dimoskopisi_arthro

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Politico, πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές 2019 θα έρθει η ΝΔ με 10 έδρες και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6 έδρες – Εκτός ευρωβουλής Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες - Μεγάλες ανακατατάξεις, άνοδος της ακροδεξιάς και «βουτιά» των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη

Νίκη της ΝΔ με διαφορά πάνω από 11% «βλέπει» για τις ευρωεκλογές ο ιστότοπος Politico, με βάση την επεξεργασία του συνδυασμού όλων των δημοσκοπήσεων (poll of the polls).

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα διαμορφωθούν ως εξής:

ΝΔ 36,79%, 10 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 25,4%, 6 έδρες
ΚΙΝΑΛ 7,88% 2 έδρες
ΧΑ 7,62%, 2 έδρες
ΚΚΕ 6,94%, 1 έδρα

Εκτός Ευρωβουλής εκτιμάται ότι θα μείνουν η Ένωση Κεντρώων με 2,71%, το Ποτάμι, με 2,29% και οι ΑΝΕΛ με 1,49%. 9%.

pollofpolls

Σύμφωνα με το Politico, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στηρίζονται στην εκτίμηση ότι θα διατηρηθεί στις κάλπες του Μαΐου η προσέλευση του 59,97% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Πόσες έδρες έχουν σήμερα τα κόμματα

Παράλληλα, στη διαδραστική εφαρμογή προκύπτουν και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε έξι έδρες, πέντε έδρες κέρδισε η ΝΔ, 3 έδρες η Χρυσή Αυγή, από δύο έδρες ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ είχαν εκλέξει μία έδρα.

pollofpolls_2014

Μεγάλες ανακατατάξεις και άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις του Politico για τις εκλογικές επιδόσεις που θα καταγραφούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα στοιχεία δείχνουν άνοδο των κεντροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων, ενώ από την άλλη πλευρά, οι Σοσιαλιστές καταποντίζονται.

Γερμανία: Ανεβαίνουν Πράσινοι και AfD, καταποντίζονται οι Σοσιαλιστές

Στη Γερμανία, το κυβερνών κόμμα δείχνει να διατηρεί μεν την πρώτη θέση αλλά με πολλές απώλειες. Με βάση την εκτίμηση, το CDU/CSU θα εκλέξει 27 ευρωβουλευτές και θα λάβει 26,85%, έναντι 34 εδρών και 35,3% το 2014.

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι Πράσινοι που από τρίτο κόμμα με 11 έδρες και 7,4% το 2014, βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 21 έδρες και 20,95%.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και το ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), που με βάση τα στοιχεία κερδίζει 15 έδρες και 14,79% έναντι μόλις 7 εδρών το 2014.

Έντονο πρόβλημα δείχνει να αντιμετωπίζει το SPD των Σοσιαλιστών, καθώς από δεύτερο κόμμα το 2014 με 27 έδρες και 27,3% υποχωρεί στην τελευταία θέση με μόλις 8 έδρες και 8,79%.

germany_euroelections
Γαλλία: Κερδίζει η Λεπέν, ακολουθεί το κόμμα Μακρόν

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν δείχνει να κατακτά την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, εκλέγοντας 30 έδρες και λαμβάνοντας 20,75%, παραμένοντας στην κορυφή, όπως έγινε και στις εκλογές του 2014.

Στη δεύτερη θέση δείχνει να βρίσκεται το νεοσύστατο κόμμα «Η δημοκρατία μπροστά» του Εμανουέλ Μακρόν, με 18 έδρες και 19,4%, εκτοπίζοντας τους Ρεπουμπλικανούς στην τρίτη θέση με 13 έδρες και 13,81%. Ακολουθεί το κόμμα του Μελανσόν, οι Πράσινοι, ενώ δραματική υποχώρηση των ποσοστών τους βλέπουν οι Σοσιαλιστές, που κατακτούν μόλις 6 έδρες, έναντι 13 το 2014.

france_euroelectionsΙταλία: Λέγκα και Πέντε Αστέρια διατηρούν το προβάδισμα

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δείχνουν να κυριαρχούν στις εκτιμήσεις για την Ιταλία, με μια αλλαγή: σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι έρχεται πρώτη με 28 έδρες και 31,94% ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων έρχεται δεύτερο με 24 έδρες και 26,56%.

Το Δημοκρατικό κόμμα υποχωρεί από την πρώτη θέση το 2014 και με 31 έδρες στην τρίτη θέση, εκλέγοντας 16 έδρες και αποσπώντας 17,99%, έναντι 40,81% το 2014.

Υποχώρηση σημειώνει και το κόμμα του Μπερλουσκόνι Forza Italia με 8 έδρες και 8,7%, έναντι 13 εδρών και 16,81% το 2014.

Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία, το 2014, το κίνημα βρισκόταν επίσης στη δεύτερη θέση, ενώ η Λέγκα είχε εκλέξει μόλις 5 ευρωβουλευτές, λαμβάνοντας ένα 6,15% των ψήφων.

italy_euroelectionsΙσπανία: Διατηρείται ο δικομματισμός – Μόνον 4 κόμματα εκλέγουν ευρωβουλευτή

Αλλαγή στις πρώτες δυο θέσεις δείχνουν οι εκτιμήσεις των ευρωεκλογών για την Ισπανία, με το Σοσιαλιστικό κόμμα να προηγείται με 17 έδρες και 25,47% έναντι του δεύτερου Λαϊκού Κόμματος, με 16 έδρες και 22,92%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Κουιδαδάνος («Πολίτες») με 14 έδρες και 21,29% και στην τέταρτη οι Ποδέμος με 12 έδρες με 17,36%.

Η μεγάλη διαφορά στην Ισπανία είναι ότι με βάση την εκτίμηση του politico, μόλις 4 κόμματα θα εκλέξουν ευρωβουλευτή το 2019 έναντι 10 κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν από τις κάλπες του 2014.

spain_euroelections

ΣΧΟΛΙΑ (58)

Alex 511

Η μονη επιλογή για την ελλαδα όπως την γνωρίζαμε ειναι η Χρυση Αυγή. Αν θέλετε να γίνει η χωρα αποθήκη "μεταναστών" με συνεχή διάβρωση των συνθηκών επιβίωσης των ελλήνων, τοτε να μην έχετε παράπονα αργότερα. Η μονη πραγματικότητα ειναι οτι τα πράγματα στην ελλαδα θα χειροτερέψουν ανεξάρτητα απο το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση. Το μεγαλο ερώτημα ομως ειναι εαν θέλετε να γίνει ολικά υποτελείς στις διαταγές των δανειστών της; Η επιλογή όπως παντα ειναι δικιά σας.

kyriakos

Δεν ξεγραφουμε τους βλαμμενους. Ότι και να κάνουν. Όσο ξεφτυλισμενοι και να είναι, το κυρίαρχο του χαρακτήρα τους ότι είναι τρελά κεφάλια χωρίς αίσθηση ντροπής. Ένας στους τέσσερις ψηφίζει τον αλβανοτσαμη.

ουστ

Ιταλοί και Γάλλοι έτη φωτός μπροστά από εμάς ...... σσσσ!!! ... ο Έλληνας κοιμάται ....

Η ΝΔ και Το ΠΑΣΟΚ

ήρθαν δώσανε δανεικό χρήμα και μετά πτώχευσαν την χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πτωχευμένη χώρα και θα την αναβιώσει. Στην 2η τετραετία μας η πολιτική του Αλέξη θα αποδώσει τα μέγιστα. Απλώς ο Κούλης δεν θέλει την τετραετία αυτή πρώτον γιατί αν δεν πάρει αυτοδυναμία τελειώνει πολιτικά και δεύτερον με την απόδειξη της υπεροχής του Αλέξη η ΝΔ θα έχει θέμα πολιτικής επιβίωσης. Ο κόσμος γνωρίζει ότι στην πολιτική χρειάζεται χρόνος για να "γυρίσει το μπαταρισμένο καράβι", απλώς ο Κούλης επιστρατεύει τις στημένες δημοσκοπήσεις προκειμένου να ανακόψει την επιβλητική και σωτήρια για το Έθνος μας νίκης του Άλεξ.

,,,

θα απογειωσει κατι, ισως..οχι παντως την ελλαδα..οπως θα την εχει καταντησει...εσενα προφανως δεν σε νοιαζει

itio

Καλα ,αν θα ειναι 2ο κομμα ο Συριζα ,θα'μαστε αξιοι της μοιρας μας, και να μη λετε μετα ποιος φταιει.

Η συνολη Δεξιά καλπάζει

Χθες στην ιστορικά Σοσιαλιστική Ανδαλουσια: Λαικο κομμα 24% (από 30 το 2015), Ποτάμι(Χιταγιενος) 19%(8), Ακροδεξιό11%(0), απέναντι σε Σοσιαλιστές 30%(43), τοπικοι 16%. Οι Πορδεμος δεν αναφέρονται χθες.

Του Κούλη, του χαρίζονται

κι αυτός πάει να βγάλει τα μάτια του με τα ανοίγματα που κάνει σε "νέα" στελέχη (βλέπε Τατσόπουλο, Συρίγο). Εν τω μεταξύ, δεν έχω ακούσει - διαβάσει κάποια τοποθέτησή του, τι προτίθεται να κάνει με τα τρύπια σύνορα σε Αιγαίο - Έβρο; Αβαβά το θέμα ... Επίσης με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, δεν τον κόβω και πολύ αποφασισμένο (άλλωστε κι αυτός ότι του πουν οι ΗΠΑ θα πράξει). Αναπαύεται στην ανικανότητα των τσιπροκαμμένων, αλλά δεν βλέπω κάποια δυναμική ιδιαίτερη.

Ξεγυμνωτής Φασιστών

Ελπίζω να έχει τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τότε, με το αποτέλεσμα θα εκμηδενιστούν τα ποσοστά της, θα τελειώσει και ως κόμμα, λόγω της αρχηγοκεντρικής κατασκευής δεν θα υπάρχει καμία συνέχεια για το νεο-ναζιστικό αυτό μόρφωμα. Εκτός της εσωτερικής ζημιάς είναι και μεγάλη ντροπή να στέλνεις νεο-ναζί στην Ευρώπη. Ρεζίλι βασικά.

Istvan

Επισης ειναι ντροπη να στελνεις στην ευρωπη νεο σταλινικους.Οι λαοι της ευρωπης υπεφεραν του χριστου τα παθη στα κομμουνιστικα καθεστωτα .Το σφυροδρεπανο για αυτους ειναι οπως και η σβαστιγγα

itio

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ???

Γ.

Μην τρεχεις...! Στην Ευρωπη ολοκληρη πιο πολλη ντροπη και περιφρονηση νιωθουν για τους κομουνιστες-αριστερους παρα για τους δεξιους και για τους ακροδεξιους οι οποιοι μαλιστα ακροδεξιοι, κυβερνανε κιολας ενιοτε! Μονο εδω εχει πεσει ομαδικα τετοια προπαγαντα σε ολα τα κομματικα συνταγματικα τοξα!

PORFYROGENNITOS

Ρεζίλι είναι να στέλνεις λοβοτομημένους αριστερούς με φασίζουσα νοοτροπία. Είστε οι ντροπή του έθνους και παντού θα σας φτύνουν (μη σας ματιάσουν) . Όσο για την ΧΑ απλά ξυδάκι. Λατρεύουμε ότι σας πονάει μαρξιστάκια...

...

"Ελα, εδω Μακρονησος. Ξανανοιγω, οβερ"...

Lakis

Τελείως λάθος εκτίμηση. Όσοι ψηφίζουν Χ.Α. το κάνουν απολύτως συνειδητά και δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί. Μπορεί τα ποσοστά της να μην αυξηθούν αλλά πάντως ΔΕΝ θα μειωθούν. Ο εκλογικός πυρήνας της Χ.Α. είναι αδιάσπαστος, αποδεδειγμένα.

...

"Έλα, εδώ Μακρόνησος. Ξανανοίγω, όβερ"...

εισαι ασχετος για τη δικη

πολυ σε τσουζει η χα..οσο για τη δικη, με μηδεν στοιχεια ολοι θα αθωωθουν..να δω τι θα λετε μετα

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

με βάση τις μούφα δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται εδώ και λίγα λέει.... Η πραγματικότητα θα προσγειώσει πολλούς. Γιατί δεν γράφετε ότι στη Γαλλία δίνει πρώτη τη Λεπέν (πάντα με βάση τις δημοσκοπήσεις);

Γιωργος

Συριζοπουλα θα φάτε καλά μην αγχώνεστε σε λίγο καιρό η αριστερή παρένθεση θα λάβει τέλος. ...

@ Γιωργος 03/12/2018, 18:30

Ω δολιε γιωργη...ρε κουτρουληαπο το 15 το λες και δεν σου καθεται ρε καψερε! Τι θα γινει ρε συ?? θα πετυχεις καμια προφητεία καμια χρονιά ή θα σε δουλευουν αιωνίως???

Αχμέτ ο 12 ιντσος

Περιμένου να γνωρίσει του κυρίου αντιπροέδρου Απού κουντά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oures_ar

Τουλάχιστον μισή ώρα αναμονή μέχρι να φτάσουν οι ψηφοφόροι μπροστά στην πρώτη από τις τέσσερις κάλπες - Αλλά 15 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσουν την ψηφοφορία - Κορύφωση της ταλαιπωρίας αναμένεται το μεσημέρι, οπότε παραδοσιακά αυξάνεται η προσέλευση

kosmos_a2

Μη προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών το πρόβλημα των εκλογών - Ελειπαν μέλη και από τα τμήματα που ψήφιαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής - Φόβοι για καθυστερήσεις αφού κλείσουν οι κάλπες, στην καταμέτρηση 

16