Η υπόθεση Novartis στο επίκεντρο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελβετία

Η υπόθεση Novartis στο επίκεντρο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελβετία

Σύμφωνα με το Left.gr η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επί τρεις ημέρες σε Βασιλεία και Βέρνη μπαράζ συναντήσεων στις οποίες κυριάρχησε το σκάνδαλο Novartis, δεδομένου ότι η εταιρεία εδρεύει στην Ελβετία

elvetia3
Η υπόθεση Novartis βρέθηκε στο επίκεντρο των αλλεπάλληλων συναντήσεων που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελβετία, την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 14/11 - Παρασκευή 16/11).

Οι Γιώργος Πάλλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Παπαδόπουλος, διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Γιώργος Χονδρός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και του Δ.Σ. της «Αλληλεγγύης για Όλους», βρέθηκαν σε Βασιλεία και Βέρνη προσκεκλημένοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελβετίας, του «Μultiwatch» (ΜΚΟ που παρακολουθεί και ερευνά τις πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών στην Ελβετία) και της «Επιτροπής Αλληλεγγύης γα την Ελλάδα».

Όπως μεταδίδει ο προσκέιμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ενημερωτικός ιστότοπος left.gr στις συναντήσεις, κύριο θέμα συζήτησης ήταν το σκάνδαλο της Novartis, δεδομένου ότι στην Ελβετία είναι η έδρα της μητρικής εταιρείας, για την οποία διεξάγει έρευνα η ελβετική τηλεόραση. Η τελευταία, έχει επισκεφθεί 2 φορές τη χώρα μας και αναμένεται να επανέλθει στην Ελλάδα, δεδομένου ότι παρακολουθεί στενά τη «δράση» της Novartis. Για την εν λόγω έρευνα, η αντιπροσωπεία δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η παροχή κάθε βοήθειας ώστε να πέσει φως στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ελβετική φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να υπερισχύει των ανταγωνιστών της.

elvetia1


Σύμφωνα πάντα με το left.gr οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ, παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας, φαίνεται να έχουν κοστίσει στη χώρα μας συνολικά περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 1997-2014, όπως αναφέρει και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Κλείσιμο
Πρόκειται, άλλωστε, για την εταιρεία που έχει δρομολογήσει πάνω από 2.000 απολύσεις το προσεχές διάστημα στην Ελβετία, ώστε να πετύχει το στόχο της για αύξηση των κερδών της στο 35% από 32% που είναι σήμερα, την ώρα που ο μέσος όρος κερδοφορίας των εταιρειών στη χώρα δεν ξεπερνάει το 7%! Για τον λόγο αυτό, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ελβετίας, η «UNIA», όπως ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίσει μεγάλη διαδήλωση στη Βασιλεία, το επόμενο Σάββατο 24/11.

elvetia2


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσης με δημοσιογράφους και μέλη του Τοπικού Κοινοβουλίου της Βέρνης, με βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Marina Carobbio, τον Carlo Somarruga, ο οποίος έχει καταθέσει και επερώτηση στην Ελβετική βουλή για το σκάνδαλο στην Ελλάδα και τον Cedric Wermuth, αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης