LIVE

Κορωνοϊός

Οριακή πλειοψηφία κυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στον λαό

vouli_main01

Την Παρασκευή στις 14:30 η ψηφοφορία - Στην «κουρελού» των προθύμων και ο Σπύρος Λυκούδης με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και την Κατερίνα Παπακώστα, που προανήγγειλε ότι θα ψηφίσει «ναι» - Δείτε live τη συνεδρίαση -  Τι είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Σε συνθήκες ομίχλης θα κληθούν αύριο το μεσημέρι, στις 2.30 (αντί για σήμερα τα μεσάνυχτα, που προβλεπόταν αρχικά) οι έλληνες βουλευτές να κυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς μια σειρά επίσημων εγγράφων αλλά και παραδοχές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν έχει εκπληρώσει βασικά προαπαιτούμενα «αλλοιώνοντας» όρους της συμφωνίας.

Το μόνο που έχει ξεκαθαριστεί είναι πως η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραχωρήσει «μακεδονική γλώσσα», όνομα… διπλής χρήσης και εκχωρεί στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας όταν αναφέρονται στη χώρα τους, όπως αναφέρει το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

prespes1


Πάντως, από το πρωί της Τετάρτης που ξεκίνησε η συζήτηση των Πρεσπών εχουν τοποθετηθεί περίπου 80 βουλευτές από τους 206 που έχουν γραφεί στον σχετικό κατάλογο χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οκτώ υπουργοί, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που αναμένεται να μιλήσει στις 17:30, οι πολιτική αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης καθώς και οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Εάν λοιπόν δεν υπάρξει και τρίτη συνεδρίαση αύριο Παρασκευή τότε η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα. Αναφορικά δε με την ψηφοφορία, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την κύρωση της Συμφωνίας συνθέτοντας νέα πλειοψηφία «κουρελού» καθώς ήδη από το βήμα της Ολομέλειας έχουν πει καθαρό «ναι» οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ η Κατερίνα Παπακώστα έδωσε μισό «ναι» στην ομιλία της και άφησε το υπόλοιπο για το φινάλε.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό συμπέρασμα του κοινοβουλευτικού «διαλόγου» που έχει ήδη αναπτυχθεί, αποτελεί η παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου πως πως το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνικό κοινοβούλιο. Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα στην Ολομέλεια το επίσημο κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας όπου φαίνεται πως δεν έχουν προστεθεί οι αλλαγές για το νέο όνομα, την εξάλειψη των αλυτρωτισμών κ.α. αν και οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις αποτελούν ρητό όρο για την ψήφιση της Συμφωνίας από την χώρα μας.

Η τακτική της «δημιουργικής ασάφειας» που φαίνεται να ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου και στο μείζον εθνικό ζήτημα προκαλεί την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις και σκόπιμη απόκρυψη κρίσιμων δεδομένων προκειμένου οι βουλευτές να μην εντοπίσουν τις επιζήμιες υποχωρήσεις.

Δείτε live τη συνεδρίαση στην ΟλομέλειαΥπο αυτά τα δεδομενα βασική θέση με την οποία εισέρχεται στην τελική ευθεία η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει παραβιαστεί «από τα αποδυτήρια» εκ μέρους των Σκοπίων με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης καθώς όπως υποστηρίζει επιτράπηκε στην γειτονική χώρα να ολοκληρώσει τη Συνταγματικής της αναθεώρηση μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ.

«Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν μια ιστορική Συμφωνία χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς κυρώνουν» τονίζει ενημερωτικό σημείωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνεχίσει: «Όσα συμβαίνουν στη Βουλή, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, για ένα μείζον εθνικό θέμα είναι κατά κυριολεξία πρωτόγνωρα και επιβεβαιώνουν τις χειρότερες ανησυχίες μας. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση όχι μόνον παραχωρεί στο γειτονικό κράτος τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, αλλά έχει προβεί και σε άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις τις οποίες επιχειρεί να αποκρύψει από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Γιώργου Κατρούγκαλου που δικαίωσε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι χωρίς να προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ έβαλε προϋπόθεση την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και την ένταξη στο ΝΑΤΟ για να ισχύσουν οι συνταγματικές αλλαγές λέγοντας ότι «αυτό που προέβλεψαν ότι δεν θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αν εμείς δεν τηρήσουμε δεσμεύσεις είναι λογικό».

Σπύρος Λυκούδης: θα ψηφίσω

likoudis01

«Θα στηρίξω με την ψήφο μου την Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμανε ο Σπύρος Λυκούδης συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της νέας πλειοψηφίας «κουρελού» για την κύρωση του κρίσιμου νομοσχεδίου.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαμορφώσει σταθερό πολιτικό περιβάλλον γι' αυτό κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δρομολογήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές.

«Να μην μείνει στην ψήφο εμπιστοσύνης να καταλάβει ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι ασταθές. Να επιταχύνουμε την κατεύθυνση προς εκλογές» είπε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ υποστήριξε πως η πλειοψηφία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει την Συμφωνία «και να την εμπλέξει σε πολιτικές σκοπιμότητες πυροδοτώντας εθνικιστική έξαρση» και πως «η ΝΔ συμμετέχει στον αχρείαστο ανώφελο εθνικό διχασμό».

Παράλληλα ο κ. Λυκούδης είπε πως «η Συμφωνία έχει θετικό κεντρικό άξονα ως προς την ονομασία. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το διασφαλίζει αυτό η συμφωνία και συνιστά επιτυχία» και υποστήριξε πως οι μόνοι προβληματισμοί αφορούν «την ιστορική ανθεκτικότητα της συμφωνίας».

Μισό «ναι» από Κατερίνα Παπακώστα

papakosta01

Τη θετική της στάση και πιθανότατα την απόφασή της να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προδιέγραψε με την ομιλία της στη Βουλή η Κατερίνα Παπακώστα, ανεξάρτητη βουλευτής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χωρίς να το πει ευθέως, όλη η ομιλία της κυρίας Παπακώστα ήταν δομημένη στην άποψή της ότι είναι εθνική ανάγκη η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το επιχείρημα ότι εδώ και χρόνια, όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είχαν συμφωνήσει στην προώθηση μιας σύνθετης ονομασίας για το γειτονικό κράτος. Η Κατερίνα Παπακώστα πιθανότατα θα προστεθεί στη λίστα των «152» βουλευτών που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αν και δεν ανέφερε άμεσα ότι θα δώσει θετική ψήφο, τονίζοντας πως το κόμμα της «ΝΕΟ» συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει την τελική στάση του...

Η ανεξάρτητη βουλευτής χαρακτήρισε «φωτεινό διάλειμμα» τη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να στηρίξει τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που ηγειρε το κόμμα της ΧΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η στάση του δημιούργησε αισιοδοξία ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω χωρίς ακρότητες και χωρίς διχασμούς» είπε η Κατερίνα Παπακώστα.

Στη συνέχεια της ομιλίας της ανέφερε ότι οι βουλευτές θα αποφασίσουν πώς θα τοποθετηθούν με ελεύθερη συνείδηση.

Επικαλέστηκε απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από τον Φεβρουάριο του 2008 για να σημειώσει ότι «δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα του τόπου με κορώνες» και ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να μετακυλίουν τις ευθύνες τους στον λαό.

«Ο κ. Βενιζέλος κράτησε μια στάση θετική απέναντι στη Συμφωνία και συνεισέφερε στη βελτίωσή της» είπε στη συνέχεια η κυρία Παπακώστα και υποστήριξε ότι «είναι δεδομένη από το 2008 η συνεννόηση, η εθνική συναίνεση στα κόμματα πάνω στην απόφαση για σύνθετη ονομασία».

«Με συνείδηση και με ελεύθερη βούληση οι βουλευτές θα αποφασίσουμε» επανέλαβε η Κατερίνα Παπακώστα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η πρόερχόμενη από τη ΝΔ ανεξάρτητη σήμερα βουλευτής που επέλεξε τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε σε όσους χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό «γυρολόγοι» κι έκανε προσωπική επίθεση στον Μάκη Βορίδη, πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Τσίπρας δεν ήθελε συναίνεση αλλά χειροκροτητές και ουρές

venizelos01

Για εργαλειοποίηση του ζητήματος του «ονοματολογικού» της ΠΓΔΜ από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες μίλησε ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγώντας παράλληλα πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τρεις πληγές: «την ιθαγένεια, την γλώσσα και την διπλή – όχι σύνθετη - ονομασία».

«Το ζήτημα είναι ταυτοτικό. Το ήξερε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός γιατί σε αυτή την ταυτοτική ευαισθησία οικοδόμησε μια απλουστατευτική και δημαγωγική ρητορική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εργαλειοποίηση του κρίσιμου ζητήματος έγινε προκειμένου η κυβέρνηση να διχάσει την ΝΔ, να προκαλέσει κρίση στο ΚΙΝΑΛ, να εξαϋλώσει το Ποτάμι και να «στήσει μια νέα δήθεν κεντροαριστερά με την Παπακώστα».

«Δεν τον ενδιαφέρει η ταυτότητα της Μακεδονία αλλά η ψευδής ταυτότητα της νέας κεντροαριστεράς με ψευδείς ουρές» είπε χαρακτηριστικά.

Βενιζέλος για συμφωνία Πρεσπών: Ο Τσίπρας δεν ήθελε συναίνεση αλλά χειροκροτητές και ουρές

Αναφορικά με την Συμφωνία επισήμανε ότι η κυβέρνηση παραβίασε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση έναντι πάντων και εξήγησε «στο άρθρο 7 προβλέπεται διπλή και όχι σύνθετη ονομασία. Θα μπορούσε και όφειλε η ιθαγένεια – η εξωτερική όψη της ιθαγένειας –να είναι βορειομακεδονική».

«Η κυβέρνηση δεν ήθελε συναίνεση αλλά υποστηρικτές χειροκροτητές και ουρές» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Συμπεριφέρθηκε στον Καμμένο όπως οι πολιτικοί συνένοχοι. Η μεταχείριση Καμμένου είναι προειδοποιητική για τους νέους συνοδοιπόρους».

Επανερχόμενος στα ζητήματα της συμφωνίας ανέφερε πως «Αλλαξε ο συγχρονισμός ενεργειών με αποτέλεσμα να προηγείται η Αθήνα των Σκοπίων. Πήραν ιθαγένεια γλώσσα και το αφήγημα του άρθρου 7». Πάντως, εκτίμησε ότι η συμφωνία επιδέχεται βελτιώσεις από τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

Αναφορικά τέλος με τις επιθέσεις που δέχονται βουλευτές τις πλειοψηφίας είπε «Καταδικάζω απερίφραστα δηλώσεις απειλές και βόμβες μολότοφ. Δεν ξεχνώ όμως τις δικές σας απειλές και τις βάρβαρες δολοφονίες χαρακτήρων. Διχάζετε την κοινωνία εν ψυχρώ . Την κάνετε να νιώθει αποκομμένη από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εκτρέφετε τον εθνικολαϊκισμό άλλοτε ως σύμμαχοί του και άλλοτε ως εχθροί του».

Στην πλειοψηφία «Πρεσπών» και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

theoxaropoulos01

Στην νέα πλειοψηφία – κουρελού έθεσε εαυτόν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δηλώνοντας ότι θα στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ παράλληλα επιχείρησε να ταυτίσει την ΔΗΜΑΡ με την Σοσιαλιστική Διεθνή της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρές θέσεις προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος όπως κάνει η ΔΗΜΑΡ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς, όπως κάνει και η σοσιαλιστική διεθνής» είπε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής για να προσθέσει «Είναι σαφές ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά την επίλυση του «Μακεδονικού. Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει «ναι», ψηφίζω την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (219)

αλεξανδρος

πισω εχει η αχλαδα την ουρα,το γουδι το γουδοχερι κοπαναει και στον Μαδουρο τους παει, η στον Ζαεφ

δημοκρατησ

τωρα που πραγματικα επρεπε να κανει δημοψηφισμα ν αποφασισει ο λαος, ουτε κουβεντα. Την πατησε στο προηγουμενο δημοψηφισμα που ο λαος αποφασισε ΟΧΙ κι αυτος το μετετρεψε σε ΝΑΙ. Προσπαθω να καταλαβω αν εχει περασει πιο γελοιος πολιτικος στην ελλαδα απο το 1974 και μετα και δεν μπορω να βρω. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οτι και να γινει ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

STAVRILI

Γελοίος θα 'ταν καλά ... προδότης και επικίνδυνος ανθέλληνας είναι το σοβαρό

Βάστα Τσίπρα, βάστα Μερκελ

Η Αριστερά θα σας κάνει Ευρωπαίους γιατί είσαστε ακόμα Βαλκανιόβλαχοι. Με την Συνθήκη των Πρεσπών και τη Συνθήκη των Δωδεκανησίων που έρχεται θα κερδίσουμε την Ειρήνη.

Μα ποσο αστειος!

Βαστα! Βαστα! Ελα μπαμπάκο ! Ωπα - ωπα - ωπα!!! (Μουσικη υπόκρουση : ο Καραγκιοζης βορειομακεδονοσλάβος)

Ακατανομαστος

Ελα και εφτασε ο σορος στα σκοπια. Φωτο διπλα διπλα με τον ζαεφ. Τι ειχε πει ο σορος καποτε? Οτι ελεγχει την αμερικη και πλεον την ευρωπη. Στα σκαρια ειναι ομως ο ελεγχος της Ελλαδας εξ ολοκληρου. Δε μας ειπε ομως τον σκοπο τοτε, δυστυχως τα 50Μ στο Ελλαντα αποδειχτηκαν αληθινα οπως και τα 20Μ στα σκοπια, καθως και τα μεγαλα μπαλωματα απατων τρυπων σε εφοριακα χρεη κλπ τωρινων βουλευτων. Πουλησαν την ψυχη τους για μερικους μηνες ακομα πολιτικης ζωης, ενω αν ειχανε παραιτηθει ΤΩΡΑ για να μη πω ΧΤΕΣ, ΙΣΩΣ και να σωζανε την βουκευτικη τους καριερα στις μετεπειτα εκλογες. Τωρα ας φανε κοπρια καλοχωνεμενη απο δω και περα ολοι μαζι παρεα. Τα λογια του κατρουγκαλλυτο 14/15 μιλουσαν για 2/3 της βουλης για πολυ σοβαρα εθνικα θεματα σε ψηφοφορια και για αποφαση του λαου με δημοψηφισμα (που τελικα αποδειχτηκε οτι ΔΕΝ βολευει τον τσιτσυριζα και φυσικα ο τζιμπλας (που ολος τυχαιως ολοκληρη τη βδομαδα δε πατησε ποδι στη βουλη γιατι μαλλον δε τον συμφερει). Αλλα μαλλον εδω αυτο δεν το εχουν για πολυ σοβαρο θεμα. Με γεια σας ρε αριστερα υπανθρωπα δειγματα κατωτερου νοημοσυνης που στηριζεται αυτο το σκουπιδαριο που κανει διακοπουλεε πισω απ την πλατη σας ενω εσεις και ολοι εμεις τον ταιζουμε με τον ιδρωτα μας.

Ο τρελός πόντιος

Καλά την μαφία του Σύριζα την ξέραμε. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας τι κάνει?

τρελός Μακεδόνας

ο κουλης τρολαρει τον λαο με τα μεσα μαζικης ενημερωσης και με τα μεσα κοινονικης δικτυωσης στελνωντας τα ορκ στο συνταγμα να διαμαρτυρυθουν για το ονομα, την στιγμη που αν βγει κυβερνηση θα δωσει το ονομα μακεδονια χωρις το βορεια. Και ολα αυτα γιατι ? μα ειναι απλο ! για να παρει την καρεκλα το βουτηροπαιδο που δεν εχει κανει αλλη δουλεια εκτος απο το τρολαρισμα του λαου.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ολα τα κομματα που καταψηφιζουν τη συμφωνία των Πρεσπών θα πρεπει να δεσμευθουν να κανουν δημοψηφισμα μολις αλλαξει η κυβερνηση και θα πρεπει να το πουνε παντου ωστε να γνωριζει τοσο ο Ζαεφ οσο και ολος ο πλανητης οτι η αποψη του Ελληνικου λαού θα ακουστει και οτι η συμφωνια αυτη δεν εγκριθηκε με την θεληση του λαου και δεν θα εφαρμοστει ποτε γιατι στερειται νομιμοποιησης. Οσο ο Μαδουρο εκπροσωπει το λαό της Βενεζουέλας αλλο τοσο εκπροσωπει και η πλειοψηφια-κουρελού τους Ελληνες. Γι αυτο και φοβηθηκε να κανει δημοψηφισμα. Γιατι γνωριζε οτι θα το χασει.

Θεσσαλονίκη

Στην Σκύδρα μαθητές έχουν αποκλείσει το δημαρχείο, Σταυρούπολη επίσης ξαφνικές καταλήψεις σχολείων, μαθητές έκαναν εικαστικής παρέμβαση στα γραφεία του Σύριζα στο Αιγίνιο Πιερίας και απομακρύνθηκαν τα τζάμια, Λάρισα όλα τα παιδιά στον δρόμο, Βέροια Καβάλα Δράμα Κιλκίς και πολλές περιοχές εν αναμονή της απόφασης. Εάν είναι ναι φοβάμαι πως θα ζήσουμε μέρες εθνικής εξέγερσης. Ας το σκεφτούν ξανά, ο λαός λέει ΌΧΙ. Αυτή η αλαζονεία και το γράφουμε τον λαό και κάνουμε ότι γουστάρουμε ερήμην του εγκυμονεί κινδύνους γενικότερα

Τι ζητάνε;

Τι ζητάνε; Θέλουν να αποτρέψουν τη μετονομασία της πΓΔΜ; Ζητάνε να παραμείνει το σκέτο Μακεδονία ως συνταγματικό όνομα της πΓΔΜ;

carnation

τι μας λες ? σοβαρα ε υ.γ. ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΟΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΡΝΕΪΤΙΟΝ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ !

αυτός είναι καφές

Προσοχή μεγάλη όποιος διαδηλώνει τον λένε φασιστα μετά οι αριστεροί φασιστες που σηκώνουν την αριστερή γροθια

kyriakos

Γράφω σε όλους μας, είτε είστε από την Θράκη ή την Κρήτη και την Κύπρο. Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει ΜΟΝΟ αν η Μακεδονία είναι η κορώνα της. Ειδάλλως θα τελειώσει. Εσύ Θεσσαλε θα πάψεις να αισθάνεσαι ασφαλής, εσύ Ρουμελιωτη θα έχεις περιορισμένο ζωτικό χώρο. Εσύ Πελοποννήσιε θα απομονωθεις. Εσύ Επτανησιε θα γίνεις ασήμαντος στόχος. Εσύ Έλληνα του Αιγαίου θα τελειώσεις γιατί από την μια έχεις τον Τούρκο κι από την άλλη ΔΕΝ θα έχεις ζωτικό χώρο και υποστήριξη. Εκεί θα τελειώσει και η Κύπρος. Εσύ Κρητικέ, θα κινδυνεψεις να γίνεις το παγκόσμιο μπουρδελο διότι όλοι θα θέλουν ένα κομμάτι από την Κρήτη. Η Μακεδονία είναι η κορώνα της Ελλάδας. Να σώσουμε την ψυχή μας, την τιμή των προγόνων μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι επιπτώσεις της χρόνιας έκθεσης στη δημαγωγία και λαϊκισμό

Όλα αυτά θα συμβούν επειδή η πΓΔΜ θα μετονομαστεί (στο Σύνταγμα και στα διαβατήριά της) από το σκέτο Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία; Φαίνεται ότι η πολυετής έκθεσή μας (από το 1981 κυρίως) στην αριστερή σαχλαμάρα και δημαγωγία έχει μολύνει τόσο πολύ τον τρόπο σκέψης μας, που τώρα περάσαμε κατ' ευθείαν στην ακροδεξιά σαχλαμάρα και λέγοντας τα πιο αντιφατικά και παρανοϊκά πράγματα, αδυνατώντας να ισορροπήσουμε κάπου ενδιάμεσα στη λογική (και χωρίς δημαγωγία) όπως τόσο επιτυχώς κάνουν οι άλλες σύγχρονες φιλελεύθερες χώρες. Φαίνεται να διακατεχόμαστε από πλήρη απώλεια της κρίσης και ορθού λόγου.

Τα αβάσιμα επιχειρήματα που αναμασούν τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παραμύθι 10ο:

«ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ». Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος ρωσικής διείσδυσης στα Σκόπια. Δηλαδή, τι είδους διείσδυση φοβούνται; Θα κατέβουν μήπως οι ρωσικές τεθωρακισμένες μεραρχίες στα νότια Βαλκάνια για να δημιουργήσουν επιθετικό προγεφύρωμα; Τα Σκόπια είναι ένα περίκλειστο κράτος, χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα, που είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΕΝΟ από χώρες απολύτως ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ. Αν δεν το θέλουν οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι δεν μπορούν να μεταφέρουν ούτε αερομεταφερόμενο άγημα στα Σκόπια διότι θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν είτε από χώρα του ΝΑΤΟ είτε από το Κόσοβο το οποίο ελέγχεται από το ΝΑΤΟ. Το επιχείρημα ότι πρέπει τάχα να βάλουμε το συντομότερο δυνατό τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ για να μην διαλυθούν από... δύο άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, την Αλβανία και τη Βουλγαρία είναι από γελοίο έως εξωφρενικό! Οι πάντες γνωρίζουν ότι η Αλβανία και η Βουλγαρία ούτε καν διανοούνται να πράξουν το παραμικρό χωρίς να έχουν την έγκριση της Αμερικής. Τα Σκόπια θα διαλυθούν ΜΟΝΟ αν το θέλουν οι Αμερικανοί και σε ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση διότι τόσο η Αλβανία όσο και η Βουλγαρία είναι απλώς πιόνια της Αμερικής και εκτελούν δικές της εντολές. Άρα μας ρίχνουν χοντρό δούλεμα όσοι μας λένε να εκχωρήσουμε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς προς χάριν δήθεν της σταθερότητας και της ασφάλειας στα δυτικά Βαλκάνια. (Απόσπασμα από σχόλιο του Stirlitz).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης