Η απάντηση Αυτιά στον Τσίπρα για τις συντάξεις: Εσείς ψηφίζατε τις μειώσεις κι εμείς τις δείχναμε

Η απάντηση Αυτιά στον Τσίπρα για τις συντάξεις: Εσείς ψηφίζατε τις μειώσεις κι εμείς τις δείχναμε

«Δεν υπάρχει τσιμουδιά. Στις 31/12/2017 έπρεπε να δώσετε τα στοιχεία του επανυπολογισμού», σημείωσε, απαντώντας στον πρωθυπουργό που τον χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής «αριθμομηχανή» που υπολογίζει πόσο χάνουν οι συνταξιούχοι 




autias
Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις περικοπές των συντάξεων ήρθε πρωί Σαββάτου, από την εκπομπή «Καλημέρα» και τη συχνότητα του Σκάι, μια ημέρα μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο όνομα του δημοσιογράφου στη Βουλή

«Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε. Άλλοι ψηφίζουν και άλλοι κόβουν, που... δεν κόβουν στο τέλος», σχολίασε ο Γιώργος Αυτιάς, ανατρέχοντας στους πίνακες που η εκπομπή είχε προβάλει στις 17/11/2018.  


Η απάντηση στον Τσίπρα για τις περικοπές των συντάξεων



«Την προηγούμενη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς, πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δείχναμε τους κερδισμένους», είπε και υπογράμμισε: «Άρα όχι τσιμουδιά. Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε τις μειώσεις. Στις 31/12/2017 έπρεπε να δώσετε τα στοιχεία του επανυπολογισμού. Το έλεγε ο Νόμος. Δεν τα δώσατε. Τα δώσαμε εμείς. Μεγάλες ευχαριστίες που η δικιά σας φωνή έφτασε στη Βουλή. Χαίρομαι που μαζί με την κοινωνία φωνάξαμε και πήρατε πίσω αυτές τις μειώσεις». 

Το Ασφαλιστικό κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Ελάτε, όλοι μαζί με την κοινωνία να βρούμε μια άκρη πριν να είναι αργά», κατέληξε. 

pinakas_autias


Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αυτιάς είχε την τιμητική του στη Βουλή όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναφερθεί στον γνωστό δημοσιογράφο για να αναδείξει το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής επικοινωνίας «τρομοκρατούν» τους συνταξιούχους για τις περικοπές των συντάξεων.

«Ψάχνω να βρω πού πήγαν και αυτοί οι πηχυαίοι τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης, στις εφημερίδες, που κατατρομοκρατούσαν επί έναν και πλέον χρόνο τους συνταξιούχους, και όχι μόνον, ότι έρχεται ''θύελλα'', ότι έρχεται ''τσουνάμι'', ότι έρχονται περικοπές», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ  συμπλήρωσε:

«Και να, οι αναλυτικοί πίνακες με τις μειώσεις των συντάξεων που θα δουν οι συνταξιούχοι και να, τα δημοσιεύματα και να, οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου ο Αυτιάς να είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες να κάθεται σαν αριθμομηχανή να υπολογίζει πόσο χάνει ο καθένας και η καθεμιά από τους άμοιρους τους συνταξιούχους. Τώρα τσιμουδιά».

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Γιώργο Αυτιά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης