Θεοχαρόπουλος ( ΔΗΜΑΡ): Να μην συγχέουμε τη σημερινή κυβέρνηση συνολικά με την αριστερά

Θεοχαρόπουλος ( ΔΗΜΑΡ): Να μην συγχέουμε τη σημερινή κυβέρνηση συνολικά με την αριστερά

Υπογράμμισε πως η σημερινή πόλωση στο πολιτικό σκηνικό του τόπου είναι άνευ προηγουμένου

thanasis_theoxaropoulos
Να μην συγχέουμε τη σημερινή κυβέρνηση συνολικά με την αριστερά, δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσας Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε πως στην Δημοκρατική Αριστερά εργαζόμαστε συστηματικά για μία σύγχρονη προοδευτική κεντροαριστερή πρόταση. Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως όταν έρθει στη Βουλή, πρέπει να συνοδεύεται από ρητή δέσμευση ότι αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές, αφού σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπογράμμισε πως η σημερινή πόλωση στο πολιτικό σκηνικό του τόπου είναι άνευ προηγουμένου. Διχαστική αντιπαράθεση και άγονες συγκρούσεις σε καθημερινό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών, η ΔΗΜΑΡ έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με σαφήνεια. Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, αποτελεί πάγια εθνική θέση και είναι το θετικό στοιχείο της συμφωνίας, ενώ αντίθετα από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι τα θέματα της ιθαγένειας και της γλώσσας αποτελούν τα προβληματικά στοιχεία του συμβιβασμού. Με μεγαλύτερη γενναιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μιλήσει στον ελληνικό λαό για τα προβληματικά στοιχεία της συμφωνίας και η ΝΔ για τα θετικά.

Σήμερα αναμένουμε πώς θα προχωρήσουν στις δικές τους υποχρεώσεις οι γείτονες. Γιατί ενδεχόμενες παραβιάσεις συμφωνηθέντων σε αναθεωρητέες διατάξεις στο κείμενο του Συντάγματος της FYROM, αλλά και μία ρητορική εκτός των συμφωνηθέντων που αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, απαιτούν επαγρύπνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης