Ο Καμμένος καταγγέλει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από το Ποτάμι: Αντικαθιστούν Ψαριανό με Μαυρωτά...

Ο Καμμένος καταγγέλει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από το Ποτάμι: Αντικαθιστούν Ψαριανό με Μαυρωτά...

...για να περάσει η συμφωνία - Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καλεί Αμυρά και Ψαριανό να φύγουν από την ΚΟ του Ποταμιού ώστε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να μην εκπροσωπείται στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και συνακόλουθα να μην εγκριθεί από την επιτροπή η Συμφωνία των Πρεσπών

kammenos_252863_129814_type13262
Στις εξελίξεις στο Ποτάμι αναφέρεται μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

«Τώρα αντικαθιστά το Ποτάμι τον Ψαριανό με Μαυρωτά στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να περάσει η συμφωνία. Μόνη λύση να μπλοκαριστεί, Αμυράς και Ψαριανός να φύγουν από ΚΟ ποταμιού για να μην εκπροσωπείται. ΩΡΑ 0» αναφέρει στην ανάρτησή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόπειρα κοινοβουλευτικού «πραξικοπήματος» από την πλευρά της κυβέρνησης έχει καταγγελθεί από πολλές πτέρυγες  της αντιπολίτευσης τις προηγούμενες ημέρες.. Μετά τις 151 ψήφους που έλαβε η κυβέρνηση στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης και τη «συμπίεση» τριών κομμάτων,  είναι επιβεβλημένη η ανασύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, για να αποτυπωθούν οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων.

Κλείσιμο
Κατ' επέκταση, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνει η νέα κατανομή βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, που θα κληθεί να επεξεργαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό της Βουλής, η κυβέρνηση δεν θα έχει «κλειδωμένη» την πλειοψηφία. Και αυτό, καθώς στα 56 μέλη που έχει θα έχει η επίμαχη επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει 27 βουλευτές, που θα γίνουν 28 με την συμμετοχή του κ. Σπύρου Δανέλλη.

Υπο αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, παραβιάζοντας όμως την αναλογικότητα που προβλέπει ο Κανονισμός ή να αυξήσει τα μέλη της ΚΟ, με προσαρτήσεις ανεξάρτητων.

Ήδη, χθες, ο Γρηγόρης Ψαριανός κατήγγειλε μέσω Twitter ότι επιχειρείται να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, με τον Γιώργο Μαυρωτά να αντικαθιστά τον Γρηγόρη Ψαριανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης