Παυλόπουλος σε Γιούνκερ: Η Ελλάδα απέδειξε την προσήλωσή της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα

w19-165355ptdjuncker

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έπλεξε το εγκώμιο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημειώνοντας ότι με την θητεία του ανέδειξε τη διαχρονική φιλία του προς την Ελλάδα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχτηκε σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γiούνκερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και στην έδρα της Επιτροπής, μετά από πρόσκληση του κ. Γιούνκερ.

Μετά τη διμερή συνάντηση των δύο ανδρών και το γεύμα εργασίας με το Κολέγιο των Επιτρόπων, στο οποίο συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στις σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας που τον συνδέουν με την Ελλάδα, λέγοντας ότι τιμά και θαυμάζει τον ελληνικό λαό για τη στάση του στην περίοδο της κρίσης.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα διαρθρωτικό μέλος της ΕΕ και πως ο ίδιος πάντα ήταν κατά όλων αυτών που ήθελαν τη χώρα να αποκλειστεί από την ευρωζώνη, όμως, ευτυχώς, αυτοί που υποστήριξαν τη χώρα ήταν πολύ περισσότεροι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έκανε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα. Τόνισε ότι το 2011, όταν η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα στο 9,1% του ΑΕΠ, πολλοί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να καλυφθεί, όμως σήμερα η χώρα έχει εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της στοιχεία έχοντας πλέον δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέφερε, τέλος, ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε έναν προϋπολογισμό, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν επιβλήθηκε από το πρόγραμμα προσαρμογής και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί από επενδύσεις ύψους 11 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Ζ.Κ. Γιούνκερ για την πρόσκληση επίσκεψης στην Επιτροπή, τόνισε ότι η Ελλάδα μέσα στην «τρέχουσα βαθιά κρίση απέδειξε πόσο ειλικρινώς είναι προσηλωμένη στην υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού ιδεώδους».

Ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η εκλογή του Ζ.Κ. Γιούνκερ ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014, αποδείχθηκε επιτυχής, αλλά και «σωτήρια» για την πορεία του ευρωπαϊκού σκάφους. «Σε όλη την δημόσια διαδρομή σας είχατε προηγουμένως αποδείξει, εμπράκτως, πως είσθε πραγματικός Ευρωπαίος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπό την ηγεσία του κ. Γιούνκερ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετώπισε επιτυχώς τις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες προκλήσεις για την ΕΕ και την Ευρωζώνη, χωρίς, δυστυχώς, πάντα την στήριξη των κρατών-μελών της ΕΕ και των ηγετών τους.

Ο Π. Παυλόπουλος ευχαρίστησε, εκ μέρους του ελληνικού λαού, τον Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη συμβολή του στην υπεράσπιση της ΕΕ στις κρίσιμες στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε βέβαιοι ότι έως το τέλος της θητείας σας -και ιδίως ενόψει των κρίσιμων προσεχών ευρωεκλογών- θα συνεχίσετε και θα εντείνετε αυτή την υπεράσπιση, για να εξουδετερώσουμε τα μορφώματα επικίνδυνου λαϊκισμού που ξεπήδησαν σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ και επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Καταλήγοντας, ο Π. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του Ζ. Κ. Γιούνκερ στις κρίσιμες στιγμές, λέγοντας: «Δεν ξεχνάμε ότι είχατε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού για να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια, καθώς και το ότι ο ελληνικός λαός κατέβαλε το αντίστοιχο βαρύ τίμημα, ακόμη και για λάθη που δεν θα μπορούσαν να του αποδοθούν».

Ο Π. Παυλόπουλος τόνισε ότι με τη στάση του αυτή ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, ανέδειξε τη διαχρονική φιλία του προς την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ηγετική του φυσιογνωμία, καθώς σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι η τότε υπεράσπιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας ήταν και υπεράσπιση, γενικότερα, της συνοχής της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ο Π. Παυλόπουλος πρόσθεσε, τέλος, ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της προς το μέλλον εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας, πλην όμως και η ΕΕ δεν θα μπορούσε να διατηρήσει αλώβητη την ιστορική της φυσιογνωμία δίχως την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ετσι παυλοπουλε....

...να τον ευχαριστησεις χιλιες φορες αλλοιως πως θα επερνες 20 χιλιαρικα καθε μηνα...

ΚΩΣΤΑΣ Π.

Η σωστή δήλωση Παυλόπουλου σε Γιούνκερ: "Η Ελλάδα απέδειξε την προσήλωσή της στο γερμανικό οικοδόμημα, ως υποτακτικό προτεκτοράτο-αποικία του 4ου Ράιχ..."

Βούδα Πακη

Τις βλακείες για τους νεοφιλελεύθερους Μινωταυρους και τα υπόλοιπα καραγκιοζιλικια τα έλεγες και τα λες ακόμα όμως και κατηγορούσαν τους ευρωπαίους για τη χρεωκοπία ενώ φταις προσωπικά εν μέρει γιατί διόρισες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πλεονάζοντες δημόσιους υπαλλήλους όσο ήσουν υπουργός

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4860045

Το κόμμα επέκρινε την υφυπουργό  Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία κατά την ομιλία της στη Βουλή δήλωσε ότι εξετάζει την παροχή κινήτρων σε γυναίκες που τεκνοποιούν κάτω από τα 30 έτη

4
mitsotakis_mnimosino_main

Περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών - Συγκροτείται μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας - Ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή

15
kypros_aoz

Η Κύπρος θέτει ως προϋπόθεση για να συζητήσει περαιτέρω διασφαλίσεις στους Τουρκοκύπριους για το φυσικό αέριο να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σε τελικό στάδιο

polakisq

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για δυο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, έπειτα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

56
KINAL_KO1

Στην πρώτη του ερώτηση στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό των γενικών και ειδικών γραμματέων, μετακλητών και δημοσιογράφων που διορίστηκαν σε υπουργεία – Επίσης ρωτά για το κόστος των διορισμών

4