθεί η μνημόνευση του έτσι ώστε όλοι να ξεχάσουν ότι υπήρξε κάποτε ένας τόσο χαμηλού επιπέδου Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

τχ

Κόψτε φάτσα ο ταβερνιάρης υποτακτικός του 44χρονου ξεφτίλα. Πόσο ρόμπες είναι αυτοί οι τύποι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εμφανίζονται ανά δευτερόλεπτο με την αντίθετη άποψη και από πάνω να επιχειρηματολογούν ότι πάντοτε έχουν δίκιο!!!!

αυτουνου του μπακαλη ο γιος

δεν ηταν/ειναι στη φυλακη; αλλα κ τι ειναι η φυλακη πια, να μου πεις ε; εδω μπηκε μεχρις και η παρις χιλτον. της μοδος. μια χαρα. κ εις ανωτερα...

Δεν μας τα λες καλά κ Νίκο μας ....

Μα η Τσαρουχά είπε σήμερα στην τηλεόραση, ότι δεν υποβλήθηκε ΚΑΝΕΝΑ σχετικό αίτημα από τους ΑΝΕΛ ! Προς τί λοιπόν η περαιτέρω διευκρίνηση από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής ?

Alexis4ever

Ο κύριος Βούτσης είναι ο καλύτερος και εντιμότερος πρόεδρος της Βουλής ever!

τχ

Κι εσύ ο μεγαλύτερος γλείφτης και κρετίνος ever. Α πάενε ρε νούμερο.

Και βάλε!!!

Και ο καλύτερος, και ο εντιμότερος και πάνω από όλα ο πλέον υπερκομματικός!!! Χαχαχαχα PS Αν θυμάμαι καλά και ο πιό χοντρός!!

αχαχαχχαχαχαχχαχ!

κυκλοφορουν κ αλλοι σαν εσενανε εκει εξω;!

Γιώτα

Στείλε ερώτημα στον Καρανίκα, το ίδιο είναι.

Στην επιστημονική επιτροπή της βουλής η περίπτωση Καμένου...

... Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για την περίπτωση Καμένου χάχαχαχαχαααα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης