Καμμένος: Ο πρωθυπουργός μου είχε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές

kammenos_1

Ο πρωθυπουργός λανθασμένα έφερε προς συζήτηση, αν συμφωνούμε ή όχι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - «Κάντε δημοψήφισμα για τη Συμφωνία», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα

Με μεγάλη ένταση και αναφορά στις δύο φορές που άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξελίχθηκε η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου σηζητείται η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ξανά ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης, διότι «λανθασμένα», όπως είπε, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την ψήφο εμπιστοσύνης με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να θέσει στη διάθεση του ελληνικού λαού, δηλαδή να διεξάγει δημοψήφισμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών,. η οποία «δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που συμφώνησε ο Κοτζιάς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Καμμένος ομιλία στην ολομέλεια

Πιο αναλυτικά: 

«Θυμάμαι από τις πρώτες ομιλίες μου, το 1993, όταν είχε προκύψει η συνθήκη του Σένγκεν. Διαφωνούσα μαζί με άλλους συντρόφους μου, πολλοί εκ των οποίων είναι εδώ. Πριν από 4 χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει να κάνει με την έξοδο από τα μνημόνια, ούτε με το οικονομικό πρόγραμμα. Έχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο ο πρωθυπουργός λανθασμένα έφερε προς συζήτηση, αν συμφωνούμε ή όχι με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή τη συμφωνία, με την οποία διαφώνησα, διαφωνώ και θα διαφωνώ. Την ίδια θέση είχα και την περίοδο του Σημίτη, όταν έγινε το πρώτο μεγάλο έγκλημα. Η παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Ενδιάμεση συμφωνία στην οποία στήριξαν τότε οι δήθεν ευρωπαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις της ΝΔ. Διαφώνησα και το 2007, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή, στις προγραμματικές της δηλώσεις, έθεσε ως στόχο την ονομασία με προσδιοπρισμό Erga Οmnes. Τότε διαφώνησα και είναι καταγεγραμμένα αυτά.

Οι ΑΝΕΛ, συμφώνησαν ότι το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει ποτέ με ονομασία που να έχει αναφορά στον όρο Μακεδονία. Αυτή είναι η πάγια θέση μας και ποτέ δεν άλλαξε. Είμαστε σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο. Στη Βουλή μέσα δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις. Εκείνοι που συμφωνούν και εκείνοι που δεν συμφωνούν. Συγκρουόμαστε τρεις απόψεις. Εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνεί όπως έχει διαμορφωθεί, με την άποψη της αντιπολίτευσης και με τη θέση που εκφράζουμε εμείς και προσφάτως ο κ. Λεβέντης.

Στη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης και στη συμφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με εμένα, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα ψηφίσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με συμφωνία με τον όρο Μακεδονία. Τον Ιούνιο μας είπαν ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Τον Νοέμβριο άλλαξε και μας είπαν ότι η συμφωνία θα έρθει τον Μάρτιο. Δύο φορές ο κυβερνητικός εταίρος μου άλλαξε.

Θέλω να καταθέσω δύο έγγραφα: ΝΔ, 8/5/2017: Ο κ. Κουμουτσάκος και οι 17 βουλευτές της ΝΔ, αναγνωρίζουν σλαβομακεδονική ονομασία.

Δεύτερο έγγραφο. Ο κ. Κοτζιάς έστειλε επιστολή σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να εκφράσουμε τις θέσεις μας για την ονομασία των Σκοπίων. Του απάντησα ότι οι ΑΝΕΛ υιοθετούν την απόφαση των αρχηγών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 1992. Οτιδήποτε άλλο, προϋποθέτει τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών κομμάτων.

Αν αποχωρούσαμε τον Ιούνιο από την κυβέρνηση, τι θα γινόταν; Θα έπεφτε η κυβέρνηση και θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί όνομα με Erga Omnes, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία. Τι άλλο θα είχε συμβεί; Δεν θα είχε βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια. Γι' αυτό δεν αποχωρήσαμε τον Ιούνιο του 2018 από την κυβέρνηση.

Θα κάνουμε την ύστατη προσπάθεια. Σε αυτήν την προσπάθεια, δεν υπάρχουν δανεικοί βουλευτές, όπως ειπώθηκε. Αυτό που ζητώ από τον κυβερνητικό μου εταίρο, είναι σε μία έντιμη συμφωνία, οι κ.κ. Κουίκ, Κουντουρά, Χρυσωβελώνη, να μην παραμείνουν υπουργοί. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μην περάσει η συμφωνία. Σε κάποιους από εσάς, ισχύει η παροιμία στα χωριά: Ο άντρας αν γεύεται τη γλύκα του κεράτου..., μέλι και γάλα γίνεται για την κυρά του. Ε, αυτό δεν ισχύει για εμάς.

Η Νέα Δημοκρατία εκεί κατάντησε. Παραδίδουν τον όρο Μακεδονία και κάνουν τους Μακεδονομάχους.

Θέλω να ξεκαθαρίσω τη βαθιά μας διαφωνία. Η συμφωνία έχει περάσει από τα βαθιά συνταγματικά ανομήματα, όπως η έγκριση χωρίς την υπογραφή του προέδρου. Η συμφωνία που θέλετε να φέρετε εδώ, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που υπέγραψε ο Κοτζιάς. Θα πρέπει να δούμε γιατί επελέγη η περιοχή των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πάει σε έγκριση της Συμφωνίας μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ένα αντεθνικό, αντιπροοδευτικό και αντισδημοκρατικό κείμενο. Το 80% του ελληνικού λαού και η ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το απορρίπτουν. Για όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε. Σας καλώ κ. Τσίπρα, να φέρεται σε δημοψήφισμα τη Συμφωνία. Φίλε Αλέξη, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση που είχαμε τον Αύγουστο, μετά τη συμφωνία που κάναμε με τους εταίρους, που ήταν αντίθετη με τη λαϊκή εντολή που είχαμε, όταν μου είπες ότι θα πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αυτό το δημοκρατικό αίσθημα επικαλούμαι».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Σούπα

Μου πες, Καμμένε, όταν έπρεπε δεν τον έριξες, τώρα τέλος.

Κύριε Καμμένε

Σε σιχαίνομαι. Είστε ο ορισμός της αιτίας για την οποία η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο.

ΧΚ

Πιο αλήτης πεθαίνεις....

Ακριβώς!

Δεκάρα δεν δίνει για την Μακεδονια μας! Αφού τολμαει και μας λέει ξεδιάντροπα ότι ο Τσίπρας του υποσχεθηκε πως η συμφωνία θα ερχόταν αργότερα στη Βουλή! Αυτό τον καίει! Που δεν κάθησε ο κωλος του λίγους μήνες ακόμα στην υπουργική καρέκλα! Το μοσχάρι!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ STAR ΥΜΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟ...

κι εσύ τον εμπιστεύθηκες

ή είσαι ηλίθιος ή ψεύτης, διάλεξε!

Αλαβάνος Βαρουφάκης Κωνλου Λαφαζάνης Καμμένος

ο κατά συρροή εγκληματίας δημοκρατικών διαδικασιλων τσιπρόκιο ξαναχτυπά.

POLITHS

ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΜΕΝΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ! EIXEΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΤΟΥ ''ΙΟΥΔΑ'΄' ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !! ''ΦΑΤΗ'' ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΣ !

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

Από γελοίος μέχρι σχιζοφρενής. Το ότι ήταν συγκυβερνήτης είναι απλά σημείο πολιτικής παρακμής..

Χεχεχε

Δεν ξαναέγινε τέτοιος αλήτης.

Ιωάννης

Ο ορισμός του πολιτικού αλήτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι και να κάνει τώρα πια θα έχει και την " στάμπα" του προδότη, ότι και να λέει την " συνθηκολόγηση" των πρεσπών την υπέγραψε και ήταν αυτός που στήριξε με κάθε τρόπο τον ακραιφνή σταλινικό για να υπογράψει. Άθλιε τύπε ότι και να λες η προδοσία σου έχει περάσει στην ιστορία.......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ioannis

Ποιοι θα  στελεχώσουν τις  υπόλοιπες θέσεις  - Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας για την ανεξαρτησία της Επιτροπής - Κυβερνητικές πηγές: Τα βιογραφικά διαψεύδουν όσους έσπευσαν να αποδώσουν προθέσεις χειραγώγησης

45
mitsotakis243

Περαιτέρω μείωση του συντελεστή στο 20% από τα εισοδήματα του 2020 - Τη ρύθμιση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα  - Προσκλητήριο για επενδύσεις σήμερα στο Παρίσι - Το απόγευμα το τετ α τετ με τον Μακρόν

72
4854510

Όπλο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού και η απόφαση του ΚΑΣ που ανοίγει το δρόμο για να ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση - Ανάπτυξη και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν

13
mendwni

Η Λίνα Μενδώνη έκανε εθιμοτυπική επίσκεψη στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ με τη νέα σύνθεση - «Χωρίς τον επιστημονικό λόγο και την επιστήμη, η πολιτική αντιμετωπίζει δυσκολίες»

kinal

Το Κίνημα Αλλαγής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ενόψει του αυριανού ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι – Στο στόχαστρό του η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

5