Τώρα στο γραφείο Βούτση ο Παπαχριστόπουλος

Τώρα στο γραφείο Βούτση ο Παπαχριστόπουλος

Κωμικοτραγικά στοιχεία στην υπόθεση νωρίτερα, καθώς είχε δηλώσει πως χάλασε το αυτοκίνητό του και γι' αυτό καθυστερούσε η παραίτηση

papaxristopoulos-kathreftaki-ena
Δεν έχει τέλος ο εξευτελισμός στη Βουλή. Μετά την ψηφοφορία για την «κυβέρνηση - κουρελού», τις αλλεπάλληλες μετεγγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, τις... γκαζόζες και τις συχνοουρίες, σήμερα μαθαίνουμε ότι τα αυτοκίνητα «μένουν» και γι' αυτό καθυστέρησε η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου...

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναμενόταν να καταθέσει σήμερα την προαναγγελθείσα από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών παραίτησή του, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι το μεσημέρι. Όταν τον αναζήτησαν οι δημοσιογράφοι το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κύριος Παπαχριστόπουλος είπε πως... έμεινε το αυτοκίνητό του και θα παραιτηθεί, αλλά λίγο αργότερα!

Τελικά λίγο μετά τις 12 έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. 

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχε προαναγγείλει ότι θα παραδώσει την έδρα του και τη θέση του θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ, που δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά ούτε και να παραμείνει φυσικά στους ΑΝΕΛ. Όπως προβλέπεται, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμια του αρχηγού, κάτι που όμως η κυβέρνηση επιχείρησε να αποτρέψει, μετά και τις απειλές του πρώην κυβερνητικού εταίρου πως σε τέτοια περίπτωση θα ξεκινήσει «πόλεμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προωθούσε η κυβέρνηση, ήταν η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να πέσει ο πήχης για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές από δέκα που είναι σήμερα σε πέντε βουλευτές. Έτσι, πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητοι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα μπορούν να συγκροτήσουν ΚΟ και να τοποθετούνται σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην αμφισβητείται η πλειοψηφία για την έγκριση των νομοσχεδίων και κατ επέκταση η δεδηλωμένη της κυβέρνησης. Αυτή η λύση θα έλυνε παράλληλα το πρόβλημα του Πάνου Καμμένου καθώς η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυόταν τυπικά για να ανασυγκροτηθεί αμέσως ως ΚΟ ανεξάρτητων βουλευτών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής όμως ο Πάνος Καμμένος μέσω Twitter φαίνεται ότι ξεκίνησε «προειδοποιητικές βολές», λέγοντας προς τον πρωθυπουργό πως «δεν απειλείται» και πως «εκτός από τους Ρουβίκωνες υπάρχουν και Έλληνες, Αλέξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης