Παππάς: Νομίζω ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παππάς: Νομίζω ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Σταύρος Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Η Συμφωνία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και λύνει τα θέματα των αλυτρωτισμών είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε συνέντευξή του

pappas11
"Της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν έγινε η καταστροφή που υποσχέθηκε στους οπαδούς της", τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΚΟΝΤΡΑ" κι έκανε λόγο για ακροδεξιά στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αυτός που οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Απάντησε στα περί "προεκλογικών παροχών" της κυβέρνησης λέγοντας πως "αυτοί που λένε ότι μυρίζουν εκλογές δεν έχουν σταματήσει να τις μυρίζουν εδώ και τρία χρόνια και η όσφρηση τους δεν έχει καταφέρει επιτυχώς να μυρίσει τις πολιτικές εξελίξεις", ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της.

«Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκαν δύο συνταγές. Η πρώτη ήταν η συνταγή της ανεργίας που την έφτασε στο 28%» είπε για την διακυβέρνηση της ΝΔ και συμπλήρωσε για το έργο της σημερινής κυβέρνησης: «Η δεύτερη, η συνταγή της ανάκαμψης & των θέσεων εργασίας, που πήγε την ανεργία στο 18,6% και που ως το τέλος της τετραετίας θα τη ρίξει κάτω από 17%, ενώ στην επόμενη θα την πάει στο 7%».

Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε: "Εγώ νομίζω ότι θα υπάρχει η πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από εκεί και πέρα ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις".

Σε ερώτηση αν καλύφθηκε ή όχι από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Θεοδωράκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε "όχι" και σημείωσε: "Δεν είπε αν αλλάζει η θέση του ή όχι. Η Συμφωνία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και το άρθρο 4 παράγραφος 3 που λύνει τα θέματα των αλυτρωτισμών με τρόπο λιτό και γενικό και καλύπτει και όποιες άλλες ερμηνείες λέει ότι κανένα άρθρο, καμία ερμηνεία της παρούσας Συμφωνίας δεν μπορεί να εγείρει ζητήματα αλυτρωτισμών.

Αυτό το έχει επικαλεστεί και ο κ. Θεοδωράκης σε παλαιότερες τοποθετήσεις του και από εδώ πέρα οφείλονται καθαρές κουβέντες ενώπιον του ελληνικού λαού".

Σημασία και για τους Μακεδόνες έχει η οικονομία

Κλείσιμο
Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκλογικές απώλειες, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε κόμμα με βάση το Μακεδονικό και τα περισσότερα εκλογικά οφέλη τα είχε στη γενέτειρα του, την Καλαμάτα, και όχι στη Μακεδονία.

"Ο κόσμος μπορεί να έχει άποψη, να την εκφράζει και, πολλές φορές, με τρόπο δυναμικό για το Μακεδονικό, αλλά στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι η οικονομία. Και η οικονομία μπορεί να ανακάμψει και οι Μακεδόνες μας, βεβαίως, μπορούν να καταλάβουν ποιες τακτικές και ποιες επιλογές πρόδωσαν τη δυναμική και τις δυνατότητες της Μακεδονίας. Διότι η Μακεδονία αποκλείστηκε από τις δυνατότητες να έχει καλές σχέσεις με τα κράτη στα βόρεια σύνορα της για να προοδεύει. Λέμε "όχι" σε μια φοβική Ελλάδα, "όχι" σε μια φοβική Μακεδονία και ο κόσμος, όπως φαίνεται, αυτό έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης