Βουλή: Με σκληρό «πολιτικό ροκ» χάραξαν τον δρόμο προς τις κάλπες

vouli_tsipras_mitsotakis

Τσίπρας - Μητσοτάκης αντήλλαξαν, επί δυόμισι ώρες βαριές εκφράσεις και εκτόξευσαν αλληλοκατηγορίες για την οικονομία και τους φόρους, τις συντάξεις και τα επιδόματα, το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα fake news και τις αντισυγκεντρώσεις, αλλά και το «παλαιό» και το «νέο» στην εγχώρια πολιτική ζωή - «Κάντε εκλογές», επέμεινε ο αρχηγός της ΝΔ - «Κάντε πρόταση μομφής», αντιπρότεινε ο πρωθυπουργός

Προανάκρουσμα της πολωτικής ατμόσφαιρας μέσα στην οποία μέλλει να διεξαχθούν οι επερχόμενες κάλπες απoτέλεσε η «σκληρή» κοινοβουλευτική μονομαχία που είχαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με εκατέρωθεν ισχυρές δόσεις από σκληρό «πολιτικό ροκ» και σε ξεκάθαρα προεκλογικό πολιτικό φόντο, οι δύο πολιτικοί συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη ένταση και εφ΄ όλης της ύλης. Αντήλλαξαν βαριές εκφράσεις και εκτόξευσαν αλληλοκατηγορίες επί δυόμισι ώρες για την οικονομία και τους φόρους, το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα fake news και τις αντισυγκεντρώσεις, αλλά και το ποιος εκφράζει το «παλαιό» και το «νέο» στην εγχώρια πολιτική ζωή.

Ο κ. Μητσοτάκης πέταξε για μια ακόμη φορά το γάντι των εκλογών, καλώντας τον κ. Τσίπρα να τις προκηρύξει πριν να πάει για κύρωση στη Βουλή τη Συνθήκη με τη σκοπιανή κυβέρνηση, που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας χωρίς να αναφερθεί αυτή τη φορά στον χρόνο των εκλογών προκάλεσε με τη σειρά του τον αρχηγό της ΝΔ να υποβάλει νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχετε βάλει την ελληνική κοινωνία απέναντι. Και αν πραγματικά θέλετε η ελληνική κοινωνία να τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό, υπάρχει ένας και μόνο τρόπος: Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή. Και εκεί θα πάρετε την οριστική απάντηση του ελληνικού λαού.

Αλέξης Τσίπρας: «Σε λίγες μέρες εκπνέει ο χρόνος όπου μπορείτε να μετρήσετε τις δυνάμεις σας, όπως το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν.

Εκπνέει ο χρόνος. Σε λίγες μέρες, την επόμενη εβδομάδα κιόλας μπορείτε, αν θέλετε, και αν πιστεύετε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αντίθεση και ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη του λαού και των βουλευτών, να καταθέσετε εκ νέου ψήφο δυσπιστίας. Κάντε το, λοιπόν. Καταθέστε πρόταση μομφής για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Και θα έχουμε όσο χρόνο θέλετε για να συζητήσουμε, κύριε Μητσοτάκη».

Οι συντάξεις και το «μαύρο – κόκκινο»

Την επίθεση ξεκίνησε πρώτος ο πρωθυπουργός επικρίνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν ήθελε την ακύρωση του μέτρου της μη περικοπής των συντάξεων, που η σχετική διάταξη ήταν η αφορμή για την οξεία αντιπαράθεση.

«Πόνταραν πολιτικά ό,τι είχαν και δεν είχαν στο μαύρο. Τελικά, βγήκε κόκκινο και έχασαν», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, μάλιστα, επικαλέστηκε δημοσιεύματα, καθώς και δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο εμφάνισε να ζητεί από τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί να μην περικοπούν οι συντάξεις, κάτι που διέψευσε, εν συνεχεία, σε οργισμένο ύφος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θύμισε ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο το κόμμα του είχε καταθέσει τροπολογία που δεν υιοθέτησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Το 2019 ξημερώνει σε λίγες μέρες, κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2020 και το 2022 και το 2023 και την επόμενη τετραετία, γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα αφήσουν τη χώρα να γυρίσει πίσω στη μνημονιακή λαίλαπα της χρεοκοπίας και της καταστροφής, στην οποία εσείς φέρατε τον τόπο και θέλετε να μας ξαναγυρίσετε εκεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσωποποιώντας την κόντρα απευθύνθηκε στον αντίπαλό του λέγοντας: «Δεν θα τα καταφέρετε, κύριε Μητσοτάκη!».

Με εισιτήριο από τις Πρέσπες ταξιδέψατε στην Ιθάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπέδωσε τα πυρά και πέρασε στην αντεπίθεση, συνδέοντας για πρώτη φορά με τόσο ευθύ τρόπο το ζήτημα των συντάξεων με το Μακεδονικό, κάνοντας λόγο για ανταλλαγή: «Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο, κ. Τσίπρα, με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Στις Πρέσπες, όπου εκχωρήσατε τη “μακεδονική γλώσσα” και τη “μακεδονική εθνότητα”, και στην Ιθάκη όπου σκηνοθετήσατε την υποτιθέμενη έξοδο από τα Μνημόνια».

Αλλά δεν έμεινε σε αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Να σας πω και αυτά που λένε στις Βρυξέλλες πίσω από τις πλάτες σας κ. Τσίπρα; Ότι κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία. Εκεί που επί είκοσι επτά χρόνια έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς- έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι», σημείωσε.

«Και όταν ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος αλλά και υπουργοί σας, όπως ο κ. Σκουρλέτης, αναρωτιέται αν συμφωνούμε με το σύνθημα “H Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία” του απαντάμε: “όχι, δεν συμφωνούμε. Μόνοι σας το κάνατε το παζάρι”. Και φέρετε ακέραια την ευθύνη. Οι υπόλοιποι που συμμετέχουμε στη δημοκρατία δεν έχουμε καμία ευθύνη γι΄αυτά τα οποία εσείς διαπραγματευτήκατε. Αντίθετα χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που η δημοκρατία μας διαθέτει για να σας αποτρέψουμε».

«Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες»

«Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας από τη μη περικοπή των συντάξεων αν νομίζετε ότι είναι προϊόν συναλλαγής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και υψώνοντας τους τόνους διαμαρτυρήθηκε για τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εμείς δεν είπαμε κανέναν μειοδότη και προδότη, όπως κάνετε εσείς σήμερα εδώ», ανέφερε και διαμαρτυρήθηκε για τα όσα είπε σε σχέση με το σύνθημα ότι «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία». «Αντί να το καταδικάσετε, είπε, το μόνο που είχατε να πείτε είναι ότι δεν πούλησε η Δημοκρατία γιατί εμείς δεν συμμετείχαμε, πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Μακεδονία! Ντροπή σας! Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες! Είναι ντροπή σας!».

Ο πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε ακόμη επειδή στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι δεν θα μπορεί να πάει στη Θεσσαλονίκη, όπως και για τις αφίσες με τις οποίες προαναγγέλλεται αντισυγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή που θα βρεθεί ο ίδιος στην πόλη «σε μια πολιτική συγκέντρωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο”». Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ τον ρώτησε: «Επικροτείτε τέτοιες συμπεριφορές; Ξέρετε, η Θεσσαλονίκη είχε να δει αντισυγκεντρώσεις σε πολιτικές συγκεντρώσεις από το 1963, όταν με το τρίκυκλο ο Γκοτζαμάνης σκότωσε τον Λαμπράκη».

«Όταν την επόμενη φορά θα μιλήσετε σε αυτό το βήμα για αντισυγκεντρώσεις να είστε πολύ προσεκτικός», ήρθε η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όχι μόνο διότι εσείς ήρθατε στην εξουσία εξάπτοντας τα πάθη και την οργή του ελληνικού λαού. Καβαλήσατε το κύμα της οργής με τον πιο χυδαίο και λαϊκίστικο τρόπο. Και έχετε φέρει απέναντι σας τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Το «παλαιό» και το «νέο»

Έντονη υπήρξε η αντιπαράθεση των δύο αρχηγών και για το ποιος εκφράζει το «παλαιό», την οποία ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας για να τη συνεχίσει ο κ. Μητοστάκης εμφανίζοντας αφίσα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Ο διάλογος των δύο ήταν πολύ αποκαλυπτικός και γι΄ αυτό αξίζει να παρατεθεί σε εκτενή αποσπάσματα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επαναλάβατε για άλλη μια φορά τον ισχυρισμό σας ότι εσείς αντιπροσωπεύετε το νέο και ότι το παλιό κατέστρεψε τη χώρα. Με το “παλιό”, φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις Κυβερνήσεις του ΠAΣOΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι δεν είναι κύριε Τσίπρα; Αυτό είναι το παλιό το οποίο κατά τα λεγόμενά σας κατέστρεψε τη χώρα. Έχω λοιπόν μια απορία: Ήθελα πάντα να σας ρωτήσω, αλλά σήμερα μου δώσατε αυτήν την ευκαιρία: αυτό εδώ είναι το νέο το οποίο τελειώνει το παλιό; Για να δούμε λοιπόν, ας τους πάρουμε έναν έναν: Νίκος Κοτζιάς, σύμβουλος Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστος Σπίρτζης, γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε το νέο, και χαμογελάτε τώρα. Πολύ νέος είστε, τζόβενος σκέτος πολιτικός. Κατρούγκαλος Γιώργος, Πρόεδρος ΕΚΑΕ, Κουρουμπλής Παναγιώτης. Και εσείς νέος στην πολιτική, καμία σχέση με το παλιό, φρέσκος φρέσκος. Έχω και άλλους, μόλις ξεκίνησα με τις ονομαστικές αναφορές του παλιού. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ, τη βάλατε τώρα στην Κυβέρνησή σας. Και αυτή νέα. Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη Θεοδώρα, Τόσκας Νίκος, Μιχελογιαννάκης Γιάννης και πολλοί άλλοι. Έχω και ορισμένους, που ανήκαν στο δικό μας χώρο: Καμμένος Πάνος, υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν κάνω λάθος, Κόλλια Τσαρουχά Μαρία, Κουντουρά Έλενα. Την επόμενη φορά κ. Τσίπρα που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο, να κοιταχτείτε λίγο στα υπουργικά έδρανα και στην κοινοβουλευτική σας ομάδα…».

Αλέξης Τσίπρας: «Κάνατε μια προσπάθεια να αναφερθείτε στο παλιό και στο καινούριο και πιάσατε στο στόμα σας στελέχη με μεγάλη ιστορική διαδρομή στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα βρίσκονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Μητσοτάκη, ακούστε, σε αυτόν τον χώρο -ιδιαίτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ- υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι και αγωνιστές που πάλεψαν τα χρόνια της ζωής τους για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν τον τόπο. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε μία χρεοκοπημένη ηγεσία, η οποία οδήγησε εκεί που οδήγησε αυτό το Κόμμα. Εμείς τους απλούς αγωνιστές, τους έντιμους, όχι απλώς θα τους εντάξουμε στους δικούς μας αγώνες και στις δικές μας τις τάξεις, αλλά θα βρεθούμε δίπλα δίπλα, όπως σήμερα βρίσκεται στις τάξεις μας και δίπλα μας στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Αν αυτό δεν σας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα»(…). Θα κλείσω λέγοντας τούτο: Το παλιό και το νέο, κύριε Μητσοτάκη, δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ηλικία, αλλά έχουν να κάνουν με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής του καθενός μας. Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στους πολιτικούς αγώνες και στο κοινωνικό γίγνεσθαι και σε πολιτικά κόμματα μέσα από κοινωνικές διεργασίες, μέσα από κοινωνικούς αγώνες, μέσα από πολιτικές διεκδικήσεις και υπάρχουν και άλλοι που βρέθηκαν στην πολιτική ζωή ως κληρονόμοι, με τις χορηγίες άλλων πολυεθνικών ομίλων. Αυτό είναι το παλιό και αυτό είναι το καινούργιο. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο παλιό και ανάμεσα στο καινούργιο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό που κατάλαβα κ. Τσίπρα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Χαίρομαι που το ομολογήσατε, επιτέλους, και σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Απλά μου κάνει εντύπωση πως κρατάτε από το παλιό ΠΑΣΟΚ μόνο το καλά στοιχεία και απορρίπτετε όλα τα προβληματικά. Αλλά, βέβαια, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά άλλο κόμμα, δεν θέλω να πω περισσότερα για αυτό. Κύριε Τσίπρα, να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτή την αίθουσα όταν μιλάμε για την πολιτική και την προσωπική διαδρομή του καθενός. Η προσωπική και οικογενειακή ιστορία του καθενός είναι γνωστή σε αυτήν την αίθουσα. Και η δική μου και η δική σας. Ας μην πούμε παραπάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αλλά κ. Τσίπρα, για να το ξεκαθαρίσουμε: Εγώ δεν κληρονόμησα την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Με ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο χωρίς καμία ψηφοφορία. Ο οποίος τώρα σας θυμίζει το δικό σας πραγματικό παρελθόν. Άρα, όταν μιλάμε για πολιτικούς κληρονόμους σε αυτή την αίθουσα, θα είστε πιο προσεκτικός».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Μ.Πασοκ

Κάποιος ΑΛΉΤΗΣ που ταυτόχρονα είναι και πολιτικός απατεώνας νόμισε ότι ξαφνικά έγινε κληρονόμο ς του Πασοκ και του Α.Παπανδρεου. Οποία μωρία?Ο Α.Παπσνδρεου και το Πασοκ δεν θα πρόδιδαν ποτέ την χώρα και την Μακεδονια.Αυτος ο αληταμπουρας ας διαβάσει την πολιτική διαθήκη του Ανδρεα μας και μετά να μιλήσει στα ζώα που ακόμη τον πιστεύουν.

ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ:

Προχωρά κανονικά το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία» – Υπουργοί του Κοσόβου πήραν την αλβανική υπηκοότητα

MANOS

ΤΣΙΠΡΑΣ = ΨΕΥΤΗΣ. ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ. ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ.

JimAris

Επιτέλους ένας Μητσοτάκης όπως πρέπει να είναι. Φτάνει με τα νταντέματα στους Ανθέλληνες. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα λαμόγια. ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ (βρώμικο), για να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ποιος κατέστεφε την χώρα μέχρι σήμερα. Το υγιές ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει για την μεγάλη προσβολή που ξεστώμισε ο χαμογελαστός Πινόκιο. Και αν τυχόν θέλει να συμπράξει με τος Ανθέλληνες θα σβήσει από τον χάρτη !!!

Πο.Θα

Μόνο ο μελλοντικός πρωθυπουργός μας μπορει να καταλάβει τα προβλήματα των Ελλήνων . Δημόσια σχολεία , δημόσια υγεία , μέσα μεταφοράς ... Αυτός μόνο ξέρει τα λειτουργικά λάθη και μπορεί να τα διορθώσει . ο άλλος ζει στον γυάλινο κόσμο του .

Άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο: ...

Άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt με τίτλοι, «Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται αναλυτικά στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες» αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία. (…) Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα ‘η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών', δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Παρακάτω η εφημερίδα αναφέρεται στην οικογένεια Μητσοτάκη και το ρόλο της στην ελληνική πολιτική: «Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια από τις παλαιότερες πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας. Η πολιτική παράδοση της οικογένειας φτάνει μέχρι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός επί 15 χρόνια. Ο πατέρας του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός το 1990 και η αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών».

Ταφόπλακα για τις ψευδαισθήσεις των συριζαίων...

Και τις επιχειρούμενες απάτες των δημοσκόπων της πλάκας.

CHRIS

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ

Άγγελος

"Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες!" Ο πάσχων από πολιτικό Alzheimer, Τσίπρας, μιλάει με επιθετική ρητορική, χωρίς μιά συγγνώμη, για τις ύβρεις και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εκτόξευε κατά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και όχι μόνο. Ο ιδιόμορφος αριστερόστροφος φασισμός της κυβέρνησης των ΣυριζANAL,είναι μορφή πολιτικής συμπεριφοράς που εγκαταλείπει τις δημοκρατικές ελευθερίες και επιδιώκει χωρίς ηθικές και νομικές αναστολές, τους στόχους της εσωτερικής κάθαρσης και το φίμωμα κάθε αντίθετης άποψης. Διεκδικούν δε για τον εαυτό τους την ιστορική αλήθεια και το αλάθητο των ενέργειών και πράξεών τους.

Ο μέσος όρος των 5 πλέον πρόσφατων δημοσκοπήσεων...

Εντελώς πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα 5 δημοσκοπήσεων. Πρόκειται για τις εταιρίες Public Issue, Metron Analysis, Pulse, Palmos Analysis, Interview και Kappa Research. (Δηλαδή, συμπεριλαμβάνεται και η δημοσκόπηση της πλάκας, την οποία δημοσίευσε η Kappa Research, την 05-12-2018, στο "Εθνος", του Ιβάν Σαββίδη...). Tα πραγματικά στοιχεία της κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια είναι: "η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων" και "ο αριθμός βουλευτών κάθε κόμματος". Ιδού ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων, : Νέα Δημοκρατία 35,914 %, Σύριζα 24,900 %, Χρυσή Αυγή 8,335 %, Κίνημα Αλλαγής 7,876 %, και ΚΚΕ 7,168 %, Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 157, Σύριζα 74, Χρυσή Αυγή 25, Κίνημα Αλλαγής 23 και ΚΚΕ 21. Δηλαδή, σε πεντακομματική βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει αυτοδύναμη, με διαφορά 11,014 % από τον Σύριζα και μπορεί το 2020 να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας συνεργαζόμενη είτε με τη Χρυσή Αυγή, είτε με το Κίνημα Αλλαγής.

Πανηγυρική επιβεβαίωση από τη γερμανικήν εφημερίδα Handelsblatt...

Σημερινό άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο: «Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται αναλυτικά στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες» αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία. (…) Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα ‘η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών', δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Θαυμάσιο σχόλιο άλλου, (Μέρος 1ο).

Aκούω ότι οι εκλογές που έρχονται θα χαρακτηριστούν από πόλωση. Κολοκύθια. Θα έχουν ενδεχομένως ένταση, αλλά η πόλωση χρειάζεται δύο ισότιμους ισχυρούς αντίπαλους. Την περίοδο 1985-1993, ας πούμε, είχαμε πόλωση όχι επειδή ο Παπανδρέου τσακωνόταν με τον Μητσοτάκη αλλά επειδή ΠαΣοΚ και ΝΔ έπαιρναν και τα δύο πάνω από 40%. Τώρα έχουμε τον έναν αντίπαλο στο 37%-38% και τον άλλο στο 23%-25%. Μπορεί να πλακώνονται, αλλά κανένας δεν πολώνεται σε μια εκλογή που τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους προεξοφλούν ένα καθαρό αποτέλεσμα. Ακούω επίσης ότι ενισχύεται ο δικομματισμός. Κολοκύθια. Ακόμα κι αν μείνουμε στα παραπάνω ποσοστά, ο «δικομματισμός» οριακά θα ξεπεράσει το 60%-62%. Σε καμία χώρα του κόσμου ένα τέτοιο άθροισμα δεν θεωρείται δικομματισμός. Προφανώς ούτε και στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι το κομματικό σύστημα έχει αλλάξει ριζικά μετά το 2012, δεν είναι δικομματικό, και όποιος αρνείται να το δει δεν καταλαβαίνει ούτε τι συμβαίνει, ούτε τι μπορεί να συμβεί. Γιατί όμως διακινούνται τέτοιες ανοησίες που τρομάζουν τον κόσμο; Πρώτον, επειδή κάποιοι θέλουν να λένε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό ώστε να μην αποσυσπειρωθούν πλήρως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, επειδή κάποιοι έχουν επενδύσει στο κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχουν θέμα αν τους μαζεύουν με τα κουταλάκια την επομένη των εκλογών. Αρα, ελπίζουν να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι στο όνομα του «δικομματισμού». Τρίτον, επειδή νομίζουν ότι έτσι θα ασκήσουν πίεση στο Κέντρο και στο ΚΙΝΑΛ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syrizasd

Αναμένεται να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση με σκοπό ο σύγχρονος φορέας της αριστεράς – κεντροαριστεράς, στον οποίο μετατρέπεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις ευρύτερες τάσεις του χώρου

46
mhtsotakis_ar

Ενδεχομένως σήμερα και η συνάντηση με τον Ερντογάν - Παρούσες στη αρχή της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ οι Μελάνια Τραμπ και Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Η ελληνική πλευρά θα θέσει τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με τις αμερικανικές επενδύσεις

18
kyriakosmitsotakisun0

Με αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι η ομιλία του πρωθυπουργού - Προανήγγειλε Διάσκεψη Κορυφής στην Αθήνα το 2020 για την κλιματική αλλαγή - «Λουκέτο» σε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 και απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης σε όλη τη χώρα από το 2021

58
EFK6XznXoAAluEf

«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτό είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο επίλυσης των διαφορών», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη 

21658887

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - Ο πρωθυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι η γειτονική χώρα πρέπει να εκπλήρωσει τους όρους που θέτει η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας

1