Τσίπρας για Πετσίτη: Αφού δεν βρήκατε οφσόρ σε συγγενείς, τώρα ψάχνετε φίλους και συμμαθητές

Τσίπρας για Πετσίτη: Αφού δεν βρήκατε οφσόρ σε συγγενείς, τώρα ψάχνετε φίλους και συμμαθητές

Αναφορά του πρωθυπουργού στην υπόθεση του Μάνου Πετσίτη έκανε από τη βουλή ο πρωθυπουργός - «Αναγκαστήκατε να απολογηθείτε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

tsipras-vouli
Αναφορά στην υπόθεση του Μάνου Πετσίτη, η οποία εκθέτει την κυβέρνηση, έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανάγοντάς την στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βρει σκάνδαλα. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «αφού δεν βρήκατε οφσόρ σε συγγενείς, τώρα ψάχνετε φίλους και συμμαθητές».

Ειδικότερα, στη δευτερολογία του ο κ.Τσίπρας είπε: «Προφανώς η ΝΔ είχε διαμορφώσει το πρόγραμμα της με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μέσα, δεν θα το καταργούσε ποτέ». 
Όσον αφορά στο "μέτρημα" του κ. Μητσοτάκη των πόσων ημερών πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ο λαός σάς έχει καταδικασμένους στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και «θα χρειαστεί τον Σεπτέμβρη του 2019 να ανανεώστε το κοντέρ» και να ξαναρχίσει το μέτρημα.
Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε», είπε.
Κλείσιμο
«Κύριε Μητσοτάκη αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: «Είναι ζήτημα γιατί αναγκαστήκατε να απολογηθείτε»

«Μου κάνει εντύπωση η ανησυχία σας για τη σκανδαλολογία», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Είναι ζήτημα γιατί αναγκαστήκατε να απολογηθείτε για κάτι που δεν μίλησα ιδιαίτερα αναλυτικά. Αλλά αφού το κάνατε, να ρωτήσω: ασκήθηκε ή δεν ασκήθηκε δίωξη για τη ΔΕΠΑ. Εμπλέκει ή δεν εμπλέκει ο κ.Κιτσάκος επτά υπουργούς: Απαντήστε αντί να διαβάζετε πρωτοσέλιδα. Αν έχετε διαφορές με επιχειρηματίες - με τους οποίους είχατε καλές σχέσεις στο παρελθόν- βρείτε τα».


Απαντώντας, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, ο κ.Τσίπρας ισχυρίσθηκε ότι δεν είναι μόνο η περίπτωση Κιτσάκου που ελέγχεται, αλλά τα χρέη δημιουργήθηκαν επί των ημερών της ΝΔ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης