Με ταξίδια ανά την Ελλάδα προσπαθεί ο Τσίπρας να καλύψει το χαμένο έδαφος

tsipras-kala1

Μετά τα Καλάβρυτα και τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες, ο πρωθυπουργός σήμερα πηγαίνει στην Κάλυμνο για τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού 

Φουλ οι προεκλογικές μηχανές στο κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινά επικοινωνιακή αντεπίθεση για την επαναφορά των χαμένων ποσοστών μέσα από ένα νέο πρόγραμμα περιοδειών, την υπερπροβολή των “θετικών μέτρων” και την επανάληψη του αφηγήματος περί νέας σελίδας στην ελληνική οικονομία. Με το βάρος στην προώθηση του κοινωνικού πακέτου, κόμμα και κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να “φωτίσουν” το ομιχλώδες τοπίο μέχρι τις κάλπες, με καταλύτη τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κύρωση της οποίας ενδεχομένως να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις το Φεβρουάριο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούνται δυνατά χαρτιά το πακέτο παροχών και το αφήγημα περί εξόδου από το Μνημόνιο και ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει ο ίδιος τη αποστολή να ανεβάσει τις μετοχές της κυβέρνησης ξεκινώντας μπαράζ επισκέψεων. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα τη Δευτέρα και σήμερα θα μεταβεί στην Κάλυμνο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για επίσκεψη στη βόρεια Ελλάδα. Στα “όπλα” Τσίπρα είναι το κοινωνικό µέρισµα που θα χορηγηθεί στις 14 ∆εκεµβρίου, τα αναδροµικά στους ένστολους, πανεπιστηµιακούς και άλλες επαγγελµατικές κατηγορίες, στοευοντας σε συγκερκιμένες επαγελματικες ομάδες. Στις αρχές ∆εκεµβρίου αναµένεται να ψηφιστεί η ακύρωση του µέτρου της περικοπής στις συντάξεις, ενώ έως την έναρξη συζήτησης του προϋπολογισµού θα έχουν ψηφιστεί όλα τα µέτρα το πακέτο εξαγγελιών του πρωθυπουργού.

Διόλου τυχαίο πως στα Καλάβρυτα, ο κ. Τσίπρας επανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων όπου μετά τις γιορτές θα δρομολογηθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ έδωσε στους κτηνοτρόφους βοήθεια ύψους 42 εκατ. ευρώ. Στην Κάλυμνο, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, κ. Ιωάννη Γαλουζή.

Την ίδια, στο κόμμα παραμένει ο εκνευρισμός για τον άνθρωπο που δεν ξέρει να χάνει τον Δήμο Αθηναίων, καθότι η παραφιλολογία με την ανοιχτή εκκρεμότητα επιβαρύνει επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ που κοντεύει να χάσει τον Δήμο πριν καν ανοίξουν οι κάλπες. Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ερωτηθείς για τα σενάρια που θέλουν τον κ.Νάσο Ηλιόπουλο φωτογράφισε την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως “ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως επικεφαλής του σώματος επιθεώρησης εργασίας, έγινε ο προστάτης των εργαζομένων, είναι γεννημένος στην Αθήνα, η οικογένειά του είχε ασχοληθεί με τα δημοτικά στην Αθήνα, είναι ένα παιδί της διπλανής πόρτας που μπορεί να προσφέρει πολλά".

Τσίπρας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Το χρέος είναι πια βιώσιμο, σε τροχιά σταθερής απομείωσης

Το success story στο πεδίο της οικονομίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. «Δεν είναι μόνο οι οικονομικοί δείκτες που πιστοποιούν το πέρασμα στη μεταμνημονιακήπερίοδο, είναι και οι κοινωνικοί δείκτες», είπε ο πρωθυπουργός - Τόνισε ότι «οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αυξάνονται, ενώ η ανεργία μειώνεται» και ότι «η χώρα μας ανέκτησε την αυτοδυναμία της και έχει δημιουργήσει μια νέα οικονομία»

«Το σημαντικότερο είναι να έχεις ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα προσαρμογής και ταυτόχρονα να έχεις προστατέψει τους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους», υπογράμμισε.

Στην οικονομία τα στοιχεία είναι πλέον πολύ ενθαρρυντικά, καθώς έχουμε επιστρέψει στην ανάπτυξη με ρυθμούς άνω του 2% και αποκτούμε διαρκώς νέα δυναμική, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

-Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αυξάνονται.
-Η ανεργία μειώνεται. Σήμερα είναι στο 18,9%, 8% κάτω από το μέγιστο του 27% περίπου πριν από τέσσερα χρόνια.
-Τα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι υγιή, πλεονασματικά και πάνω απ' όλα, αξιόπιστα διεθνώς.
-Το χρέος μας είναι πια βιώσιμο, εγγυημένο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης.
-Εφαρμόσαμε περισσότερες από 450 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομίας.

"Η Ελλάδα -και δεν είναι υπερβολή να το ισχυριστεί κανείς- είναι σήμερα μια νέα οικονομία και νομίζω αυτό δεν έχει επικοινωνηθεί όσο θα έπρεπε" είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΝ ΜΑ ΟΛΟΝ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ;;;; Η ΕΞΩΘΕΙΤΕ ΩΣ ΛΥΣΗ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;;;;

οικογενεια παυλοπουλου ακουσε σημερα τον ανισορροπο τσιπρα;;;;;;;;;

Τσίπρας 5-12-18 : Ισορροπημένη για τις δύο χώρες η Συμφωνία των Πρεσπών

Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της χώρας

Επικίνδυνη για τη χώρα αλλά και για τους πολίτες της χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε καμία νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών

Η λύση στο πρόβλημα της ελεγχόμενης, εξαρτημένης και εκδικητικής δικαιοσύνης είναι μία:

μεικτά ορκωτά δικαστήρια σε όλες τις υποθέσεις, ποινικές και αστικές. Με πλειοψηφία ενόρκων, δηλαδή πολιτών, που θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας και θα επανασυνδέσει τη δικαιοσύνη με τη δημοκρατία. Για να μην διαφεύγουν οι πραγματικοί καταχραστές. Και να μην εξουθενώνονται οι ενδεείς πολίτες. Αυτή είναι μια από τις βασικές προτάσεις της Πλεύσης Ελευθερίας.

ο μεγαλοκατηγορούμενος Όσβαλντ για την υπόθεση Siemens

και τις υποθέσεις των εξοπλιστικών διέφυγε σπάζοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η δίκη της Siemens δεν έχει τελειώσει ούτε σε πρώτο βαθμό, 21 χρόνια μετά και όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι................... (Ζωής Κωνσταντοπούλου-Πλευση Ελευθεριας)

Για χρήση πλαστού σε διαδικασία δημοσίων έργων ασκήθηκε δίωξη στον αδελφό του Πρωθυπουργού.

Και η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το αδίκημα παραγράφηκε δυνάμει νόμου που είχε ψηφιστεί επί Πρωθυπουργίας του αδελφού του. (Ζωής Κωνσταντοπούλου)

Ζούμε στη χώρα όπου ο Υπουργός Επικρατείας Φλαμπουράρης

για να μην εκπέσει της θέσης του προσκόμισε εκ των υστέρων ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών του με δήθεν βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας….............. (Ζωής Κωνσταντοπούλου)

Ζούμε στη χώρα όπου καταγγέλλεται πλαστογραφία των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα που ο Αν. Υπουργός Υγείας κομπάζει ότι η Κυβέρνηση «σπρώχνει τη Δικαιοσύνη». Και δεν ελέγχεται κανείς............................... (Ζωής Κωνσταντοπούλου)

Ζούμε στη χώρα όπου η Κυβέρνηση επιχείρησε να προχρονολογήσει

και να πλαστογραφήσει ακόμη και την ημερομηνία κατάθεσης του 3ου Μνημονίου.________________ (Ζωής Κωνσταντοπούλου)

Της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ζούμε στη χώρα όπου πλαστογραφούνται τα πρακτικά της Βουλής και τα πρακτικά δικαστικών αποφάσεων. Και δεν ελέγχεται κανείς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

problhmata_ar

Μη προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών το πρόβλημα των εκλογών - Ελειπαν μέλη και από τα τμήματα που ψήφιαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής - Φόβοι για καθυστερήσεις αφού κλείσουν οι κάλπες, στην καταμέτρηση 

mhtsotakis1

Με χειροκροτήματα, επευφημίες και αιτήματα για ... σέλφι υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ συγκεντρωμένοι πολίτες στην Κηφισιά, που ψήφισε συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο - Μαζί του και η σύζυγός του Μαρέβα

12