Μιχάλης Κωσταράκος: Η Ελλάδα πρέπει να σηκωθεί ξανά με τον πατριωτισμό

kvst

Στον αναγκαίο πατριωτισμό για την ανάκαμψη της χώρας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος

Η Ελλάδα κάνει βήματα πίσω το τελευταίο διάστημα, είπε ο κ. Κωσταράκος και εξήγησε: «αναφέρομαι στα θέματα ασφάλειας και άμυνας, πατριωτισμού και αποτελεσματικότητας. Όποτε μία χώρα αντιμετώπιζε κρίση κατέφευγε στον πατριωτισμό, μιλώ για τον πατριωτισμό όπως ορίζεται στο λεξικό Μπαμπινιώτη, ως έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου για την πατρίδα του, με κόστος και με θυσίες. Οι εκάστοτε κυβερνώντες πρέπει να εμφορούνται και να πιστεύουν στον πατριωτισμό και αυτό στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων δεν είναι πάντα σίγουρο».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, είπε ότι τα κράτη-μέλη της Ένωσης ενώνουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους να ανακάλυψαν την ισχυρή διασύνδεση μεταξύ ασφάλειας και άμυνας. «Την ασφάλεια και την άμυνα όμως δεν θα μας την παράσχει η Ευρώπη ή οι διεθνείς οργανισμοί, εμείς πρέπει να τα εγγυηθούμε, δεν αρκούν οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αλλά απαιτείται ο συνδετικός ιστός όπου συνδέει τους πολίτες μίας χώρας και αυτός είναι ο πατριωτισμός. Δεν αναφέρομαι στον ηρωισμό αλλά αναφέρομαι στο κίνητρο πίσω από τις καθημερινές πράξεις του καθενός. Ο πατριωτισμός αφορά όλους του τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου βίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωσταράκος άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι τα πρόχειρα πυροτεχνήματα πατριωτισμού, όπως η πρόχειρη και χωρίς προετοιμασία ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων, έβλαψαν το κύρος της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η Ελλάδα βιώνει μία πρωτοφανή και πολύπλευρη οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά πρωτίστως μία κρίση αξιών. Περιέγραψε τις προκλήσεις στη Βαλκανική από τα οράματα αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια συνδυασμένα με επιθετικότητα των γειτόνων μας. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μόνο απογοήτευση και οργή μας κατακλύζουν από τη Συμφωνία γιατί αντικαταστήσαμε τον πατριωτισμό με διεθνιστικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες ...Η Συμφωνία συνιστά μία αναίτια ήττα που δεχθήκαμε χωρίς να πολεμήσουμε σε μία μάχη που δεν είχαμε τίποτε να κερδίσουμε και παράγει ήδη μη αναστρέψιμα αποτελέσματα... Είμαστε ιδανικοί αυτόχειρες, παρουσιάσαμε μια άνευ όρων παράδοση σαν περήφανη διαπραγμάτευση. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά μέσω των δηλώσεων του πρωθυπουργού της» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην Αλβανία, λέγοντας ότι διάκειται απροκάλυπτα εχθρικά και αποθρασύνεται από την υποχωρητικότητα της Ελλάδας έναντι των Σκοπίων.

Πρέπει να αναθεωρηθεί η εξωτερική και αμυντική πολιτική, τόνισε ο κ. Κωσταράκος και πρόσθεσε ότι τα σφάλματα και ο υποχωρητισμός των Πρεσπών δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Σημείωσε ακόμη ότι η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο και δημιουργεί κρίσεις, ενώ απειλεί και με επανάληψη ενός επεισοδίου όπως τα Ίμια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί δυναμικά με αυτοπεποίθηση για να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της. «Χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες και παρουσία στα διεθνή φόρα με γνώμονα ένα ισχυρό πατριωτισμό. Απαιτούνται όμως και ισχυρές και αξιόπιστες Ένοπλες δυνάμεις ικανές να στηρίζουν τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας. Παρά τις περικοπές οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν όρθιες, χρειάζονται όμως αναδιοργάνωση και κάλυψη των κενών» σημείωσε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η Ελλάδα πάντα σηκώνεται όταν είναι πεσμένη, και τώρα είναι πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί γιατί η Ευρώπη την χρειάζεται. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία μας και στο έθνος μας να κάνουμε μια καινούργια αρχή».


ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Αγύριγο κεφάλι

Εγώ δε, λέω, όπως είπε σήμερα και Βενιζέλος στην Βουλή, ότι απαιτείται ΑΓΩΝΑΣ κατά της ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ της Δημοκρατίας!..__________Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τα Μάτια σας!..

Σακης

Στρατοκαυλοι στα λαγούμια σας. Τι δουλειά έχει κάποιος ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ να κάνει πολιτικές δηλώσεις; Αποπομπή απο το σώμα και αν θέλει να πολιτευτεί ως πολίτης.

Αγύριγο κεφάλι

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ είναι ήδη ΟΛΟΙ οι Έλληνες, κύριε!__________Και πιό πολύ Πατριώτες είναι όσοι ΔΕΝ πληρώνονται από τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ και παρά ταύτα πληρώνουν ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!____________Μαθήματα ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ όχι σε μένα!__________(Σημ._ΔΕΝ πρόκειται να τα Δεχτώ, τέτοια ..."μαθήματα"!..).

rook zook

κλαϊν μαϊν αν δεν τα δέχεσαι, τώρα ρούφα το κλούβιο αυγό σου και πίσω στην τρύπα σου φασιστερό ερπετό.

ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ

ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ?????

VVV

Αυτα γιατι δεν τα ελεγες πριν? Ποτε δεν βαζεις γιατρο στο υπουργείο υγείας, αποστρατο στο αμυνας κτλ..

ολαος

...ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΚΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ...ΑΔΕΙΑ ...."αδειο τσουβαλι δεν στεκεται στρατηγε"...ο λαος θελει καλυτερο βοιοτικο επιπεδο με ...μορφωση,ανθρωπινη εργασια και ΙΣΟΝΟΜΙΑ...ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ..[ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ] ΥΠΑΡΧΕΙ...ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΝΟΜΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΘΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΝΟΒΑΤΕΙ...

Ανεστης

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή της ιστορία μας. Χρειάζεται Εθνική αφύπνιση, οργάνωση, συντονισμός . Συμφωνώ μαζί σου

power to the real

Μόνο ο πρόχειρος πατριωτισμός και η πρόχειρη προετοιμασία ΕΒΛΑΨΑΝ τις ΕΔ της Χώρας; Η πρόχειρη κομματική ιεραρχία, τα πρόχειρα κομματικά ένστολα ανθρωπάκια, μήπως την ΕΒΛΑΨΑΝ απείρως χειρότερα; Στρατηγέ παρά το ότι σε διέβαλαν ασύστολα τους χαϊδεύεις.

κκκ

Θα πρέπει σίγουρα να είσαι ο επόμενος ΥΠΕΘΑ γιατί εχεις την εμπειρία, γνώση και πατριωτισμό. Ελπίζω ο Μητσοτάκης να κάνει σωστές επίλογές και να μην δούμε πάλι φελούς στο Υπουργείο. Αρκετά εχουμε ανεχθεί με άσχετους που φοράνε στολές και δεν λέω μόνο για το χοντρό αλλά και για άλλους ασχετους απο το παρελθόν. Καλή τύχη

Κατσαρόλας

Ωραια τα λογια, λογια και παλι λογια. Αφου ρε στρατηγε η ΕΕ-νατο δινει εντολες. Τι μας πρηζετε; Να δω τι απ οσα λες θα κανεις πραξη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

Συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη - Για τις εκλογές: Το ματς ξεκινά από την αρχή -  «Διχαστικός ο ΣΥΡΙΖΑ - Η κουβέντα ότι το πρόγραμμά μας μυρίζει αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση» - Για ντιμπέιτ: Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους - Για Αντετοκούνμπο: Μας έφτιαξε τη μέρα! 

12
tsipras-ekso

Προεκλογική καμπάνια με αμυντικά χαρακτηριστικά και αποφυγή κινήσεων, που θα εκθέτουν την αδυναμία του να συσπειρώσει και να φανατίσει την εκλογική του βάση, υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

6
erdogan

Αθήνα και Λευκωσία προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της ήττας του Μπιναλί Γιλντιρίμ, που στην πραγματικότητα είναι και προσωπική ήττα του Τούρκου προέδρου

dhmoskopisi_ar

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, το 50,1% προτιμά κυβέρνηση της ΝΔ - Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,7%. Συντριπτικά υπέρ της γαλάζιας διακυβέρνησης και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ - Αυτοδυναμία της ΝΔ και διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα ευρήματα της μέτρησης που μετέδωσε ο ΑΝΤ1

13
4830932

Παρέμβαση του πρωην υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου - Κυβερνητική σταθερότητα με συναίνεση και ενότητα είναι το ζητούμενο, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο και βουλευτή

4