Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δίνεις επιδόματα αντί για δουλειές, υπονομεύεις το μέλλον της χώρας

mhtsos_arthro

«Δεν ντρέπεσαι να παίζεις τον Αη Βασίλη; Έχετε ξεζουμίσει τους συνταξιούχους» είπε ο Μητσοτάκης - Σκληρή κόντρα στη Βουλή μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ - «Να άρετε την ψήφο σας αν θεωρείτε ότι η ακύρωση της μείωσης των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής» απάντησε ο Τσίπρας

Σε υψηλούς τόινους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε αναπάντητη.
Τσίπρας: Δεν είναι δώρα αλλά αναγκαίες ανάσες τα θετικά μέτρα

Ο πρωθυπουργός είπε για τα θετικά μέτρα ότι «δεν είναι δώρα αλλά αναγκαίες ανάσες».

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες επιμένουν να μην κατανοούν ότι κάθε μας βήμα βασίζεται σε σαφή σχεδιασμό και μιλούν για δωράκια Χριστουγέννων. Μιλάω για την αξιωματική αντιπολίτευση και στους συμπαραστάτες της στα ΜΜΕ. Μου είναι δύσκολο να μπω στην ουσία αυτού του παραλογισμού. Θέλω να σταθώ στον προσβλητικό χαρακτηρισμό περί παροχολογίας. Προσβλητικός απέναντι στους πολίτες που επί χρόνια στερήθηκαν βασικά πράγματα. Σας έβλεπαν οι πολίτες χρόνια να ψηφίζετε μόνο περικοπές. Σήμερα ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν για τις θυσίες τους. Αρα είναι ύβρη απέναντί τους να μιλατε για παροχολογία. Δεν είναι δώρα, είναι αναγκαίες ανάσες» είπε χαρακτηριστικά.

video placeholder


Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί θα τοποθετηθεί στη συνέχεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πριν από λίγες μέρες δεν υπήρχε ομιλία που να μην ξεκινάει ομιλία που να μην αναφέρεται στην πρόβλεψή του για περικοπή συντάξεων. Δεν θα υπάρχει βουλευτής της αντιπολίτευσης που να μην μοιραστεί μαζί μας αυτή τη χαρά. Να ψηφίσει ναι σε όλα σε αυτό το φιλολαϊκό νομοσχέδιο. Δεν το είπαμε στον αέρα ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την πρώτη παρέμβαση ο Αλεξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. «Προχωράμε στην πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία» είπε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε με τη δεύτερη παρέμβαση που αφορά τη νέα γενιά μέχρι 25 ετών εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη: «Υποπέσατε πρόσφατα σε σοβαρό ατόπημα. Γραπτό μάλιστα. Θα σας το συγχωρούσα όσο δεκάδες άλλα αν δεν ήταν εξοργιστικό γιατί εσείς αναγκάσετε τη νέα γενιά να δουλεύει με χαρτζιλίκια. Είπατε μέσω tweet ότι οι νέοι δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν σύνταξη γι αυτό επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Οχι! Κανείς δεν το επιλέγει. Αναγκάζεται να δουλεύει ανασφάλιστος. Και αυτό γιατί ο εργοδότης δεν είχε δει ποτέ του επιθεωρητή εργασίας. Αναγκάζεται γιατί εσείς οδηγήσατε τους νέους σε ανεργία ύψους 60%. Αναγκάζεται γιατί όταν ζει σε μια χώρα όπως ήταν την εποχή που εσείς κυβερνούσατε, κανείς νέος δεν ένιωθε την προστασία της πολιτείας στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μην βαφτίζετε τον δικό σας κυνισμό ως επιλογή των νέων. Τα πεπραγμένα σας είναι γνωστά. Είναι γνωστή η ζημία που κάνατε και αποτελεί θράσος να μιλάτε. Εμείς από την άλλη προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ταυτόχρονα με την σκληρή προσπάθεια να δουλέψουμε με σχέδιο και μεθοδικότητα ώστε να αλλάξουμε την εικόνα ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης. Το Σώμα επιθεώρησης εργασίας δεν είναι ταμπέλα. Η αδήλωτη εργασία έπεσε από το 20% στο 12%».

Καταργούμε τον υποκατώτατο μισθό και σήμερα νομοθετούμε την επιδότηση 50% ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη για νέους 25 ετών. Στέλνουμε και σαφές μήνυμα στους εργοδότες που ευλόγως ανησυχούν από την επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Καμία ανησυχία λοιπόν και κανένα άλλοθι όμως, από τη στιγμή που η πολιτεία αναλαμβάνει να επιδοτήσει κατά το ήμισυ τις εισφορές.
Κανένα άλλοθι για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα βαθιά αντικοινωνικό καθεστώς εκμετάλλευσης χιλιάδων νέων ανθρώπων.
Καταλαβαίνω ότι τα μάτια όλων είναι σήμερα στραμμένα στον τίτλο του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης συντάξεων».

Ξέρω μάλιστα ότι πολλοί τρίβουν τα μάτια τους με αυτό τον τίτλο. Δεν αναφέρομαι στους χιλιάδες συνταξιούχους που σήμερα χαμογελούν. Αλλά σε κάποιους εντός και εκτός της αίθουσας οι οποίοι όπως ο τζογαδόρος στη ρουλέτα ποντάρει ακόμα και τα ρούχα που φοράει στον τελευταίο γύρο, έτσι και αυτοί πόνταραν πολιτικά ό, τι είχαν και δεν είχαν, όλα στο μαύρο.

Όλα στο μαύρο, αλλά τελικά βγήκε κόκκινο και έχασαν. Σας το είχαμε πει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Μη βιάζεστε τόσο πολύ με τις συντάξεις. Βιαστήκατε, επενδύσατε τα πάντα εκεί.
Όπως είχατε επενδύσει στον κόφτη, στην κατάρρευση της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης, όπως επενδύσατε στο αόρατο 4ο μνημόνιο. Επενδύσατε λοιπόν στην περικοπή των συντάξεων.
Όταν όμως καταλάβατε ότι η διαπραγμάτευση θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους συνταξιούχους, γιατί είχαμε εξασφαλίσει την επίτευξη των στόχων και το μόνο που έμενε ήταν η εμμονή του ΔΝΤ, τότε χάσατε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Φιλικά σε σας ΜΜΕ, έγραψαν κατά σειρά για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μέτρου, για μερική εφαρμογή, για αναβολή και για αναστολή.
Ανακάλυψαν, φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης από το Euroworking Group, από το Eurogroup, ότι στυλώνει τα πόδια το ΔΝΤ, ότι η Γερμανία, οι θεσμοί, όλοι είναι απέναντι με μια φωνή.
Μόνοι σας τα λέγατε, μόνοι σας τα πιστεύατε. Πηγαίνατε στο Βερολίνο μπας και εκμαιεύσετε μια φράση, ένα χτύπημα στην πλάτη, κάτι που να σας δείχνει ότι η Γερμανία θα πιέσει για την εφαρμογή των περικοπών. Όπως πήγατε, έτσι ήρθατε. Άδεια τα χέρια σας.
Έρχεται ο Επίτροπος Μοσκοβισί, τοποθετείται σε αυτό εδώ το βήμα αφήνοντας – σοφά όπως αποδείχθηκε – ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις και τον περνάτε γενεές δεκατέσσερις. Ο αντιπρόεδρος σας, εσείς ο ίδιος, για να μην πω καν για τα μιντιακά συγκροτήματα που σας στηρίζουν. Όχι σοσιαλιστή, όχι συριζαίο, αντάρτη στο Νεπάλ εμφανίζατε τον Επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επειδή τόλμησε να σας χαλάσει το αφήγημα.
Και σήμερα, ήρθε η μέρα που ξορκίζατε. Αφού όμως πρώτα πέσατε τόσο χαμηλά.
Αφού φτάσατε στο σημείο να εύχεστε να μειωθούν οι συντάξεις, για να κεφαλαιοποιήσετε πολιτικά πάνω στο δράμα των ανθρώπων, ήρθε η ώρα να ψηφίσετε με τα δυο χέρια την κατάργηση του μέτρου.
Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί και εύκολο ότι θα συμβεί. Ορθώς πίστεψε η αντιπολίτευση ότι δεν θα καταφέρναμε να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά ανήθικα πόνταρε πάνω σε αυτό.
Εργαστήκαμε μεθοδικά ώστε να αποδείξουμε ότι το μέτρο ήταν αχρείαστο και να φτάσουμε στο σημείο της οριστικής του κατάργησης.
Θέλω όμως αλήθεια, να αναρωτηθεί ο κάθε πολίτης που μας ακούει και σας ακούει ανεξαρτήτως τηγς στάσης που επέλεξε η αντιπολίτευση.
Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν εναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές έως και 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. Ευρώ; Αυτοί δεν είναι που παρακάλαγαν να εφαρμοστεί το μέτρο; Αυτοί δεν είναι που έχουν όμορες απόψεις με το ΔΝΤ; Αρα αν στην θέση την δική μας ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε η πιθανότητα να πετύχουν την ανατροπή του μέτρου; Δεν θα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα.

Εσείς κ. Μητσοτάκη, δεν ποντάρατε μόνο στα πολιτικά οφέλη των περικοπών. Συμφωνείτε ιδεολογικά με το μέτρο. Εσείς διατρανώνετε την ανάγκη του τρίτου πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. Εσείς ως κυβέρνηση, χρεοκοπήσατε τα ταμεία δημιουργώντας μια εφιαλτική κατάσταση για τη βιωσιμότητα των ταμείων.

Παραδώσατε, σας θυμίζω, τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ.

Και μάλιστα, όχι μόνο προκαλέσατε την κατάρρευση των ταμείων, αλλά αντιταχθήκατε με σθένος στην μοναδική ουσιαστική προσπάθεια για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Θυμάστε τι λέγατε για το νέο ασφαλιστικό;

Το νόμο Κατρούγκαλου όπως τον βαφτίσατε;

Για τον οποίο μάλιστα επινοήσατε και το λεγόμενο κίνημα της γραβάτας για να αποδειχθεί η δήθεν πάνδημη αντίθεση του κόσμου σε αυτή τη μεταρρύθμιση.

Τι έμεινε από αυτό τον ορυμαγδό πέρα από την διαρκή αναπαραγωγή της προπαγάνδας περί οριζόντιων περικοπών, εκτόξευσης των εισφορών και κατάρρευσης των ταμείων;

Να σας πω τι έμεινε. Η πραγματικότητα.

Και τι δείχνει αυτή;

Πρώτον, το ποσοστό των μη μισθωτών ασφαλισμένων που κλήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018 να πληρώσουν εισφορές μέχρι 200 ευρώ ήταν 88%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2016, οπότε και ίσχυε ακόμη το παλαιό σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων, ήταν μόλις 27%.

Δηλαδή πριν το νόμο που δήθεν θα εκτόξευε τις εισφορές, πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ σχεδόν 3 στους 10 ασφαλισμένους, ενώ τώρα με το νέο πλαίσιο πληρώνουν μέχρι 200 ευρώ, 9 στους 10. Μάλιστα….Δεύτερον, τα καταρρέοντα ταμεία που παραλάβαμε, ενοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα ύψους 777 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ.
Μια θετική απόκλιση δηλαδή της τάξης του 1,5 δισ. Ευρώ. Ενώ στην ίδια κατεύθυνση με ακόμα μεγαλύτερο πλεόνασμα αναμένεται να κλείσει και η φετινή χρονιά.
Τρίτον, και εδώ νομίζω αποτυπώνεται η πιο εκκωφαντική κατάρρευση της προπαγάνδας σας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του ασφαλιστικού που νομοθετήσαμε το 2016, από 1/1/2019 620.000 πολίτες θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.
620.000 κύριες συντάξεις θα είναι, από την 1η Ιανουαρίου 2019, αυξημένες, μετά τον επανυπολογισμό, με βάση το νέο πλαίσιο.
Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι βαθειές ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μετξύ της κυβέρνησης μας και της ΝΔ του κου Μητσοτάκη.
Από τη μια μεριά η κατάργηση της περικοπής στις συντάξεις και οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους.
Από την άλλη μεριά η πρόταση για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
Που θέτει σε διακινδύνευση τις επικουρικές συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Καθώς ο λεγόμενος κουμπαράς σας θα διακόψει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Και είτε θα τιναξει τον προϋπολογισμό στον αέρα είτε θα οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.
Από τη δική μας μεριά η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι αυξήσεις στους μισθούς και από τη δική σας μεριά η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, η επιστροφή στο μνημονιακό εργασιακό σκοτάδι.
Από τη δική μας μεριά η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και πρόνοιας με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις
Και από τη δική σας οι απολύσεις, οι εκχώρηση υπηρεσίων στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης των ανασφάλιστων.
Η μετατροπή του κανόνα 1/1 στο 1/5. Και πάλι δηλαδή επιστροφή στο μνημονιακό σκοτάδι. Σας αρέσει φαίνεται το μνημόνιο κύριε Μητσοτάκη. Θέλετε να το εφαρμόσετε μόνος σας και οικειοθελώς. Δε θα σας κάνουμε όμως τη χάρη.
Εσείς θέλετε να ψηφίζετε με το μυαλό στην ελίτ και στα κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Εμείς και σήμερα ψηφίζουμε με το μυαλό στα εκατομμύρια συμπολιτών μας που αισθάνονται ανακούφιση για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.
Με το μυαλό σε αυτούς που από την αρχή του νέου χρόνου, θα δουν και σημαντικές αυξήσεις στο εισόδημα τους.
Και φυσικά, στα 3,5 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που θα λάβουν από 200 ως και 1200 μέρισμα, από το συνολικό ποσό των 710 εκατομμυρίων που εξασφαλίσαμε με την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος.
Όλοι αυτοί, θα περάσουν τις γιορτές όπως τους αξίζει. Με περισσότερη ελπίδα και προσμονή. Για κάποιους άλλους που πόνταραν στην καταστροφή, έρχονται δύσκολες μέρες. Καλό κουράγιο..
Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή με αυτούς που την περιφρονούν και την αγνοούν, κ. Μητσοτάκη. Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απαντά αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής


Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις συντάξεις

video placeholder


«Πράγματι έπεσα έξω στις προβλέψεις μου», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος αισθάνεστε που είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Το 2019 είναι έτος εκλογών και ο λαός θα σας δώσει την απάντηση που σας αξίζει.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να παραπλανά την κοινωνία. Για να το κάνει αυτό ξέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχει αντίλογος. Μιλά για μαρτύριο της σταγόνας. Σήμερα εσείς θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας. Μια αλήθεια που η κοινωνία την έχει υποστεί στο πετσί της. Σήμερα μετά από 4 χρόνια η χώρα ξαναμπαίνει σε εκλογική τροχιά και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες.

Εκτός αν θέλετε να πιστέψουν οι πολίτες ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών. Τώρα έχετε καθαρό βλέμμα και πριν αυταπάτες. Όμως οι πολίτες έχουν βλέμμα καθαρό και διαπιστώνουν ότι είστε αυταπάτη. Εχετε καταπιεί την φωνή σας για το Σκοπιανό αν και μιλάτε πολύ τελευταία. Εχετε να μας πείτε για όσα πρόσφατα μας είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου, της Ελλάδας και για Μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην χώρα μας. Ο Ζάεφ πανηγυρίζει και εσέις κατάπιατε το αμίλητο νερό. Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυέρνηση: μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Εκεί που 27 χρόνια 6 πρωθυπουργοί ελεγαν όχι εσείς είπατε ναι. Όταν κ Τσίπρα ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος και υπουργοί σας αναρωτιούνται αν συμφωνούμε με το Σύνθημα ότι η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία, σας λέμε ότι δεν συμφωνούμε. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και οι υπ0όλοιποι δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που η Δημοκρατία επιτρέπει γα να σας αποτρέψουμε. Αμν αύριο η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα εσέις θα φέρετε την ευθύνη.

Ακόμα και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει γλώσσα και εθνικότητα γιατί εκεί κρύβεται ο αλυτρωτισμός

Πάσχετε από γενική αφωνία. Περιμένουμε μια κουβέντα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ όπου κάθε ημέρα προστίθεται ένα όνομα.

Οσο για την ερώτηση πουκατέθεσε η ΝΔ την προγραμματίσατε για την 21 Δεκεμβρίου. Το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μόλις ξεκίνησε να ξετυλίγεται και θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε.

Οι πολίτες παρακολουθούν με ειρωνία το τελευταίο παραμύθι από το ρεπερτόριο ψεμάτων σας. Για εσάς το ρολόι τρέχει από τηνημέρα που δήθεν βγάλατε την χώρα από τα μνημόνια. 1417 ημέρες σκοτεινές για την ελλάδα είστε στην εξουσία.


Κόψατε όλες τις νέες συντάξεις και πριονίσατε τις παλαιότερες.

Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό στην εθνική πληγή του Σκοπιανού. Θα σας πω τι συζητούν οι πολίτες. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ψηφίσετε με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό είναι το εισιτήριο που ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Στις Πρέσπεε που υπγράψατε την εθνική υθποχώρηση και στην Ιθάκη την δήθεν εξοδο από τα μνημόνια.

Να σας πω και τι λένε στις Βρυξέλλες πίσω από τις πλάτες σας; Ότι κάνεις έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα και με κομπασμό ισχυρίζεστε σήμερα ότι θα φέρνετε εδώ γουλιά γοθυλία το ποτήρι της ελάφρυνσης όταν πνίγεται τους έλληνες με τα βάρη που εσέις φορτώσατε.


Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Θυμάται ο λαός ποιοι ήταν που οδήγησαν στα ελλείμματα και οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και την αγκαλιά του ΔΝΤ. Ποιοι ήταν αυτοί που παρακάλαγαν να οδηγηθούμε στα βράχια όταν εμείς κάναμε διαπραγμάτευση. Θυμάται ο λαός πάρα πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που έφεραν την μνημονιακή λαίλαπα όταν χάθηκε το 25% του ΑΕΠ. Ψηφίζετε με τα δύο χέρια ναι σε όλα.

Επειδή κάνατε μια αξιόλογη προσπάθεια να θυμηθείτε φόρουςς Δεν αρνούμαστε ότι παραλάβαμε την χώρα σε ασφυξία και διαπραγματευτήκαμε να οδηγηθούμε σε συμβιβασμό ηπιότερο όμως από τον δικό σας. Οδηγηθήκαμε σε συμβιβασμό. Επικεντρώσαμε την διαπραγμάτευσή μας σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Εσείς επικεντρώσατε σε όποιον πάρει ο χάρος σε περικοπές.

Το ασφαλιστικό εμείς το κάναμε βιώσιμο. Και εμείς φέραμε αρνητικά μέτρα
Θα σας απαριθμήσω τα δικά σας αρνητικά μέτρα και μετά τα δικά μας.
2014 6 δις ευρώ

Συνολικά από το 2010-14 65 δις ευρώ αρνητικά μέτρα την δική σας 5ετία

Εμείς 2015 οδηγηθήκαμε σε ήπια δημοσιονομική πολιτική. Είχαμε 2,64 δις ευρώ, 3,15 2016… 1,9 2018

Το άθροισμα αν συνυπολογίσουμε και τις επιστροφές μερισμάτων ήταν κοντά στα 9 δις ευρώ όταν εσείς 65 δις ευρώγ. Το συγκρίνεται σε αυτή την αίθουσα;

Το θέμα δεν είναι η παράθεση νούμερων. Ο λαός έχει νωπές τις μνήμες όταν εσείς φέρνατε μέτρα [που στερούσατε την αξιοπρέπεια από τους συνταξιούχους.

Νομίζετε ότι ο λαός έχει ξεχάσει. Εχει καταγράψει όμως στην συνείδησή του και την καρδία του όσα κάνατε και όταν τα κάνατε συνεχίζατε το πάρτι της διαπλοκής και διαφθοράς με την Νοβάρτις.

Σας παρακολουθώ με συμπάθεια να μετράτε τις ημέρες για τις εκλογές. Μετρήστε . Δεν θα απολυθείτε, ο κόσμος σας έχει καταδικασμένους και θα μετράτε αντίστροφα το κοντέρ για άλλα τέσσερα χρόνια.

Άλλο το σκάνδαλο και άλλο η σκανδαλολογία. Σκάνδαλο υπάρχει όταν αποδεδειγμένα μια κυβέρνηση με πράξεις και παραλήψεις ευνοεί επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι πολλές οι υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη και αφορούν τις δικές σας ημέρες. Πρέπει να είναι μεγάλη η απόγνωση Μητσοτάκη για να έρχεται την ημέρα που απαλλάσουμε συνταξιούχους από δυσβάσταχτα άρη και να επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα. Απέλπιδα προσπάθεια να ανακαλύψετε σκάνδαλα σε υπουργούς κυβέρνησης. Η πραγματικότητα δεν σας κάνει το χατίρι. Επινοείται λοιπόν σκάνδαλα με την βοήθεια ΜΜΕ που διαθέτει ο γνωστός δίλος επιχειρηματίας εφοπλιστής που αρέσκεται να έχει και τον Πειραιά υπο την κατοχή του κξαι δεν βρίσκετε υποψήφιο δήμαρχο για να μην του χαλάσετε την σούπα και αυτός ο φίλος σας έιναι υπόδικος για εμπορία ναρκωτικών αλλά φαντάζομαι για να δίνει τα ρέστα του με φέικ δημοσιεύματα κάτι θα περιμένει από εσάς φαντάζομαι για την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων. Το λεω αυτό γιατί έχω πρόχειρη συλλογή δημοσιεύματα δικών του εφημερίδων. Συνεργάτης Τσακαλώτους δήθεν ζητούσε μίζα. Γραφείο διευθετήσεων με τζίρο 50 χιλ ευρώ για κάθε ρουσφέτι από Σπίρτζη – Παππα. Ο Τσίπρας πήρε το σπίτι του από πλειστηριασμό μετά από αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του. Προμήθειες Κατρούγκαλο.

Fake News

Αυτά είναι τα  fake news  που καταλύουν την πολιτική ζωή του τόπου από δικούς σας φίλους. Να αξιοποιεί τα φεικ νιουζ η αξιωματική αντιπολίτευση για να κάνει αντιπολίτευση είναι πρωτοφανές.

Να σας θυμίζω και τι λέγανε για τις συντάξεις.

Αυτή είναι η αξιοπιστία των ΜΜΕ που σας στηρίζουν. Βέβαια για πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα υπήρξαν διαψεύσεις. Αλλά τι ν α το κάνεις;. Όταν τα πρωτοσέλιδα μιας έγκρυτης παλία εφημερίδας και σήμερα κίτρινος τύπος τι να το κάνεις. Αφού τα φεικ νιουζ για την πολιτιή δεν πιάνουν αρχίσατε να σκανάρετε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού δεν βρήκατε οφ σόρ καταπιάνεστε με φίλους και συμμαθητές. Καλά το πάτε. Στην απελπισία σας δεν αποκλείεται να βγάλετε κάτι αλλά στην απελπισία σας γίνεστε καταγέλαστος.

Στο μόνο που έπεσε μέσα ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι όντως είχα πρόβλημα με τις φωνητικές χορδές όχι όμως αφωνία.

Λυπάμε γιατί άκουσα Μητσοτακη σαν να άκουγα Αδωνη σε όσα είπε για το Μακεδονικό.

Εχω τονίσει και έχει γίνει σαφές ότι η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές της τροπολογίες που συζητουνται αυτές τις ημέρες όσο και με τις δηλώσεις αξιωματούχων της οφείλει να τηρεί πνεύμα και γράμμα συμφωνίας Πρεσπών. Αν δεν γίνει έχουμε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα προχωρήσει η συμφωνία και η ένταξη της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς. Περιμένουμε με προσοχή την ολοκλήρωση συνταγματικής διαδικασίας έχοντας δώσει μηνύματα εκεί που πρέπει να δωθούν όχι στον δηγμόσιο διάλογο για εντυπωσιασμό. Η θέση μας είναι σαφής. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει έθνος και εθνότητα. Στην θαγένεια διορθώνει κάτι που συμβαίνει σήμερα στα διαβατήρια. Ερχοντααι σήμερα να μας επισκεφθούν και στα διαατήρια γράφει Μακεδόνες. Τι θα συνέβαινε αν κάναμε όσα λέγατε. Αυτά τα διαβατήρια θα λέγανε Μακεδόνες. Ως προς την γλώσσα κατά την διάρκεια των δικών σας κυβερνήσεων - ,μάλιστα σε διάσκεψη στην εθίνα η διεθνής κοινώτητα αναγνώρισε γλώσσα Μακεδονίας. Η συμφωνία Πρεσπών λέει σαφώς ότι η γλώσσα ουδεμία σχέση έχει με ελληνική μακεδονία και κληρονομία και ανήκει στην γλώσσα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Ποιες γλώσσες διδάσκονται στην δική μας χώρα διέπεται από τους δικούς μας νόμους. Εσείς πώς την αποκαλείται την γλώσσα; Μήπως χρησιμοποιείται τον όρο που χρησιμοποίησε ο Αβέρωφ; Χρησιμοποιείται τον όρο που λόγο των δικών σας αδρανειών χρησιμοποιούν οι ισχυρότερες χώρες διεθνώς; ¨η μήπως καταφέρατε ότι κανένα στοιχεί του πολιτισμού των γειτόνων δεν έχει σχέση με την δική μας κληρονομία. Μήπως εσείς καταφέρατε να μην χρησιμοποιούν δικά μας σύμβολα.

Εγώ δεν λέω λόγια του αέρα σε αυτή την αίθουσα.

Σας διαβάζω τι έλεγε ο Αβέρωφ το 1959 –

Γίνεται προσπάθεια να ψαρέψουν ορισμένοι στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου.

Ζήτημα μειονότητας εσείς ανοίξατε πρώτος κ. Μητσοτάκη με την συνέντευξή σας στο Πολίτικο λέγοντας ότι υπάρχει φόβος για τοπικές εξεγέρσεις όπου αυτονομιστικές ομάδες βλέπουν την συμφωνία ως πρόσκληση για να εξεγερθούν

Η ουσία είναι ότι αν υπάρχει μια σύμβαση – συμφωνία που μας προστατεύει πλήρως περισσότερο από την ενδιάμεση συμφωνία από το ενδεχόμενο στο μέλλον να εγερθεί μειονοτικό ζήτημα στην χώρα μας είναι η Συμφωνία των Πρεσπών (σ.σ. επικαλείται το άρθρο 4). 
Ο κ.Τσίπρας κατέληξε λέγοντας:  Η Συμφωνία των Πρεσπών μας προστατεύει ξεκάθαρα.

Εχω βγει από τα ρούχα μπου γιατί δεν περίμενα από το βήμα της βουλής να μιλήσετε με το καφενειακό λόγο που μιλά ο Γεωργιάδης και να πείτε ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο ξεπούλησε την Μακεδονία αλλά έκανε συνελλαγή ανταλλάσοντας την μη περικοπή στις συντάξεις. Είναι ντροπή και δεν ταιριάζει στο όνομά σας και η προηγούμενη παρουσία σας. Αν φέρνουμε την συναλλαγή με αυτό το νόμο τότε εσείς γιατί το ψηφίζετε; Δεν ντρέπεστε λιγάκι. Σας καλώ να αποσύρετε την ψήφο σας αν νομίζετε ότι συνδέεται με ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Όταν κάναμε το βήμα της συμνφωνίας γνωρίζαμε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Εμείς δεν τσουβαλιάσαμε τους πολίτες λέγοντας ότι όσοι αντιδρούσαν είναι μειοδότες και προδότες όπως κάνατε εσείς εδώ.

Υιοθετήσατε το σύνθημα της Χρυσής Αυγής στα σχολεία ότι η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία.

Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες είναι ντροπή σας.

Όλα αυτά επειδή απέτυχε το αφήγημά της καταστροφής και δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να εμποδίσουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα εθνικύ διχασμού και πόλωσηγς. Μου είχατε πει ότι δεν θα μπορω να πάω στην Θεσσαλονίκη να μιλήσω. Πήγα , μίλησα και αυτά που είπα τα ψηφίζετε και εσέις.

Αυτοί που έχουν την θεμιτή διαφωνία δεν έχουν σχέση με οσους ακραίους διαδήλωναν στην Θεσσαλονίκη.

Επικροτείτε αντισυγκεντρώσεις απέναντι στην συγκεντρωση που κάνουμε στην Θεσσαλονίκη;

Απευθυνθήκατε στους πολίτες της πόλης λέγοντας ότι ποιος θυμάτε τι έγινε με τον Λαμπράκη/ Σας λεω ότι ο κόσμος θυμάται και η πλειοψηφία είναι δημοκράτες και θα δώσουμε αγώνες να ενώσουμε τους έλληνες. Την απάντηση θα την πάρετε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη: Λέτε ότι είστε το νέο και εμείς το παλιό

Για να δούμε: Νίκος Κοτζιάς, Χρήστος Σπίρτζης , Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής – και εσείς νέος και χειροκροτείτε όρθιος - Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη, Τόσκας, Μιχελογιαννάκης κ.α. Εχω και ορισμένους που άνηκαν στον δικό μας χώρο. Πάνος Καμμένος Κόλλια, Κουντουρά. Το καταθέτω στα πρακτικά ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλίο και νέο για κοιταχτείτε λίγο στο υπουργικό και στην ΚΟ. Όταν πρόκειται για τις ψήφους του παλιού είναι καλοδεχούμενοι.

Το ποιος συνεχίζει τις χειρότερες εκφάνσεις τις παλιάς λογικής με ρουσφέτια, ταξίματα και ψέματα όλα αυτά ενσαρκώνονται στο δικό σας πρόσωπο.

Σας είδα ανήσυχο για τα ζητήματα της σκανδαλολογίας αν και αφιέρωσα 3 προτάσεις. Αναρωτιέμαι γιατί αναγκαστήκατε σήμερα σε τόσο έντονη κατάσταση φόρτισης να απολογηθείτε σε κάτι που δεν ανέφερα.

Μιας και το αναφέρατε σας κάνω ερώτηση: ασκήθηκε δίωξη κατά του Κιτσάκου που ήταν στέλεχός σας; Αυξήθηκαν τα χρέη της εταιρίας επι ημερών σας; Ισχύει ή όχι ότι ο Κιτσάκος κατήγγειλε 7 υπουργούς σας ότι του έλεγαν ας τα χρέη και εμείς σε καλύπτουμε.

Για το Μακεδονικό

Δεν θα μας κουνάτε κανένα δάχτυλο ούτε θα εγκαλείται οργισμένος την παράταξη που ο πατριωτισμός της δεν αμφισβητήθηκε από κανένα.

Θα σας το ξαναπώ για να το καταλάβετε καλά. Εκεί που όλοι άλλοι είπαν όχι εσείς ειπατε ναι. Εσείς εκχωρήσατε γλώσσα και εθνότητα. Εσείς τα υπογράψατε και ζητάτε και τα ρέστα. Δεν ντρέπεστε λίγο.

Αυτά δεν είναι ζήτημα ερμηνείας. Τα αναφέρει η συμφωνία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Ζάεφ συστηματικά σε όσα λεει – είναι και ο πιο μετριοπαθής – αναφέρει ότι κέρδισε όσα κανείς δεν τους είχε δώσει. Δεν σας προβλη,ματίζει ότι λεει πως είναι Μακεδόνες και μιλούν για μακεδονική γλώσσα. ΝΑ είστε προσεκτικός για τις αντισυγκεντρώχζεις. ¨ηρθατε στην εξουσία καβαλώντας το κύμα οργής που υπονομεύσατε με χυδαίο τρόπο. Φέρατε απέναντι σας την μεγάλη πλειοψηφία λαού.

Το ζήτημα αυτό δεν απασχολεί μόνο ,μια μερίδα ακραίων. Εμείς καταδικάσαμε με ξεκάθαρο τρόπο την καπήλευση του ζητήματα όταν εσείς ποτέ δεν τολμήσατε να καταδικάσετε την βία από όπου και αν προέρχεται

Για εσάς κάποτε υπήρχε η καλή βία της κάτω πλατείας και η κακή της αστυνομίας. Υπα΄ρχουν καλές και κακές καταλήψεις.

Για εμάς υπάρχει μόνο κακός και μαύρος φασισμός και τον καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο γι αυτό μην τολμήσετε να μας ταυτίσετε με την μαύρη ακροδεξιά και μάλιστα αυτή με την οποία συγκυβερνάτε του κ. Καμμένου.

Εχετε βάλει την κοινωνία απέναντι. Αν θέλετε να τοποθετηθεί η κοινωνία κάντε εκλογές πριν την κύρωση της συνμφωνίας και θα πάρετε την οριστκή απάντηση του λαού.ΤΣΙΠΡΑΣ: Τι απάντησε για Politico, ΔΕΠΑ και Τράπεζες

Καταθέτω στα πρακτικά την εκτύπωση του Πολίτικο και θα δέιτε την φράση που σας αποδίδει σε εισαγωγικά.

Χαίρομαι που ειπατε ότι δεν την είπατε. Θα χαιρόμουν αν δεν επαναλαμβάνατε το ατόπημα περι προδοτών προς όσους έχουν διαφορετική άποψη.

ΔΕΠΑ

Δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση όπου εκεί που μας χρωστάγατε ζητάτε και το βόδι. Τα χρέη δημιουργήθηκαν επι δικών σας κυβερνήσεων. Ο κιτσάκος ελέγχεται. Τα χρέη ήταν 90 εκτ. Ευρώ όταν αναλάβαμε και πήγαν στα 110 εκατ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση όπως και στου Μαρινόπουλου εμείς λειτουργήσαμε με ένα γνώμονα: τις θέσεις εργασίας. Να σωθεί η επιχείρηση και όχι ο επιχειρηματίας που τότε μας εκβίαζε. Εγώ ήμουν αυτόπς που συνάντησε τους εργαζόμενους και επαναπροσλήφθηκαν στις δουλειές τους γιατυί καταφέραμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο σε λειτουργία. Θα διαψευστείτε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εσείς κάνατε 2 ανακεφαλαιοποιήσεις πιο σκληρές. Στο ευαίσθητο αυτό θέμα καλό είναι να μιλάμε πιο προσεκτικά γιατί δημιουργουμε πρόβλημα που θα αφορά όλους μας.Μην προσπαθείτε να παρερμηνεύσετε και να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα για να στοιχειοθετήσετε επιχειρημα που δεν στηρίζεται πουθενά. Θεμιτή η στροφή σας και να ψαρέψετε σε θολά νερά. Οποια συμφωνία και να φέρναμε είχατε πάρει τις αποφάσεις σας. Στο εξωτερικό λετε την πραγματικότητα. Ότι δεν διαφωνείτε με την ονομασία αλλά δεν θέλετε την διάσπαση του κόμματός σας

Εχουν ειπωθεί όλα αυτά.

Ξαναδιαστρεβλώνετε την Συμφωνία. Επιμένετε στον όρο έθνος και εθνικότητα ενώ γνωρίζετε την διαφορά με το nationality.

Η γλώσσα έχει αναγνωριστεί από το 1977

Βεβαίως το μεγαλύτερο ατόπημά σας δεν ήταν ότι για μια άλλη φορά επιχειρήσατε να διχάσετε τους έλληνες κατηγορώντας τους αντιπάλους σας ως προδότες αλλά αυτό που είπατε και δεν το πήρατε πίσω ότι εμείς κάναμε συναλλαγή και πουλήσαμε την Μακεδονία για να κερδίσουμε τις συντάξεις.

Θα αποδείξω ότι και σε αυτό το επιχείρημα αντιγράφετε. Την γραμμή σας την δίνει ο φίλος σας εφοπλιστής από τις εφημερίδες του. Τα ΝΕΑ έγραφαν για δώρο του Βερολίνου οι συντάξεις για το Μακεδονικό. Αυτή είναι η μασημένη τροφή που παίρνει ο κ. Μητσοτάκης. Κάνατε προσπάθεια να αναφερθείτε στο παλίο και καινούριο. Πιάσατε στο στόμα σας στελέχη με μεγάλη διαδρομή που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ> Σε αυτό το χώρο βρέθηκαν άνθρωποι έντιμοι και αγωνιστές στην κεντροδεξιά και ΠΑΣΟΚ. Δεν θα τους χαρίσουμε σε μια χρεοκοπημένη ηγεσία που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία. Εμείς με αυτούς θα βρεθούμε δίπλα δίπλα όπως σήμερα βρίσκεται δίπλα μας η συντροιπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της δεκαετίας του 80. Εσείς μπορείτε να συμπορευτείτε με διάφορα απολειφάδια του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή λέγανε ότι πήγαν με την μισή Αθήνα τώρα θα πάνε με την άλλη μισή με εσάς.

Αντιπαράθεση στην τριτολογία

ΒΟΥΤΣΗΣ: Τριτολογεί και κλείνει ο πρωθυπουργός. Εγώ διευθύνω και όχι εσάς. Σας δόθηκε η άνεση και για εκτός διάταξης θέματα να αναφερθείτε. Δεν έχετε το λόγο. Δίνουμε άπλετη άνεση εις βάρος άλλων κομμάτων. Δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν έχει θιγεί η τιμή κάποιου.

Τσίπρας: Είμαι στη διάθεσή του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή ή τηλεοπτική εκπομπή για διάλογο.

Το παλιό και νέο κ. Μητσοτάκη δεν έχει να κάνει τόσο με ηλικία αλλά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής μας. Υπάρχουν άνθρωποι που αναδείχθηκαν με πολιτικές διεκδικήσεις και αγώνες και άλλοι που βγήκαν ως κληρονόμοι και με χορηγίες πολυεθνικών. Αυτή είναι η διαφορά.

Για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: σε λίγες ημέρες εκπνέει ο χρόνος όπου μπορείτε να μετρήσετε τις δυνάμεις σας . Την επόμενη εβδομάδα αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών να καταθέσετε πρόταση μομφής

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Χαίρομαι που το ομολογήσατε. Απλά μου κάνει εντύπωση πως κρατάτε από το παλιό ΠΑΣΟΚ τα καλά κα απορρίπτεται τα προβληματικά αλλά αυτό να απασχολήσει άλλο κόμμα.

Αναφερθήκατε σε εμένα και η οικογενειακή ιστορία του καθενός είναι γνωστή. Και η δική μου και η δική σας οικογενειακή ιστορία είναι γνωστή. Ας μην επεκταθούμε. Δεν κληρονόμησα την ηγεσία της ΝΔ . Με ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον Αλαβάνο. Να είστε πιο προσεκτικός.

ΒΟΥΤΣΗΣ: Με συνέδριο και ψηφοφορία βγήκε

ΣΧΟΛΙΑ (68)

καταντια

ΕΣΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.... τοσο πολυ εχει πεσει η πολιτικη...? αθρωπακια μικρα κανουν σαν κακομαθημενα παιδακια μπροστα σε μεγαλες φουρτουνες

μήτσος

Συνελθετε ωρε,ποιος κερδισε κοροιδα ? δεν ξερω αλλα εμεις η πατριδα εχασε,ο αλεξης κυβερναει ετσι νομιζει τουλαχιστον τον κανει κουμαντο ο τραμπ και η μερκελ που και αυτοι νομιζουν οτι κυβερνανε. Ωρε ζουλαπια τον Αλέξη τον κουλαντριζει ηδη το σοι δεν ειναι για τιποτα,εγω ουτε λαικη δεν θα τον εστελνα. Μονο ο Μητσοτάκης κάνει για Π/Θ και θα πάρει πάνω απο 40%.

κιτσος

Συνελθετε ωρε,ποιος κερδισε κοροιδα ? δεν ξερω αλλα εμεις η πατριδα εχασε,ο αλεξης κυβερναει ετσι νομιζει τουλαχιστον τον κανει κουμαντο ο τραμπ και η μερκελ που και αυτοι νομιζουν οτι κυβερνανε. Ωρε ζουλαπια τον κουλη τον κουλαντριζει ηδη το σοι δεν ειναι για τιποτα,εγω ουτε λαικη δεν θα τον εστελνα.

Ρε ο Τσίπρας δεν κανει για Π/Θ

Ο Τσίπρας ειναι ενας απατεώνας αγράμματος που μας ζημίωσε με 200 δις. Παντού καταστροφές. Την Βουλή περιμέναμε για να το μάθουμε???? Με το δίκιο του τον ξεβράκωσε ο Κυριάκος. Ο Τσίπρας ειναι πολυ ευκολο θύμα. Και τωρα που χανει το γκουβέρνο βρισκεται σε πανικό ο Τσίπρας. Ελπίζω η Φωφη να πάρει την δευτερη θεση στις εκλογές με 20%. Οποτε ΝΔ 45%, ΚΙΝΑΛ 20%, Τσίπρας 3%.

Ο ελεήμων πρωθυπουργός......

Γιατί η σημερινή ελεημοσύνη προς τους συνταξιούχους είναι κάτι το θετικό, ενώ αυτή των Σαμαροβενιζέλων ήταν κοροϊδία που προερχόταν από κάτι ματωμένα πλεονάσματα??? Ας με διαφωτίσει κάποιος από τους προπαγανδιστές/καθοδηγητές συντρόφους για να ξέρω και εγώ τι γίνεται.

Ο Κυριάκος πήρε το σκάλπ του Τσίπρα στην Βουλή

Απόλαυση ο Κυριάκος, κατατρόπωσε τον Τσίπρα, τον διέλυσε στην Βουλή. Οι Συριζαίοι έπαθαν πάλι Βατερλώ σήμερα. Πάει για πάνω απο 40% ο Μητσοτάκης. Ο Τσίπρας πάει για μονοψήφιο αριθμό. Σημερα τετέλεσται ο Τσίπρας. Ευτυχως που ολος ο Ελληνικός Λαός ειδε την Βουλή σήμερα. Οι εκλογες θα ειναι θρίαμβος για την ΝΔ.

Κουλης καρπαζουλης

Δεν ξέρω τι λες εσυ, εμενα ακομα με ποναει ο σβερκος μου...

Εργολάβος secourity πατριωτης

περιμένω να έρθει η ΝΔ κυβέρνηση να ξαναπάρω δουλειές ΔΕΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Με κυβερνήσει ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ αν δείτε αναρτήσει στη διαύγεια 4,000 ευρώ το μήνα έπαιρνα για τον κάθε security απο το νοσοκομείο από το κράτος και του έδινα 400 ευρώ μισθό τώρα οι κομουνιστές μας διώχνουν και δίνουνε στον εργαζόμενο 700 ευρώ μισθό

nionios

Κώστα μ ακούς?... Δεν κάνει για αυτή τη δουλειά το παιδί..

Κίτρινο νανογιλέκο

Αγαπητέ Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τη σημερινή σου εμφάνιση στη Βουλή θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι βόλτες στην Κυψέλη ως πολύ γκόμενος σε ευνοούν περισσότερο.Φαντάσου δηλαδή.

Αλ6 παλι λες ψεματακια?

Αυτοι που τα στερηθηκαν ειναι αυτοι που δηλωνουν εισοδηματα και στους οποιούς βασιζεσαι για να εχεις εσοδα και υπερ-πλεονασμα. Αν'αυτου τους φτυνεις στα μουτρα και δινεις δωρακια στους φοροφυγαδες. Αρα μην μας λες οτι στερηθηκαμε και μας τα δινεις πισω. Τα στερηθηκαμε, τα στερουμαστε και τα δινεις στον διπλανο που φοροδιαφευγει εις βαρος μας. Ε οχι να ζητας και αφεση αμαρτιων για αυτο. Για εμας που πληρωνουμε πες ΕΝΑ γ.. κινητρο που εχεις δωσει να συνεχισουμε να ειμαστε τυπικοι. ΕΝΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17