Αλβανία: Ντοκουμέντο για το κρατικό πλιάτσικο σε βάρος Ελλήνων ομογενών στη Χιμάρα

Alvania-xartes01-mesa

Δείτε τους χάρτες που αποδεικνύουν ότι τα Τίρανα αναγνωρίζουν πως οι περιουσίες που κρατικοποιούν αναγκαστικά ανήκουν σε ιδιώτες - Πρόκειται για προνομιακές παραθαλάσσιες εκτάσεις 13.000 στρεμμάτων με εκτιμώμενη αξία €650 εκατ. τις οποίες το αλβανικό κράτος δημεύει

Ντοκουμέντα που καταρρίπτουν την επιχειρηματολογία της αλβανικής κυβέρνησης για τις περιουσίες των Ελλήνων ομογενών στη Χιμάρα δημοσιεύει το protothema.gr. Με βάση απόφαση που έλαβε στις 4 Δεκεμβρίου το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας, εκτάσεις τεράστιας αξίας στο παραλιακό μέτωπο της Χιμάρας που θεωρούνται κρατική ιδιοκτησία περνούν στο υπουργείο Τουρισμού της γειτονικής χώρας με σκοπό να αποδοθούν σε επενδυτές για κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων.

«Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία» υποστήριξε με κάθε επισημότητα πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι. Η πραγματικότητα ωστόσο αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις αυτές του επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας είναι απλώς αναληθείς.

Τα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr αποδεικνύουν ότι η αλβανική κυβέρνηση κρατικοποιεί περιουσίες που ανήκουν σε ομογενείς κατοίκους της Χιμάρας. Τα ντοκουμέντα προέρχονται από το δήμο Χιμάρας και δείχνουν ότι το αλβανικό κράτος είχε αναγνωρίσει ότι συγκεκριμένα κτήματα που σήμερα αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση Έντι Ράμα σαν κρατικές γαίες είναι στην πραγματικότητα ιδιωτικές περιουσίες.

Στα έγγραφα αποτυπώνονται παραθαλάσσιες εκτάσεις στο δήμο Χιμάρας. Εντός του τμήματος που είναι γραμμοσκιασμένο με κόκκινο χρώμα αποτυπώνονται τεμάχια που είναι αριθμημένα και αφορούν οικόπεδα τα οποία ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς. Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως η γη που σήμερα το αλβανικό κράτος αντιμετωπίζει σαν κρατική έχει ήδη αναγωριστεί ως ιδιωτική! Δίπλα στον αριθμό κάθε τεμαχίου πχ 68/400, 68/411 υπάρχει το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη (σσ για ευνόητους λόγους έχει διαγραφεί η ταυτότητα των φυσικών προσώπων από τα τοπογραφικά που δημοσιεύουμε) οπότε προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το αλβανικό κράτος αναγνωρίζει τις ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όπως φαίνεται στα έγγραφα τα οποία τηρούνται στο δήμο Χιμάρας και δημοσιεύονται σήμερα από το protothema.gr.

Στο ερώτημα γιατί η αλβανική κυβέρνηση επιδίδεται σε τόσο εξόφθαλμο τρόπο σε κρατικοποίηση, δήμευση ή «πλιάτσικο» των περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς της Χιμάρας, η απάντηση είναι απλή: Με την απόφαση της κυβέρνησης Ράμα στις 4 Δεκεμβρίου, απόφαση που δεν εγκρίθηκε καν από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, κρατικοποιείται μια παραθαλάσσια περιοχή συνολικής έκτασης 13.000 στρεμμάτων.

13.000 στρέμματα αξίας €650.000.000 περνούν στο αλβανικό κράτος με το έτσι θέλω!

Με μία ενδεικτική τιμή πώλησης του τετραγωνικού μέτρου στα 50 ευρώ, προκύπτει ότι για την απόκτηση της συνολικής περιοχής που θυμίζει το τοπίο των Ιόνιων νήσων θα έπρεπε να δαπανηθούν περίπου 650.000.000 ευρώ! Αντί για οποιοδήποτε τίμημα τα αλβανικό κράτος εθνικοποιεί με το έτσι θέλω τις ιδιωτικές περιουσίες των ομογενών της Χιμάρας και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα του σχεδίου της καταπάτησης εκτάσεων-φιλέτων με την απόδοσή τους σε κατασκευαστές οι οποίοι βαφτίζονται «στρατηγικοί επενδυτές» και θα χτίσουν ξενοδοχειακές μονάδες με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ευρώ για την αγορά της γης. 


xart01
Χιμάρα, περιοχή Χανδακάς, δίπλα στην παραλία Λιβάδι


xart02
Χιμάρα, Αργιλέος


xart03
Απέλιστρα, Χιμάρα
xart04
Γωνία, Δρυμάδες. Το κόκκινο γραμμοσκιασμένο τμήμα κρατκοποιείται με το έτσι θέλω με βάση την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας

xart05
Περίβολος, Δρυμάδες. Μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς


xart06
Μέσα στο κόκκινο γραμμοσκιασμένο τμήμα φαίνεται ότι η υποτιθέμενη κρατική έκταση είναι χωρισμένη σε ιδιωτικά κτήματα. Κι ενώ από τα επίσημα τοπογραφικά του δήμου Χιμάρας φαίνεται η αναγνώριση των ιδιωτικών περιουσιών, το υπουργικό συμβούλιο του Έντι Ράμα προσπαθεί να διαγράψει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας εθνικοποιώντας τα «φιλέτα» που ανήκουν σε ομογενείς


xart07
Λιβάδι, Χιμάρα

xart08

nap01


map001

Το Δημοτικό συμβούλιο Χιμάρας τάχθηκε ομοφώνως κατά της απόφασης Ράμα

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας (21 – 0), τάχθηκε στη σημερινή του συνεδρίαση κατά της απόφασης 708/2018 του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, σύμφωνα με την οποία  13.000 στρέμματα ιδιοκτησίας ομογενών ή της ορθόδοξης Εκκλησίας, περνούν στο υπουργείο Τουρισμού προς «αξιοποίηση».

Είναι από τις λίγες φορές που το Δημοτικό Συμβούλιο της Χιμάρας αντιδρά στις αλβανικές μεθοδεύσεις, που μοναδικό στόχο έχουν την υφαρπαγή  της περιουσίας των ομογενών στην παραθαλάσσια περιοχή, που θεωρείται «φιλέτο».

«Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε πολλές στιγμές συνολικής συστράτευσης για τις οποίες μπορούμε να υπερηφανευθούμε ως Χιμαραίοι. Η σημερινή είναι μια τέτοια ιστορική ημέρα. Ως “ΟΜΟΝΟΙΑ”, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο που συντάχθηκε με την πρότασή μας και τονίζουμε πως κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα που θα σταματήσει μόνο με την δικαίωση» αναφέρει σε ανακοίνωση η τοπική οργάνωση του πολιτικού φορέα, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

θεσπρωτος

Ας κοιταξουμε τα χαλια μας , το δικο μας πλιατσικο , που εχουμε υποστει απο τις Ελληνικες (? ) κυβερνησεις και ας αφησουμε την Αλβανια .

Σάκης

Θεσπρωτός ή μήπως Αλβανός ?

Ουδετερος

Τα ιδια σχεδον με της κρατοποιησης που εγιναν στη θρακη. Οι μειονοτητες παντα πληρωνουν της βλακειες των πολιτικων.

KolokoDrones

Ας κοιτάξει τα του οίκου της η Ελλαδα ...με την Σαρια που επιτρεπει η Ελληνικη Δικαιοσυνη ....και εφαγε Ευρωπαικη ΦΑΠΑ.... Η Αλβανια δεν ειναι ελληνικο χωραφι...και οι τσιφλικαδες ραγιαδες ΔΕΝ θα στερισουν την τουριστικη αναπτυξη ενος ολοκληρου εθνος με το ετσι θελω.... Ααα...ρεεε Μογγολοι ....πατε και τσακιστε τους ραγιαδες...για να ξεβρομίσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ...απο τα αιωνια παρασιτα...

Τις

Δεν σε καταλαβαίνω: πολλοί Αλβανοί έκαναν περιουσίες στην Ελλάδα και ζουν μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Ελλάδα τι σου φταίει; Το πρόβλημα της Αλβανίας είναι η Ελλάδα; Φίλε, δεν κυβερνά η Ελλάδα την Αλβανία. Αλβανοί πολιτικοί την κυβερνούν μέσα στη διαφθορά και τα εμπόρια ναρκωτικών, έχει βουήξει ο κόσμος όλος! Δεν το ξέρεις αυτό; Οι άνθρωποι φεύγουν από την Αλβανία να γλυτώσουν από τη φτώχεια και τη διαφθορά. Δεν τα βλέπεις αυτά; Δεν διαβάζεις τίποτα;

φωτης πραμαντα

αντε χασου ρε ερπετο που θες και σχολιο ,κοιτα εκει να μην πεθανεις απο την ασιτια ,περνα λιγο καιρο με το μερισμα και μετα τραβα για υπνο ,πεσε καλυτερα σε χειμερια ναρκη .,ζωντοβολο σκωληξ.

Δεμ υπαρχει Ελλαδα ή Ελληνες

Έχει πεθάνει η Ελλάδα, απλά μένει να μοιραστούν τα κομμάτια της στις γειτονικές χώρες. Ότι θέλει κάνει ο καθένας στον ελληνα, είναι ανύπαρκτος

θεσπρωτος

Στις περιοχες που βλεπουμε και διαβαζουμε , κατοικουν ΜΟΝΟ β. ηπειρωτες , οι ΚΑΙ Αλβανοι ?????? . ( για να εχουμε μια ολοκληρωμενη ........εικονα ) Αφηνουν τα χωραφια ανεκμεταλευτα (χερσα ) και αντιστεκονται στην τουριστικη αναπτυξη , που θα βελτιωσει την οικονομια της χωρας στην οποια ζουν και κατα συνεπεια τη ζωη τους . β.ηπειρωτες ΚΑΙ αλβανοι .Οταν τα ντοκουμεντα .....αναφερονται μονο στη μια πλευρα , δεν ειναι ντοκουμεντα .....καπως αλλιως τα λενε .

Ελληνας εξωτερικού

Μετά την λεγόμενη πρρεστρόικα ήρθε η ιδιωτικοποίηση σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες . Υπάλληλοι λαδώθηκαν και πάσαραν σε "υμετέρους" κάθε λογής φιλέτα. Τίποτα το απίθανο το ίδιο να συνέβει και στην Αλβανία. Ποιος μας λέει ότι οι "πλούσιοι" τότε ελληνες δεν πήραν μέσω ομογενών αχυρανθρώπων τους αλβανικούς αιγιαλούς και παραλίες λαδώνοντας;Οπότε, αυτό που τολμάει ο Ράμα είναι κάτι που δεν τολμάνε να κάνουν οι ηγέτες των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, παρά την διακαή επιθυμία των πολιτών τους.

φωτης πραμαντα

δεν απορω καθολου με το σκεπτικο σου γιατι ουτε κουκουτσι νιονιο...ρε μπαγλαμα εδω οι ανθρωποι της μειονοτητας προσπαθουν να επιβιωσουν απο το καθεστως ραμα και των προηγουμενων και θα πανε να κανουν επενδυση να την χασουν σε μια νυχτα ? ποσο βλαξ εισαι και δεν σου κοβει το ρημαδι ? εσυ που εισαι ιδιος με δαυτους πηγαινε να κανεις επενδυση στο χωριο σου ..δεν θα εχεις φοβο αφου εισαι αλβανοτσαμης .μηπως εχεις ακουστα για χαμενες πατριδες (αφορα Ελληνες οχι εσενα). τα ιδια να παθουν κι αυτοι να τους τα δωσουν ετοιμα στους αλμπανους??

Ελληνας εξωτερικού

Απότι ξέρω εκεί στα Πράμαντα τα μιλάτε καλά τα ρουμανοβλάχικα, έτσι Φωτάκο;

θεσπρωτος

Ειναι απο αυτους ...τους Ελληνες , που εβριζαν τους τουρκους και οταν εμπαιναν στο χορο , χορευαν το ΤΣΙΑΜΙΚΟ τραγουδι ΣΕΛΙΜΠΕΗ ...μην τον παρεξηγεις .

θεσπρωτος

Σου αρεσει να ταυτιζεις τον εαυτο σου με τους αρχαιους .....Ελληνες , ενω εσυ ουδεμια σχεση εχεις μαυτους , ουτε στην παιδεια , ουτε και στην καταγωγη ...καλο ειναι να σου θυμιζει καποιος , την καταγωγη σου , ορθοδοξο-βαλκανιο-τουρκο-γυφτο-εβραιο- Ελληνα καθαρε ....!!!! φωτη απο τα πραμαντα !!!! ( ιστορικα παντα ...)

φωτης πραμαντα

εσυ κανε ενα τεστ να μαθεις απο που κραταει η σκουφια σου ,γιατι μπορει να ξερεις τη μανα σου ,αλλα δεν γνωριζεις τιποτα παρακατω ..καλο ειναι να μαθεις τις αλβανοτσαμικες ριζες σου ..

RimiAL

Δεν καταλαβαίνω γιατί τρελένεστε τόσο πολύ , και ξεστομίζετε ότι κουταμάρα υπάρχει στο λεξιλόγιο σε βάρος Αλβανών και Αλβανίας ! Πρώτων κοιτάξτε τα δικα σας χωράφια που είναι θέμα χρόνου να τα χάσετε από τους Τούρκους ! Τα ακίνητα που κυνδηνευουν με νόμο ψηφισμένο στη βουλη να παραχωρηθούν για αξιοποίηση σε επενδυτές δεν είναι μόνο των ομογενών αλά και Αλβανών πολιτών και δεν είναι τυχαίο η ομόφωνη καταψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της Χειμάρρας στο οποίο πρόεδρος είναι ο Γιώργος Γορος στον ποιον έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα για 3 χρόνια ! Έλληνες κοιτάξτε τα του οίκου σας , τα δικα μας πρόβλημα τα λύνουμε μόνοι μας .

@RimiAL

1) Συμφωνώ μαζί σου, να κοιτάξουμε ο κάθε λαός μόνο τα του οίκου του, οπότε δεν σηκώνεστε εσείς οι Αλβανοί να φύγετε από την Ελλάδα και να πάτε στον οίκο σας; 2) Η Ελλάδα αν κοίταγε λίγο τους Ελληνες στην Βόρεια Ήπειρο, τα του οίκου της θα κοίταγε, αλλά έχουμε πολιτικούς νάνους 3) πριν χαρείς για τους φίλους σου τους Τούρκους, που θα πάρουν τα ελληνικά χωράφια, πρόσεξε μην χάσετε πρώτα εσείς τα δικά σας από τους Σέρβους.

ο

Σήκω φύγε απ τη χώρα μου.

Καραβισιος

Η Ελλαδα εχασε τρομερη ευκαιρια να προστατευσει εμπρακτα την μειονοτητα στην Αλβανια οταν κατευρεσε με τις χρηματικες πυραμιδες και η ασφαλεια των ομογενων τεθηκε σε μεγαλο κινδυνο. Το τοτε Πασοκ ειχε "αλλες' προτερεοτητες και εκανε πως δεν εβλεπε. Εκτοτε συνεχιστηκε η πολιτικη απραξια παρα την αυξανομενη Αλβανικη επιθετικοτητα και σημερα φτασαμε νε στηριζουμε την εισοδο της Αλβανιας στην ΕΕ ενω αυτοι κατασχουν περιουσιες των ομογενων. Ειναι σιγουρο οτι θα συμβει οτι συνεβει στην Κων/νουπολη, στην Αιγυπτο, στην Σοβιετικη ενωση και αλλους "παραδεισους" οπου επικρατουν αυταρχικα καθεστωτα και οι Ελληνες γυρισαν στην πατριδα τους με ενα σακο στην πλατη, κυνηγημενοι και απενταροι. Συγχαρητηρια

χωρις λογια

μονο πραξεις πλεον δεν γινεται αλλο.

Μικες

Καταγγελία της Αλβανίας σε ΟΗΕ και διαβήματα συνεχη.βετο για ένταξη σε εε αναμενόμενο. Οικονομικά αντιμετρα σε αλβανούς υπηκόους διαμενοντες στην Ελλάδα η εξωτερικό (για όσους έχουν Ελ διαβατήριο). Τσιράκια των Τούρκων και ανυποληπτοι σε όλη την εε. Συνώνυμο της απάτης και της βρωμιάς. Έλλην εξωτερικού.

Νίκαια

Άτιμη ράτσα οι Αλβανοί. Αν στην θέση της Ελλάδας ηταν μια σοβαρή χώρα, ούτε που θα τολμούσαν να το σκεφτούν οι Αλβανοί. Η Ελλάδα με 130 μαχητικά F16 γελοιοποιείται από την Αλβανία που έχει 2 (δύο) κινέζικα αεροπλάνα-μουσειακά εκθέματα.

Δεν

γελοιοποιείται. Απλά δεν έχει οικονομικό ενδιαφέρον. Η Β. Ήπειρος - για να καταλάβεις - δεν πρόκειται να πιάσει ποτέ την τιμή της Μακεδονίας..

Επειδή

Ειναι θρασυδειλοι τα κάνουν αυτά. Διαλέγουν την εποχή που τους ευνοούν οι συγκυρίες. ....αλλά πίσω έχει η αχλαδα την ουρά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_omilia_art

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

7
4783900

Μιλώντας στη Λιβαδειά ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να αντιπαραβάλλουν και να συγκρίνουν τα ευρωψηφοδέλτια ενώ για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά «από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος»

17
kinal_synedriasi

Δευτέρη θητεία στη θέση του γραμματέα για τον Χριστοδουλάκη - Καμίνης, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και  Όθωνας οι πρώτοι στο Πολιτικό Συμβούλιο. Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

108
prosfyges_anaxwrisi_art

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους 60 μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία» - Τελικά συμφώνησαν και αποχώρησαν

274